Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-10-07, 00:13
infer0s
Guest

Προεπιλογή

tunze σκξεφτομαι και εγω ειδα ενα στο pet city και το βρηκα ιδανικο,μικρο,λεπτο και δυνατο.Αλλα οντως ποιο μοντελο μου προτεινετε εσεις?
-------------------------
Kαι βασιακ ειναι αναγκη απο τωρα να χρησιμοποιησω σκιμμερ η θα χρησιμοποιηθει οταν αριχσω να βαζω κοραλλια και ψαρια,δηλαδη αφου περασουν 2-3 βδομαδες απο την εισαγωγη του βραχου στο ενυδρειο?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη infer0s : 27-10-07 στις 00:13 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-10-07, 07:27
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Δεν έχω εμπερία από τα μοντέλα της Tunze. Κοίτα να αγοράσεις κάποιο εσωτερικό μοντέλο που να είναι κατάλληλο παραπάνω από τα λίτρα σου π.χ. 50%... Βρες το μοντέλο και κάνε και μαι αναζήτηση στο google μήπως και βρεις διάφορες κριτικές από άλλους χομπίστες...

Στην θέση σου θα το είχα βάλει εξ΄ αρχής...
Παλιά 27-10-07, 10:11
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Το εσωτερικο σκιμερ φαινεται μονοδρομος , οπως ειπα ...το θεμα ειναι να ''κατσει'' οσο πιο διακριτικα γινεται λογω κοντρας.Επισης , θα πρεπει να τοποθετηθει ετσι ωστε να βγαινει ευκολα για καθαρισμα .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-07, 09:55
infer0s
Guest

Προεπιλογή

Πηγα χθες να παρω το βραχο,αλλα το μαγαζι δυστυχως ειχε κλεισει (βασικα το εκλεισε μπροστα μας) και θα παω αυριο η μεθαυριο να τον αγορασω...
Μου ειχανε πει να βαζω stresszyme για 4 μερες τωρα που δεν εχω βραχω να συνεχισω να βαζω μεχρι να τον παρω?

Και οσο αφορα την εξεδρα,τα αγορασα τα υλικα απο τον Σταματιου,θα την κανω σα σκαρα και θα θελα να ρωτησω αν μπορω να την κανω κλιμακοτη(σα σκαλα)για να ειναι σα πλαγια ο βραχος,αν υπαρχει κανα λινκ εκτος απο αυτα του φοροθμ που να δειχνει τεοιου ειδους κατασκευες θα με βοηθουσε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-07, 23:33
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Ποτέ δεν έβαλα βακτηρίδια στο θαλασσινό ενυδρείο μου. Βασίστηκα μόνο στον βράχο, στην άμμο και τον skimmer, όπως κάνουν πολλοί χομπίστες. Απλά θέλει υπομονή να στρώσει το ενυδρείο...

Οι σαράντα πόντοι πλάτος θα σε περιορίσουν σημαντικά. Πάντως μπορείς να το κάνει αυτό. Στο δικό μου το 250 άρι 100Χ50 έκανα μια απλή εξέδρα και τπτ άλλο...
Παλιά 31-10-07, 01:14
infer0s
Guest

Προεπιλογή

Αγορασα 20 κιλα ζωντανο βραχο,και θα θελα να ρωτησω τι αλλο να αγορασω για την διατροφη και αναπτυξη του καθως και για τα μελλοντικα κοραλλια που θα απρω για να τα προσθεσω και αυτα στην παραγγελια που εκανα απο το aquaristik.net να τα παρω ολα μαζι (ιχνοστοιχια,φωσφορο,τροφη κοραλλιων κ.τ.λ)
Και τελος ειδα σε ενα ποστ Tricky οτι βρηκες ρεφρακτομετρο στο e-bay με 30 euro,με ενδιαφερει πολυ η περιπτωση και θα θελα ν αμου δωσεις λινκ και να με ενημερωσεις λιγο για την διαιδικασια..τροποι πληρωμης.πωσ αποστελεται (courier,ταχυδρομοιο?) ποσο καιρο κανει να ερθει και τα σχετικα...
Πραγματικα η ατακα ''δεν υπαρχει reef του φτωχου αλλα απλα στο τελος για να το φτιξεις μενεις φτωχος''ισχυει με τα 1000!
Ευχαριστω!
(θα φτιαξω και την εξεδρα για τον βραχο,μπορει και να τρυπησω,θα δω τι θα κανω εχω πολλες ιδεες...τον σταματιου τον βρηκα ευκολα κμαι πηρα ολα τα κομματια απο pvc)απλα ειδα σε καποιες φοτο και ενα αλλο υλικο σαν πλαστικη κυπψελη με τετραγωνα κουτια να χρησιμοποιητε ατνι για πλεξυγκλας για να ''καθισει '' πανω ο βραχος,μηπως ξερει κανεις πως λεγεται?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-07, 03:59
enzo Ο χρήστης enzo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Προεπιλογή

αφου κανεις παραγγελια απο aquaristik, παρε τα εξης..
αλατι της tropic marin pro,
ανθρακα seachem matriχ
σιδηρουχο αντιφωσφορο aquaphos της aqualight
turbo calcium για ασβεστιο της kent, η calcium adv. της seachem
superbuffer της kent, η reef builder/buffer της seachem
τεστ ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3, PO4, PH, CA, MG, KH.
αυτα αποτι θυμαμαι.τροφες για κοραλια μην παρεις, ειναι νωρις ακομα..

υγ. η πλαστικη κυψελη λεγεται eggcrate, και θα την βρεις νομιζω σε μαγαζια με ηλεκτρολογικο υλικο..
παντως η κατασκευη της εξεδρας μην σε αγχωνει, ασε που πιστευω οτι σε αυτο το πλατος ενυδρειου, δεν θα παιξει..
στησε σωστα τον βραχο, και δεν θα εχεις κανενα προβλημα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές