|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε αγοραζο σωληνες απο καταστημα υδραβλικων τυπου pcv και δυο κομματια πλεξιγκλασσ αποτι βλεπω και θα τα κολησω με τη σιλικονη για ενυδρεια που μου εχει περισεψει οπως αυτο της φωτο.
Κατι ακομα,εκανα μετρηση με το hydrometer και μου εδιεξε αλατοτητα μεταξυ 1023 και 1024 ειμαι οκ η να προσθεσω κι αλλο νερο? |
|
|||
|
|||
![]()
Το pvc κολλιέται μόνο με ειδική κόλλα και όχι σιλικόνη.
Όπως βλέπεις στην φωτογραφία εκτός από σωλήνες έχουν χρησιμοποιηθεί και Τ και + . Θέλει σωστό σχεδιασμό και να πιάνουν τα χέρια σου. Η εξέδρα δεν είναι απαραίτητη, αν μπορέσεις και ελαχιστοποιήσεις την επιφάνεια του βράχου που θα πατάει στην άμμο. Δεν πειράζει να πατάει και λίγο...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αγορασε ενα refractoμετρο οπως σου ειπε και ο γιαννης παραπανω για να εισαι σιγουρος, ουτως η αλλως δεν ειναι πολυ ακριβο γιαυτο που προσφερει.. ![]() με θερμοκρασια γυρω στο 27 προσθετεις αλατι μεχρι να πιασεις 1026... |
|
|||
|
|||
![]()
Αγορασα ενα κυκλοφορητη koralia 2 της hydor kai μελλοντικα θα παρω κ εναν ακομα μεγαλυτερο φυσικα!
Δε μπορω να πω οτι ενυπωσιαστικα απο την αποδοση μαλλον αδυναμος μου φαινετε...το ενυδρειο ειναι 1,23μ και πλατος 36 (στενομακρο) το εβαλα στην αριστερη πλευρα και το ρευμα του νερου ειναι αισθητο με το ζορι ως το 1/3 του ενυδρειου θα μου πειτε ειναι φυσιολογικο μικρος ειναι αλλα ειπα να ρωτησω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tricky : 23-10-07 στις 22:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Η αποδοση της KORALIA (αλλα και των Nanostream) αυτη ειναι ...ανοιγουν τη ροη σε μεγαλο πλατος σε αντιθεση με τους συμβατικους κυκλοφορητες.
Αν συγκρινεις την koralia 2400 με την maxi jet 1200 για παραδειγμα , θα νομιζεις οτι η maxi βγαζει 3πλασια κυκλοφορια ...η κυκλοφορια της ομως ειναι γραμμικη σε αντιθεση με της koralia που ''ανοιγει'' (με επακολουθη πτωση στην πιεση) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχουν και οι Τunze turbelle δυνατότερες αλλά και ογκοδέστατες...
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον εβαλα την αμμο σημερα και εχει θολωσει το νερο παρα πολυ,περιμενω τωρα να κατσει σιγα σιγα και μου φενεται οτι πρεπει να παρω ενα ακομα σακι,εχω πιξει τωρα 3Χ 9κιλα σακια caribsea live sand και θα παω να παρω ενα ακομα που πιστευω να ειναι αρκετο.Εκανα και μια ερευνα αγορας για εξτρα φιλτρο και θελω παλι να ρωτησω ποιοσ συνδυασμος ειναι καλυτερος,εχω το fluval 205 ως βιολογικο που ειναι σχετικα μικρο αλλα οπως ειπα θα βαλω 20 κιλα βραχο σιγουρα οποτε πιστευω οτι ωσ χημικο θα κενει την δουλεια του με επαρκεια και λεω να παρω και ενα φιλτρο uv και ενα skimmer αργοτερα,η μηπως να παρω ενα μεγαλυτερο φιλτρο και να μην παρω το uv και να εχω ενα μεγαλο και καλο χημικο φιλτρο?
------------------------- Α και η ποιο συμαντικη ερωτηση απ'ολες,εψαξα για σωληνες γωνιες και Τ pvc για την κατασκευτη της εξεδρας που θα ακουμπησει ο βραχος,αλλα δε μπορεσα να βρω τοιποτα παρα μονο τεραστιους σωληνες και γωνειες και πηγα σε praktiker και μαγαζια με υδραυλικα στη γυρω περιοχη!Ξερει κανεις που μπορω να βρω σωληνες και τα σχετικα μικρου μεγεθους?Θελω να βαλω το βραχο το Σαββατο και πελαγωσα τωρα που δε μπορω να βρω τα υλικα για να ετοιμασω την εξεδρα εγκερως! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη infer0s : 25-10-07 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε οπωσδήποτε skimmer. Είναι περισσότερο αναγκαίο από πολλά άλλα, όπως την ζωντανή άμμο ή την uv.
Τα pvc θα τα βρεις στον Σταματίου Κηφισσού και Πέτρου Ράλλη, κάτω από την γέφυρα φυσικά και στην πλευρά ανόδου από Πειραιά προς Κηφισιά.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | jimfytakis | Μεσογειακό | 8 | 02-05-07 22:57 |
ερωτήσεις για ενυδρείο 50 - 60 λίτρων | Theokyr | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 02-10-06 09:00 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |
Σχέδια κατασκευής για θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-09-04 13:02 |