|
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστώ για τις συμβουλες σας
![]() για τους κυκλοφωρητές μου είπατε οτι δεν ειναι καλες οι θεσεις τους... αλλα δεν μου ειπατε πως να τους βάλω? δεν ειναι και τοσο ετοιμόρρωποι οι βράχοι ![]() Παράθεση:
για αλάτι χρησιμοποιώ της ακουα μέτικ.... αντιφώσφορο της σερα αλλα θα προσθέσω και διαφορες μικροάλγες απο ebay (στην κύπρο όπως ο ζωντανός αραγωνίτης απλώς δεν υπάρχουν.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μαύρο χαρτόνι θα πρέπει να βάλεις έτσι και αλλιώς. Θα φαίνεται πολύ πιο ωραίο.
Με τους κυκλοφορητές θα πρέπει να πειραματιστείς λίγο για να βρεις τις κατάλληλες θέσεις. Αυτό που δεν θες είναι «νεκρές» περιοχές (από άποψη κυκλοφορίας). Το ζητούμενο δεν είναι ακριβώς το βουναλάκι, αλλά λίγο πιο κλεισμένες κρυψώνες για τα ψάρια σου. Δηλαδή μια είσοδο μόνο. Με λίγο βράχο ή ανακατανομή του υπάρχοντος μπορεί να γίνει αυτό εύκολα κλείνοντας κάποια κενά. Επίσης και κάποια σημεία για να ακουμπήσεις κοράλλια πάνω τους. Τον βράχο δεν χρειάζεται να τον κολλήσεις, γιατί αφενός θα χρειαστείς μεγάλη ποσότητα κόλλας (αυτή των δυο συστατικών που την πλάθεις), αλλά και κόλληση γερή δεν θα κάνεις. Απλά σφήνωσε όσο μπορείς τα κομμάτια του βράχου σου μεταξύ τους έτσι ώστε να μην μπορούν να κουνηθούν. Δες και αυτήν την βάση που έφτιαξα εύκολα με pvcέτσι ώστε να μην ακουμπά καθόλου βράχος στην άμμο.
|
|||
|
|||
![]()
πόση ώρα η ώρες μπορεί ένας ζωντανός βράχος να μείνει εκτός νερού μέχρις ότου πάψει να είναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν σκεφτεις οτι ταξιδευει απο μακρινες χωρες για να φθασει εδω , τοτε αντεχει αρκετα ...
Το θεμα ειναι οτι εχεις απωλειες (ορατες ή αορατες) ...αρα οσο λιγοτερο , τοσο καλυτερα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οι μικροοργανισμοί και οι περισσότεροι μικροί οργανισμοί, που κουβαλάει ο βράχος, έχουν μεγάλη αντοχή, με την προυπόθεση να μην στεγνώσει και να μην εκτεθεί σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Καλο επισης ειναι να φτιαξεις αψιδες ,τρυπες κλπ τα οποια θα ειναι ορατα σε σενα. Κανε κανενα πειραμα ...βγαλε πχ δυο-τρια κομματια απο αριστερα και δεξια και φερτα προς το κεντρο του ενυδρειου ...τωρα , οπως κοιτας το ενυδρειο , εισαι τζαμι-βραχος-τζαμι , καθολο το μηκος ...παιξε λιγο ωστε να φτιαξεις τζαμι-βραχος-βραχος-τζαμι ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δημήτρη όπως βλέπουμε όλοι οι κυκλοφορητές έχουν κατεύθυνση προς τα κάτω. Η γνώμη μου είναι να στρέψεις τις ροές λίγο προς τα επάνω, για να μην σου σκάβουν την άμμο, κάτι που δεν θέλουμε να γινεται.. Επίσης προτείνω να βγάλεις τον κυκλοφορητή που έχεις στην πίσω πλευρά, και να τον βάλεις σε πλαϊνό τζάμι , για να δημιουργήσεις ροή και στην πίσω πλευρά του βράχου. Εγώ για την συγκόλληση των βράχων χρησιμοποίησα την εποξικη της TUNZE Coral Fix
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρωτη του Reef μου | niar71 | Reef | 23 | 08-01-07 15:28 |
Το reef του φτωχού (εξοπλισμός) | sps4ever(niktso) | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 15 | 29-10-06 17:09 |
συμβουλες για το reef μου | Vasilis | Κοράλλια | 3 | 06-04-05 12:51 |
To reef μου | theofilos | Reef | 10 | 11-11-04 11:29 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ του reef | manosdr | Φωτισμός | 4 | 27-07-04 22:39 |