|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου μπραβο για την δουλεια που εκανες και κουραγιο για την συνεχεια.
Μια ερωτηση μονο.:Τις κοντρες τις εβαλες κατα μηκος του ενυδρειου απο ακρη σε ακρη και αν θελησεις να βαλεις εξωτερικο φιλτρο μηπως δεν θα μπορεις να το στερεωσεις καλα? εγω για τις κοντρες που εβαλα στο πισω μερος του ενυδρειου μου αφησα 10-15 εκατοστα αριστερα και δεξια κενο για να μπουν οι σωληνες in-out του φιλτρου. |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχώς το σκέφτηκα και αυτό μετά που κόλλησα τα τζαμια....
![]() δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς μπορώ να κάνω με αυτό το πρόβλημα... εύχομαι να μην γίνει πολύ σοβαρό το πρόβλημα.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mου θύμισες τον εαυτό μου όταν πρίν 13 χρόννια έτσι ξεκίνησα και
εγώ,φτιάχνωντας με πολύ μεράκι το πρώτο μου ενυδρείο. καλή συνέχεια. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο και καλογέμοτο...
Μια ερώτηση σχετικά με τις ΚΑΤΩ κόντρες. Βλέπω ότι οι πλαινές κόντρες πατάνε πάνω στις μεγάλες κόντρες, αφήνοντας κενό το οποίο και προσπάθησες να καλύψεις με σιλικόνη. Έχω καταλάβει σωστά? Μια ειλικρινής ερώτηση, για να μαθαίνουμε και εμείς, τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό το κενό? Δεν θα ήταν καλύτερα να ακουμπάνε οι κόντρες όλες το γυαλί του πάτου, για να στηρίζουν το πλαινά όσο χαμηλότερα γίνεται? |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε mmbuna ίσος εδώ με την επισήμανση σου να έχω κάνει λάθος εγώ (πρώτη φορα βλέπεις) κολλώντας έτσι τις πλαϊνές κόντρες
![]() Παρακαλώ κάποιον ειδικό στις κατασκευές να μου πει αν είναι λάθος... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ξεκινησα με οδηγο το αρθρο του Γαβρου εδω:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ataskEnydr.htm Βεβαια υπερεβαλα λιγο στη χρηση του 6ου κατα σειρα υλικου,αλλα οπως φαινεται το εσωσα. ![]() Απο οτι βλεπω,για τις κοντρες τον ιδιο τροπο,ακολουθει κι ο αρθρογραφος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. ΔΕΝ απαντώ ως ειδικός στις κατασκευές… μην παρεξηγηθούμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω -δεν είμαι σίγουρος- οτι δεν τρέχει τίποτα με το κενό εκεί, απλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα η κόντρα να ήταν πιο κοντή, να μην πατάει πάνω στις άλλες δύο, για να κρατάει το πλαινό από πιο χαμηλά (εκεί που σημαιώνετε η υψηλότερη πίεση στην στήλη του νερού). |
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω κατι?φτιαχνω το ιδιο σχεδον ενυδρειο.... το 50 εκ. υψος ειναι καθαρο νερο???? Το δικο μου ειναι 120 *48*65. Με 65 υψος. ρωταω για να δω μεχρι ποιο υψος μπορω να το γεμισω. παχος τζαμιων 8 χιλ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καθαρο νερο θα ειναι μεχρι τους 45 ποντους. κατω δηλαδη απο τις κοντρες.
ετσι υπολογισε να γινει και σε σενα !!! και εσυ φυσικα με 8αρι τζαμι εννοειτε οτι θα βαλεις αρκετες κοντρες.... ![]() καλο τελειωμα !! |
|
||||
|
||||
![]()
σ ευχαριστω!!! αστα !!! πανω στην τρελα μου πανω στην αφασια μου ...το υψος το εκανα 65! με υπολογισιμη σταθμη νερου 60!!! βεβαια θα εχει πανω και κατω πλαισιο απο γωνια ανοξειδωτου χαλυβα 10 εκ. και παχος 4 χιλιοστα... τωρα δεν ξερω. μακαρι να αντεξει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια σε ενα ενυδρειο 45 λτ. πειραζει αν δεν βαλω κοντρες ή αν βαλω μονο κατω; ή μονο πανω;
|
||||
|
||||
![]()
Από 5-6 χιλιοστά και πάνω δεν χρειάζεσαι κόντρες επάνω (τα 45 να μην γίνουν όμως 145 ε!). Οι κάτω μπαίνουν πάντα, ανεξάρτητα από το πάχος. Δεν υπάρχει και κάποιος λόγος για να τις αποφύγουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω παντως σε ενυδρεια με μηκος περ. 1 μετρο βαζω και πανω γιατι παρατηρω το τζαμι να κανει λιγη κοιλιτσα!
|
|
||||
|
||||
![]()
και στο δικό μου 100άρι ενυδρείο το οποιο τρέχει περίπου 9 χρονια με 8ari τζαμι έχει κάνει κοιλια ... οποτε κόντρες και πάνω οπωσδήποτε.....
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλησπερα σε ολους για πρωτη φορα. | kosmidis | Reef | 16 | 10-02-07 16:29 |
REEF 300 ΛΙΤΡΑ | AΠΟΣΤΟΛΗΣ | Reef | 7 | 20-01-07 01:11 |
Nεο ενυδριο 300 Λιτρα και εξοπλισμος | niouch | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 07-06-05 12:57 |
D.I.Y. 300 ΛΙΤΡΑ ΕΤΟΙΜΟ!!! | Filippos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 06-06-05 13:42 |
Νεα ενυδρεια 450 λιτρα και 300 λιτρα | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-11-04 04:00 |