Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-10-07, 14:35
Το avatar του χρήστη drosoula
drosoula Ο χρήστης drosoula δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: PIRAEUS
Προεπιλογή apories...

katarxin na efxaristisw gia tin amesh antapokrisi. episynapto mia fotografia tou enydreiou.

exoume stromeno xaliki mesa, kapoia pseftika fyta (pou parepiptontos exoun mavrisei stin akri) kai kapoious pseftikous braxous - etsi mas to edose o "dolofonos ton psariwn mas...".

ta mikra stigmata ti simenoun? tha diavaso bebaia tis selides pou me parapempsate eseis oi pio empeiroi kai tha prospathiso na matho oso to dinaton perissotera.

yparxei kapoio allo test pou prepei pros to paron na agoraso gia na doume tin aitia pou pethenoun ta psarakia soridon? oso milousame eixa kai alles apoleies. mipos to algaefix eftege gia afto? mesa se ena brady pou to ebala paratirisa oti pethanan peripou 10 psarakia (brika kai alla tora nekra!)
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00473.JPG
Εμφανίσεις:  450
Μέγεθος:  61,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 14:42
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Πόσα και τι ψαρια εχουν μεινει αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο?
(Σε παρακαλω μην γραφεις greeklish εχουμε στραβωθει ολοι).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 15:16
Junior Member

Προεπιλογή

προσ το παρον έχουν μείνει περίπου 20 ψαράκια, από χθές βράδυ που έβαλα αυτό το υγρό πέθαναν περίπου 15. Έμειναν το γατοψαρο, καθαριστές, οι χήρες, 2 αγγελόψαρα, τα κόκκινα που δε ξέρω το όνομα τους και τα μικρά μπλέ μικρά σαν ακτινογραφίες με τη κόκκινη ουρά. Συγχωρέστε με που δε ξέρω τα ονόματα, πριν που τα έγραψα τα βρήκα από το διαδύκτιο και τώρα δε θυμάμαι ποιο είναι ποιό.

νομίζω αρχικά θα αντιμετοπόίσω το ick. αύξησα τη θερμοκρασία του ενηδρείου (30 τώρα) και τώρα θα ρίξω και αλάτι, πρέπει ωστόσο να διαβάσω προσεχτικά όλες τις συμβουλές σας για να προχωρήσω. δε ξαναρίχνω το alagefix, δε τα ταίζω και θα κάνω μια μερική αλλαγή στο νερό (έκανα και χθέσ) πιο αργά καθώς πρέπει να φύγω για κάποιες ώρες από το σπίτι και δε θα προλάβω.

Νομίζω ότι όπως πάνε θα πεθάνουν όλα αλλά δε θέλω να του τα επιστρέψω, θα τα πουλήσει αλλού και έχουν ήδη την αρώστια. Θα προσπαθήσω οστώσω να στρώσω το νερό του ενυδρείου και μετά να βάλω ψάρια από την αρχή.΄πότε ξέρω ότι το νερό στρώθηκε? Ήδη οι μετρήσεις μου αμωνία και νιτρίτη είναι καλές. νομίζω το μόνο που πρέπει να αγοράσω είναι ΝΟ3 τεστ που δεν έχω και αντιχλώριο για να γίνουν πιο σωστά οι αλλαγές νερού από αύριο.

το πετ που τα αγορασα είναι στην αγ. σοφία πειραιά και είναι αρκετά μεγάλο. απορώ πως μας άφησε να φθάσουμε σε αυτο το σημείο.

ελπίζω να συμφωνείτε, ωστόσο διαβάζω λίγο ακόμα και θα σας ενημερώσω.\

ευχαριστώ για όλα... θα τα ξαναπούμε σύντομα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 15:30
Βαγγέλης (Dearangelo) Ο χρήστης Βαγγέλης (Dearangelo) δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Ν Ηράκλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην Βαγγέλης (Dearangelo) Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Βαγγέλης (Dearangelo)
Προεπιλογή

υπάρχει ενδεχόμενο να μην έχεις πολλές ακόμα πώλειες, κοίτα και την αισιόδοξη πλευρά, όσα ζουν, πιθανά να έχουν και αντοχές να ζήσουν ακόμα, δηλαδή να "τα κατάφεραν" μέσα σε αυτό που τα βρήκε!
όλα θα πάνε.. καλύτερα... έχε αισιοδοξία... νεράκι αντιχλώριο να κρατάς την αμωνία χαμηλά που τους καιει τα βράγχια, και αλατάκι για το ικ.. μόνο πρόσεξε να κρατάς την αναλογία στο αλάτι σταθερή, αφού θα βγάζεις νερό και θα προσθέτεις..
αντε και με το καλό να βάλεις και κανένα πραγματικό φυτο, όταν όλα σταθεροποιηθούν λίγο..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 15:45
Το avatar του χρήστη nickall13
nickall13 Ο χρήστης nickall13 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γέρακας-Χαλκίδα
Προεπιλογή

To αντιχλώριο σου τελείωσε ή δεν έβαζες στις προηγούμενες αλλαγές;
Οι μετρήσεις σου ΝΟ2 πόσο είναι;
Παλιά 23-10-07, 16:30
Junior Member

Προεπιλογή μετρήσεις

το πρωί τελευταία μέτρηση και είχα
ΝΟ2 :λίγότερο από 0,3mg - ήταν παρολίγο κίτρινο
ΝΗ3/ΝΗ4 ήταν 0μγ
και το Ο2 στη μέση ακριβώς των μετρήσεων

ξέρω τι θα μου πείς για το αντιχλώριο, όμως δεν έβαζα ποτέ στις αλλαγές γιατί το έμαθα μόλις σήμερα από εσάς ότι πρέπει να βάζω, αυτός στο πετ μου είπε κάνε αλλαγές νερού και καθάρισμα του φίλτρου, δεν μου είπε ποτέ για αντιχλώριο και το καθάρισμα του φίλτρου με νερό ενυδρείου μου το είπε τη δεύτερη φορά που έκανα αλλαγή- δε το είχε πεί απο τη πρώτη...

επίσης σήμερα έμαθα κατα την αλλαγή νερού πως πρέπει η θερμοκρασία να είναι περίπου ίδια με λίγο ζεστό νερό μέσα.....

ζω ένα δράμα με την άγνεια μου και το θάνατο τόσων ζωντανών μέσα στο σπίτι μου....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 17:03
Banned

Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην Βαγγέλης (Dearangelo) Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Βαγγέλης (Dearangelo)
Προεπιλογή

Τώρα ξέρεις αρκετά να πας καλα!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-07, 15:11
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drosoula Εμφάνιση μηνυμάτων
katarxin na efxaristisw gia tin amesh antapokrisi. episynapto mia fotografia tou enydreiou.

exoume stromeno xaliki mesa, kapoia pseftika fyta (pou parepiptontos exoun mavrisei stin akri) kai kapoious pseftikous braxous - etsi mas to edose o "dolofonos ton psariwn mas...".

ta mikra stigmata ti simenoun? tha diavaso bebaia tis selides pou me parapempsate eseis oi pio empeiroi kai tha prospathiso na matho oso to dinaton perissotera.

yparxei kapoio allo test pou prepei pros to paron na agoraso gia na doume tin aitia pou pethenoun ta psarakia soridon? oso milousame eixa kai alles apoleies. mipos to algaefix eftege gia afto? mesa se ena brady pou to ebala paratirisa oti pethanan peripou 10 psarakia (brika kai alla tora nekra!)
βρές καποιον με ενυδρείο κοντά σου και δώσε τα ψαράκια σου..να ζήσουν, μετα βλέπεις..
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drosoula Εμφάνιση μηνυμάτων

Νομίζω πως αρκετοί θα ήθελαν να μάθουν το όνομα του μαγαζιού αυτού!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βαγγέλης (Dearangelo) : 23-10-07 στις 15:11 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-07, 13:24
Το avatar του χρήστη chrisb
chrisb Ο χρήστης chrisb δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: athina
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Βαγγέλης (Dearangelo) Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω πως αρκετοί θα ήθελαν να μάθουν το όνομα του μαγαζιού αυτού!
οπωσδήποτε θα έπρεπε να μάθουμε.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές