|
|
||||
|
||||
![]()
απο τους πειραματισμους μου<κατεστρεψα ενα καπακι απ τις πολλες τρυπες > εχω καταλαβει οτι ειναι καλυτερο οσα ανεμηστηρακια τραβανε τοσα να ριχνουν ετσι δημιουργειται ενα σταθερο ρευμα αερα μεσα στο ενυδρειο το οποιο απομακρυνει μεν τους υδρατμους και κρυωνει τις λαμπες<εμενα οι λαμπες τ8 σε δεκα λεπτα με 1 9αρι ανεμηστηρακι και ενα 9αρι εξαερισμου ηταν εντελως κρυες>και απ την αλλη χαιδευει με δυναμη την επιφανεια του νερου το χαδι αυτο αν ειναι και κοντρα στην ροη του νερου που βγαινει απο το φιλτρο κανει ακομη καλυτερη δουλεια...
ελπιζω να εγινα κατανοητος ![]() α και για τα μπαλαστ φτιαξε ενα μικρο κουτακι απο κοντρα πλακε θαλλασσης με πορτακι βαλτα μεσα κλειδωστα και πετα το κλειδι ![]() χωρις πλακα αμα ειναι στο πατωμα ειναι τρομερα επικυνδυνο να ψηθεις σε καμια αλλαγη νερου μπορεις να φτιαξεις ενα κουτακι απο κοντρα πλακε θαλλασης λεπτο και να βαλεις και ενα ανεμηστηρακι αν θες ομορφα τακτοποιημενα και ασφαλη θα κανεις που θα κανεις ολοκληρο καπακι αυτο δεν ειναι τιποτα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να βάλω φωτό.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για βαλε μια φωτο με ενδιαφερει και εμενα και πες μας απο που πειρατε το κουτακι αυτο εσυ και ο μαστορας της δεκαρας
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για πάρε ιδέες....
![]() ![]() ![]() Έχει φυσικά σε πολλά μεγέθη.... Υ.Γ.: 1)Το ανεμιστηράκι δουλεύει με 220 V γιατί ήταν τράβηγμα να βάλουμε ξεχωριστό τροφοσοτικό(μετασχηματιστή) μονό για το κουτί.... 2)Και κάτω μεταξυ των μπάλαστ και του κουτιού μπήκα μία στρώση βακελίτη σαν μόνωση από την θερμότητα που βγάζουν τα μαγνητικα μπάλαστ κατα κύριο λόγο... |
|
||||
|
||||
![]()
το κουτι σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα?πως το ζηταται?
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμμ δεν ξέρω... Γιατί και το δικό μου που βλέπεις μου το έδωσε ο μάστορας που του περίσσευε....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λιγα λογια για το μαστοραααα!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ειναι λιγο παλια η συζητηση αλλα ισως να σε βοηθησω πανω σε αυτην την ερωτηση
το κουτι ειναι μεταλικο και χρειασιμοποιειται απο ηλεκτρονικους για να φιλοξενει τις διαφορες κατασκευες τους θα το βρεις σε καταστηματα με ηλεκτρονικα (εκει που πουλανε αντιστασεις, πυκνωτες, ολοκληρωμενα κλπ) οπως Ραδιο Κατουμας, Φανος Ηλεκτρονικα στην πλατεια Κανιγγος κλπ το κοστος ειναι περιπου 25-20 ευρω για μεταλλικο και αναλογα την διασταση που θες σε μια παρομοια κατασκευη δικια μου εβαλα τα δυο μπαλαστ μεσα σε πλαστικο κουτι και ζεστενεται τοσο πολυ που εχει παραμορφωσει το πλαστικο (αυτο εγινε το καλοκαιρι) ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ παρατηρησα οτι εχεις βαλει τα καλωδια τροφοδοσιας 220V να περνανε απευθειας μεσα απο την τρυπα μεσα απο το μεταλο, αυτο ειναι ιδιαιτερα επικυνδυνο γιατι σε ενδεχομενο τραβηγμα η πλαστικη μονοση του καλωδιου μπορει να τριφτει πανω στο μεταλο και να δημιουργησει ακομη και ηλεκτροπληξια στον χρηστη του, υπαρχουν στα καταστηματα ηλεκτρονικων καποια ειδικα πλαστικα που κανουν αυτην ακριβως την δουλεια, μπαινουν στην μεταλικη τρυπα και καλυπτουν το σημειο που εχει γινει η τρυπα απο τυχον ατελειες αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν θα αφησει ποτε τα καλωδια να κοπουν και να βραχυκυκλωσουν |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
T5 DAYLIGHT | stefapat | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 02-10-07 11:47 |
Ψύξη vs T5 | leonm | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 01-07-07 07:37 |
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ BALLAST T5 | MiziGr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 26-04-07 12:46 |
T5 λαμπες | soza | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 25-04-05 09:01 |