|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανε αλλη μια αλλαγη 50% με νερο ιδιας θερμοκρασιας και αντιχλωριο, και ειναι καιρος να ασχοληθεις με το ick....
Μια μετρηση Νο3 θα επιβεβαιωσει το στρωσιμο του ενυδρειου.... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θέλεις μπόλι για το ενυδρείο σου πάντως ευχαρίστως να βοηθήσω... Τί είναι αυτό το "μπόλι" τώρα... Θα πάρω λίγο νερό από το ενυδρείο μου και θα βάλω μέσα μερικές κεραμεικές μπιλίτσες από το δικό μου φίλτρο. Αυτό θα το βάλεις στο δικό σου φίλτρο και σε λίγες μέρες το δικό σου φίλτρο θα μπορεί να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό το βιολογικό φορτίο του ενυδρείου σου.
Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να το κανονίσουμε... |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω και γω μακαρόνι αν θέλεις να σου δώσω απτο φίλτρο μου και αν σου πέφτω πιο κοντά απτον φίλτατο jstiva σήμερα θα μπορώ. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ!! Αν ενδιαφέρεσαι στείλε μου πμ. Μένω στο πανεπιστήμιο κοντά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια οσα λετε, αλλα το ενυδρειο ειναι κατα πολυ μεγαλη πιθανοτητα στρωμενο πλεον.. (εχει περασει πανω απο μηνας...) αφου οπως λεει δεν μετραει αμμωνια και Νο2 πλεον...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να στρώθεί χωρίς καθόλου αντιχλώριο?
|
|
|||
|
|||
![]()
To αντιχλωριο κανει απλως αυτο που λεει το ονομα του - δεσμευει το χλωριο και τις χλωραμινες του νερου της βρυσης.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιο πάνω λέει ότι δεν έχει βάλει σε καμία αλλαγή |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αν δινει μετρησεις ΝΗ3/4 = 0, ΝΟ2 = 0 και ΝΟ3 μεγαλυτερο απο μηδεν π.χ. 20 τοτε το ενυδρειο θεωρειτε στρωμενο. Αν δεν εχεις τεστ για το ΝΟ3 παρε για να δεις τι γινεται.
Παραλληλα για το ικ (τα ασπρα στιγματα) πρεπει να προσθεσεις αλατι και να ανεβασεις τη θερμοκρασια σταδιακα στους 30 C μεχρι να εξαφανιστει απο ολα τα ψαρια. Με καθε αλλαγη νερου μην καθαριζεις το φιλτρο παρα μονο εαν βλεπεις και εχει πεσει αρκετα η ροη του (αυτο κυμαινεται απο μια βδομαδα εως ενα μηνα ή και περισσοτερο αναλογα το φιλτρο). Σχετικα με τη βιολογια. Δες που βρισκεσαι με τα τεστ και εκτος απο μπολιασμα για ενισχυση της βιολογιας του φιλτρου μπορεις να χρησιμοποιησεις και stress zyme της API. (Για να πετυχεις πιο γρηγορα το "στρωσιμο" του ενυδρειου που λεμε). Αφου φυγει το ικ θα πρεπει να δεις τι γινεται με τα ψαρια.. Ποια θα δωσεις και ποια θα κρατησεις αναλογα με τη μεταξυ τους συμαβατοτητα αλλα και τις αναγκες στις συνθηκες νερου που εχουν (αλλα θελουν μαλακο νερο, αλλα σκληρο κτλ κτλ). Σχετικα με την αλγη. Αστην οπως ειναι! Μη ριξεις κατι για να την καταπολεμησεις γιατι θα επιβαρυνει κι αλλο την κατασταση του ενυδρειου ξεχωριστα που τραβαει και βλαβερες ουσιες. Για αυτο το σκοπο μπορεις να προσθεσεις και κερατοφυλλο αν υπαρχει καποιος χομπιστας κοντα σου και του περισσευει, αλλα αυτο ειναι λεπτομερια.. Δες τι θα κανεις με ολα τα αλλα... Και με το καλο να διορθωθουν ολα! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tαχεια αναπτυξη | Steve | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 6 | 18-07-07 21:29 |
Moy Spane Ta Fylla | pchrisovergis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-10-06 17:01 |
Tα αδελφάκια | hejo | Malawi | 0 | 28-12-04 16:33 |
ta nevra mou | inser | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 26-10-04 13:51 |
Tα 1000 lt του gavroy !!! | γαυρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 79 | 03-01-03 23:34 |