|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό με την αντιβίωση!!!! Τί εννωείς όταν όλα τα άλλα δεν.... και πία είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβει κανείς; Έχω πανικοβληθεί!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολλα γκαπυ εχω δει να εχουν τα ιδια προβληματα με σενα πριν ακομα αγοραστουν.Αυτο το προβλημα εν μερη οφείλεται στο γεγονος οτι τα γκαπυ τα οποια ερχονται απο εξω ζουν σε υφαλμυρα νερα,οποτε οταν ερχονται εδω και μπαινουν στα μαγαζια (τα οποια δεν εχουν καθολου αλατι) ,δεν γνωριζουν καποιοι καταστηματαρχες οτι πρεπει να μπουν σε ενυδρεια με αλατακι.Αγοράζονται σχετικα γρηγορα απο τους πελατες και αρχιζουν τα προβληματα στους πελατες πλεον.Το συγκεκριμενο το γνωριζω απο πρωτο χερι.
Παράθεση:
Τωρα για το αν "εξαφανιζονται" τα πεθαμενα,μηπως εχεις πλακοστομο? |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι πλακόστομο δεν έχω. έχω μόνο 3 ξιφοφόρους (2θυλικά και 1 αρσενικό), τώρα πιά 2 γκαμπίνες (Είχα 2 ερσενικούς και 4 θυλικές αλλα σιγά σθγά λιγόστεψαν) και καμια 30 με 50 δεν ξέρω γκαμπάκια
|
|
||||
|
||||
![]()
Η συχνη χρηση αντιβιωτικων δημιουργει ισχυρα μικροβια και μετα δεν τα πιανει τιποτε... (Οπως και στους ανθρωπους).
Απο την αλλη τα ισχυρα αντιβιοτικα καταστρεφουν μερικως ή και ολικώς την βιολογια του φιλτρου, οποτε ειτε πρεπει να φυλαξεις το βιολογικο υλικο/φιλτρο εκτος ενυδρειου κατα τη θεραπεια, (προσφεροντας ομως καπως αναταραξη της επιφανειας, ή αλλιως να εισαι προετοιμασμενος να αντιμετωπισεις την αμμωνια που θα προκυψει μετα τη θεραπεια και το αστρωτο φιλτρο... |
|
||||
|
||||
![]()
Προτείνεται δηλαδή να κάνω θεραπεία με αντιβίωση. Αν ναι με τί αντιβίωση;
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατάφερα να βγάλω και φώτο ελπίζω να βοηθήσουν ευχαριστώ για το ενδιαφέρων πάντως
|
|
||||
|
||||
![]()
Η πρασινιλα ειναι της φωτο η το νερο σου ειναι ετσι?Τωρα για τα ψαρια.Ειδα η γκαπινα σου εχει εντονο στραβωμα στη σπονδυλικη.Δεν ξερω που αποδιδεται αλλα εμπειρικα ηξερα οτι οταν σε ενα γκαπυ μου στραβωνε η ουρα(γενικα παραμορφωση) ειχε το πολυ μια βδομαδα ζωη.Προσωπικα τα γκαπυ δεν μου τρεξαν,ειχα συνεχεις απωλειες.Ειχα μονιμο αλατι 0,5γρμ ανα λιτρο.Προσπαθησα με διαφορα αντιβακτηριακα,αντιβιωτικα σκορδο κτλ και τιποτα.Απογοητευτηκα με το ειδος,διαπιστωσα οτι οι απανωτες γεννες κανουν τα θηλυκα ευαλωτα και το εγκατελειψα.Δεν θελω να συμβουλεψω κατι γιατι δεν ξερω.Απλα αυτη ειναι η εμπειρια μου.
Ξεχασα να συμπληρωσω οτι ολα ξεκινησαν απο την εισαγωγη ενος μολλυ με συμπτωματα dropsy.
|
||||
|
||||
![]()
Η πρασινίλα είναι απο τον φωτισμό και το φόντο που είναι προς το κίτρινο (έτσι είναι βαμμένος ο τοίχος). Ακόμη και σήμερα το ψάρι είναι όπως στην φωτο τα υπόλοιπα κανονικά, τρώει και βολτάρει κανονικά!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|