Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-10-07, 09:16
Το avatar του χρήστη Filotas
Filotas Ο χρήστης Filotas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Filotas Send a message via Skype™ to Filotas
Προεπιλογή

Για την ώρα δεν έχω δυνατότητα για φοτο, ίσως το απόγευμα, το ενυδρείο το έχω στο γραφείο και πρέπει να φέρω την μηχανή απο το σπίτι.
Τα λέπια είναι σηκωμένα σαν κουκουνάρι αλλά μόνο τοπικά εκεί που είναι και ο αποχρωματισμός και στα 2 τα γκάμπυ. Σήμερα που τα είδα έχουν χειροτερέψει τα πράγματα αλλά η συμπεριφορά τους είναι ίδια και όρεξη για φαγητό έχουν και έφαγαν κανονικά και κινούνται κανονικά. Ένα άλλο που πρόσεξα σήμερα είναι οτι τα βράγχια τους είναι πίο κόκκινα πο ότι συνήθως. Τϊ λετε;
Παλιά 30-10-07, 09:20
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Το πιο πιθανο ειναι οτι το στρες της γεννας εβγαλε καποια ασθενεια η οποια εκδηλώνεται με τα συμπτωματα που λες.
Τα σηκωμενα λεπια μπορει να ειναι και dropsy (που ειναι συμπτωμα και οχι ασθενεια) και οφειλεται συνηθως σε νεφρικη ανεπαρκεια.
Συχνοτερες αλλαγες νερου και προσθηκη αλατιου στο νερο θα βοηθησει.
Μεχρι 1γρ/λιτρο ειναι καλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-07, 09:37
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Filotas Send a message via Skype™ to Filotas
Προεπιλογή

Το αλάτι το έβαλα απο χθές το βράδυ. Αλλά υπολογίζω οτι είναι 100γρ γιατί εδώ δεν έχω ζυγαριά, αλήθεια σε όγκο πόσο θα ήταν 100γρ αλάτι. Με προβληματίζουν λίγο οι αλλαγές γιατί το ενυδρείο είναι γεμάτο απο μικρά σταμάτησα το μέτρημα στα 30 γιατί μετά στραβώθηκα.
Παλιά 30-10-07, 10:11
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Μια κοφτη κουταλια σουπας ειναι περιπου 15 γραμμαρια....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-07, 12:09
Senior Member

Προεπιλογή

Παντως να πώ οτι είχα παρατηρήσει λίγα περίεργα τώρα τελευταία. Δηλαδή:

Τα ψάρια μπήκαν πρίν 3 εβδομάδες. Τηνε επομένη είδα έναν αρσενικό κάπως, να κάθετε στον βυθό να μην έχει όρεξη κλπ τελικά μετά απο άλλη μία μέρα αποδήμησε. Κάθησε στο ενυδρείο νυνολικά 3 μέρες. Το απέδωσα στο στρες της μεταφοράς. Πριν απο 2 μέρες έφυγε και ένας αρσενικός χωρίς λόγο. Την μία τον έβλεπα να παίζει και μετά απο μία στιγμή κάτω νεκρός θα έλεγα χωρίς λόγο γιατί ήταν καθ'ολα του εντάξει. Έτρογε έπαιζε κλπ όλα καλά τυην μία τον είδα καλά και μετά απο μισή ώρα κάτω νεκρός.
Την ίδια μέρα άρχισαν και οι γέννες. Είχα 3 σε ανδιαφέρουσα ξεκινά η πρώτη την πέμπτη το βράδυ. Όλα καλά τα ψαράκια καλά. Το σάββατο γεννά και η δεύτερη περισσότερα ψαράκια. Και τελικά χθές και η τρίτη η οποία να σημειώσω οτι δεν την βρίσκω. Λογικά πέθανε μετά την γέννα και δεν ξέρω που να την βρώ μάλον κάτω απο κανένα ξύλο. Σήμερα θα ασχοληθώ και με αυτό δηλαδή να βγάλω τα ξύλα για να την βρώ.
Η άρρωστη γκαπίνα είναι η πρώτη που γέννησε.
Παλιά 30-10-07, 13:40
Το avatar του χρήστη NAVY
NAVY Ο χρήστης NAVY δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Το ίδιο πρόβλημα πέρασα κ' εγώ με τα γκαπυ μου.

Δοκίμασα αρκετά διαφορετικά φάρμακα και συνδυασμούς αυτών χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο τελευταίος συνδυασμός που έκανα με τα...( Furan 2 + General Cure ) κατάφεραν να σταματήσουν αυτή την αρρώστια

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NAVY : 30-10-07 στις 13:43 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-07, 17:45
Senior Member

Προεπιλογή

Καλά όλα αυτά με τα φάρμακα αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω πως έχω ψάρια κανίβαλους. Σήκωσα τα ξύλα παραμέρησα τα φυτά αλλά την θυλικία που πέθανε δεν μπόρεσα να την βρώ, αυτά σήμερα το πρωί και τώρα το απόγευμα δεν βρίσκω άλλη μία θυλικιά απο της άρωστες λογικά αποδήμησε και αυτή αλλά που πήγε το πτόμα της;

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές