|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά φθηνιάρικο γενικά δεν θέλεις γιατί τα λίτρα είναι πολλά και προτιμάς μια κάποια σιγουριά. Μπράβο που αποφάσισες να προσφέρεις στους δίσκους αυτό που χρειάζονται. Θα σε ανταμείψουν σίγουρα. Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά πήρα 140 ΛΤ ( για 3 μικρούς δίσκους) με αντλία 450 lt/h και ένα εξωτερικό φίλτρο eheim λάμπτήρα sera για τα φυτά αντλία eheim 200 lt/h 4 φυτά τα οποία φύτεψα ήδη, έβαλα 60 lt νερό βρύσης και 60 lt απιονισμένο νερό, βακτηρίδια, αντιχλώριο και θα βάλω και 20 lt από το παλιό ενυδρείο με τη μεταφορά των δίσκων (σε 10 ημέρες).
Μπορείτε να μου πείτε αν χρειάζεται κάτι άλλο? Επίσης επειδή έχω πρόβλημα χώρου είναι καλό το ενυδρείο έχει μεγάλο βάθος δηλαδή 60 cm διότι κάποιος (pet shopας) μου είπε ότι στο μεγάλο βάθος φιλτράρεται πιο δύσκολα το νερό από το φίλτρο και ότι οι δίσκοι χρειάζονται μεγάλη διαδρομή για να κινούνται. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας |
|
||||
|
||||
![]()
αν εννοεις βακτηρια απο το παλεο σου φιλτρο καλως .......αλλιως σε 10 μερες δε θα ειναι ετοιμο το ενυδρειο για τους δισκους ...προσεχε με το στρωσιμο του ενυδρειου.......καλη συνεχεια...
|
|||
|
|||
![]()
- Αν επιτρεπετε ποιες ειναι οι διαστασεις του ενυδρειου?
|
|
||||
|
||||
![]()
100Χ40Χ35 έίναι οι διαστάσεις
Αυτός που πήρα το ενυδρείο μου είπε να βάλω τα ψάρια μετά από 10 ημέρες! Τι ενοείς βακτήρια από το παλιό μου φίλτρο αφού το παλιό μου φίλτρο είναι σφουγγάρια από τη juwel? Πως μπορώ να το κάνω αυτό? Εγώ νόμιζα ότι μετά από 10 μέρες και βάζοντας 20 λτ από το παλιό νερό(αυτό το σκέφτηκα μόνος μου) θα είναι καλύτερα. Αν είναι έτσι πόσες μέρες χρειάζονται και τι άλλο πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ πολύ πάντως για το χρόνο σας. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει για το βάθος του ενυδρείου 60cm αν είναι γιατί αν είναι έτσι μπορώ το καλοκαίρι να παραγγείλω ένα. Δυστυχώς εδώ στη Λάρισα αυτοί που πουλάνε δίσκους έχω την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παίρνεις τα σφουγγάρια από το παλιό ενυδρείο τα στίβεις μέσα στο ενυδρείο που θέλεις να μπολιάσεις και βάζεις ψάρια!!!
Προσοχή μην στίψεις τελείως τα σφουγγάρια και χαλάσεις το άλλο ενυδρείο!!! Και ψάρια ξεκινάς να βάζεις την ίδια μέρα σιγά σιγά όμως όχι το σύνολο του πληθυσμού με τη μια!! και φυσικά μετρώντας προχωράς!!!
|
|