#18
|
|||
|
|||
![]()
Όντως είπα ότι θα επανέλθω και νά' μια!
![]() Το άρθρο μου δεν πρόλαβα να το κοιτάξω μήπως χρειάζεται διόρθωση. Οι επόμενές σου κινήσεις είναι οι εξής: α) Ρίχνεις άμεσα μια μικρή ποσότητα αμμωνίας - τόση ώστε να μετράς 1-2 mg/l ύστερα από 30-60 λεπτά. β) Ξαναμετράς για αμμωνία την επόμενη ημέρα. Αν η μέτρηση δείξει 0 mg/l, σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Αν όχι, τα ξαναλέμε... γ) Εφόσον την επόμενη μέρα μέτρησες 0 mg/l αμμωνίας, κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού ώστε να μετράς NO2 = 0 και ΝΟ3 < 15 mg/l. Αν δεν το πετύχεις αυτό, κάνεις κι άλλη αλλγή νερού μέχρι να πετύχεις τις παραπάνω τιμές. Προσοχή να προσθέτεις αποχλωριωτικό υγρό. δ) Είσαι έτοιμος να βάλεις ψάρια. Φρόντισε να ταιριάζουν με τη σκληρότητά και το pH σου. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο ενυδρείου REEF προετοιμασία νερού | marios | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 19-07-07 10:05 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
Στρώσιμο Φυτεμένου Ενυδρείου | Μάριος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 08-11-06 17:43 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Filippos | Malawi | 4 | 02-04-04 12:50 |
Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 26-03-04 16:15 |