|
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έγινε υπόμνημα και κλειδώθηκε για να μην γράφουμε εκεί... να φαίνεται μόνο του.
Ότι θέλετε το γράφετε εδώ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και ολιγη κριτική. Θεωρω απαραιτητη την προσθήκη κυκλωματος χρονοκαθυστερησης που να προστατευει την αντλια σε περιπτωση τελειωσει το νερό.
Ο κινδυνος καταστροφής ή και πυρκαγιας ειναι ορατός. Επισης, στις εισοδους δεν υπαρχει υστέρηση, και υπο συνθηκες κυματισμου επιφανειας κλπ μπορει να αρχισει να ανοιγοκλεινει (ταλαντωνει). Τελος, στα ρελε εχεις ξεχασει να βαλεις διοδακια προστασιας με αποτελεσμα το κυκλωμα να κινδυνευει να καεί ανά πάσα στιγμή. Sorry, αλλα ετσι οπως ειναι, μπορει να δουλεψε, αλλα συνιστωμενο δεν μπορει να ειναι σε καμμια περιπτωση. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε netblues κάθε κριτική βελτίωσης είναι καλοδεχούμενη .
Οπότε κρατάω το post , εκτός τις τελευταίας σου πρότασης. Συνιστώμενο είναι όχι απ εμένα , αλλά απο όλα τα παιδιά που την φτιάξανε. Απο τις παρατηρήσεις σου καταλαβαίνω ότι έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών και ότι την έχεις φτιάξει την κατασκευή. Τα σημεία που επισημαίνεις τα έχω προβλέψει απο την αρχή. Απλά το σχέδιο είναι το πρωτότυπο και έχει υποστεί στην πορεία κάποιες αλλαγές (δεν έχω προλάβει να το σχεδιάσω στο χαρτί). Σε όλα τα παιδιά που την έχουν πάρει απο εμένα, έχει διοδάκια προστασίας στα ρελέ , και μηχανισμό καθυστέρησης στην αντλία (χρήσιμος όταν γίνεται ανατάραξη επιφάνειας).Στο ενυδρεία με γλυκό δεν είναι απαραίτητος. Τέλος το αντλιάκι έχει δοκιμαστεί σε 10ωρη λειτουργία χωρίς νερό, χωρίς πρόβλημα. Επίσης σε διάλυμα με kalkwasser για 3 μήνες (στο δικό μου) και πάλι χωρίς πρόβλημα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι επεμπλέκει τον χρήστη απο την υποχρέωση του να έχει τον κάδο αναπλήρωσης πάντα γεμάτο. Αλλά και στην περίπτωση ,λέμε τώρα, που δεν είχε διοδάκια στα ρελέ , το κύκλωμα δεν κινδυνεύει να ''καεί'' όπως αναφέρεις (εδώ είσαι υπερβολικός). Τα διοδάκια στα ρελέ δεν μπαίνουν για να μην ''καεί το κύκλωμα'' , αλλά για να μην κλείσει το ρελέ σε περίπτωση ανάστροφης τάσης . |
|
||||
|
||||
![]()
Οι γνωσεις μου περι ηλεκρονικων ειναι μαλλον αρκετες..
Και οχι δεν το εχω φτιαξει, αλλα το θεμα το εχω αντιμετωπισει στο παρελθον. Οτι το συγκεκριμενο αντλιακι αντεχει, το ξερω, ΑΛΛΑ αυτο δεν σημαινει και πολλα. Η ασφαλεια ανθρωπων και εξοπλισμου προεχει. Για την καθυστερηση, και σε ενυδρεια γλυκου χρειαζεται.. Αμα εχεις film επιφανειας και θες να το σπας πχ...., αν ξενερισει η επιστροφή για οποιοδηποτε λογο, αν θες αναταραξη για λογους ψυξης το καλοκαιρι, κλπ. κλπ. Αμα αρχισουν οι αναποδες απο τα ρελε, και ειναι και λιγο μεγαλα... το cd 4066 δεν το βλεπω και πολυ καλα. (οπως η εμπειρια εχει αποδειξει πολακις στο παρελθον...) Και τα διοδακια δεν μπαινουν για να μην κλεισει το relay σε περιπτωση αναστροφης τασης. Κατι τετοιο δεν συμβαινει σε κανονικες συνθηκες. Οταν ομως ανοιγει το relay, απελευθερωνει ενεργεια με την μορφη υπερτασης, η οποια ξεπερναει τα 150volt. Οπως και ναχει.. αφου στην πραξη τα εχεις βαλει, τοτε να διορθωθει και το σχεδιο, ωστε να μην προτεινουμε πραγματα που δεν ισχυουν. Απο τι στιγμή που δημοσιευεις κυκλωμα, τοτε πρεπει να ειναι και ακριβες. Εδω δεν ειναι site ηλεκτρονικων, και ο μη ειδικος που θα αποφασισει να το κατασκευασει απο το σχεδιο, θα την πατησει. Αναμενουμε το διορθωμενο σχεδιο λοιπον. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν υποβάλεις και εσύ την δική σου πρόταση σε σχέδιο ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Εκανα μερικες υποδειξεις/ βελτιωσεις στο σχεδιο σου, τα διοδακια τα εχεις βαλει, χρειαζεσαι και μια χρονοκαθυστερηση και θα εισαι οκ....
Το να δημοσιευσω κατι αλλο ολοκληρωμενο και δοκιμασμενο γινεται, αλλα απαιτει το χρονο του, και μεταξυ αλλων δεν ειναι και η καταλληλη εποχή. Και δεν σημαινει οτι θα ειναι και καλυτερο ουτως η αλλως. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενημερωμένο.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φλοτέρ Για Αναπλήρωση Νερού ? | qstavrosq | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 29-06-07 16:37 |
Aυτόματη ταΐστρα | yannis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 19-12-05 01:20 |
Αναπλήρωση νερού που εξατμίζεται | Gourami | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 16-06-05 15:26 |
Αυτόματη αλλαγή νερού | mitas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 25-05-05 00:31 |