|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μετα απο αρκετο καιρο και πολλλλλλεεςςςς αλλαγες στο περιβαλλον του ενυδρειου κατεληξα στα παρακατω
![]() ================================================== ========================================= ![]() ================================================== ========================================= Διαστάσεις:115cm μήκος Χ 60cm υψος χ 50cm βάθος Όγκος:345 λιτρα Κατηγορία:Κιχλιδες Φυτά:Ανουμβιες,Βαλισνεριες Ψάρια / ¶λλα είδη: 5 τροφέους ikola,2 ψατοψαρα,,ένας γλύφτης λέοπαρντ(5 αυλονακαρες 2 Male+3Female),1 frontosa Διακοσμητικά υλικά:Τραγάνες, Κοραλι και βοτσαλα κυβοι χαλικι φυσικο 1-3mm Φόντο:Αφισσα με πέτρες Φωτισμός: 2 Χ 21 watt PHILIPS TL5/HE21Watt/840 ανεξάρτητες. Διάρκεια φωτισμού:08:00 - 22:00. Φιλτράρισμα: Fluval 404 εξωτερικο (το 304 δεν ηταν αρκετο.μπορει να μπουν και τα 2 αργοτερα.) Θερμοστάτης:jager 200watt Λίπανση: στο χαλικι εχει απο το προηγουμενο ενυδρειο aqualit. Παροχή CO2:- ![]() Τελικα ενω ειχα σκοπο να γινει μονο με ταγκανικα αποφασισα να μπουν και οι αυλονακαρες και μαλλον και κανενα ζευγαρι με λαμπιδοχρωμις αφου εχω γεννα σε αλλο μικροτερο ενυδρειο ![]() Και η ωρα του φαγητου γιατι αλλιως φωτογραφια δεν εβγαινε με ολα τα ψαρια ![]() ![]() τωρα οσο αφορα μετρησεις..δεν εχω κανει ακομα.Αλλαγες παντως γινονται καθε 10-15 μερες περιπου το 15-20% του νερου.Αυτην την στιγμη εχω ηδη 2 θηλυκιες αυλονακαρες με μικρα στο στομα τους και το ενα το ικολα το οποιο εχει αυγα.Για μετρησεις βλεπουμε στο μελλον.. ![]() Το σκεπτικο του περιβαλλοντος ειναι το εξης:Η δεξια μερια με τις πετρες ειναι των ikola ,η αριστερη ειναι της frontosa και το ολο συμπλεγμα με τα κοραλια και τις σπηλιες που σχηματιζουν ειναι για τις αυλονακαρες και τα λαμπιδοχρωμις απο τα οποια εχω πιο ευκολα γεννες για να γλυτώνουν τα μικρα τους!!! ![]() Επισης ξεχασα να σας πω οτι λογω του βαρους των κυβων και για να μπορεσω να δωσω υψος στις πετρες εχω προσθεσει υλικο που χρησιμοποιουμε στα λουκια των σπιτιων (πλαστικη τετραγωνη σωληνα κομμενη σε μικρα κομματια) και πανω τους μπηκαν οι κυβοι-πετρες.Ετσι εδωσα υψος χωρις να εχω καθολου χασιμο σε νερο.! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο, πάρα πολύ όμορφο! Αυτή η πέτρα με τα φυτά στη μέση φαίνεται κάπως τεχνιτή εκεί που έχει μπεί-κέντρο αλλά φαντάζομαι ότι δε θα μπορείς να την βάλεις αλλού. Και πάλι μπράβο σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο, πάρα πολύ όμορφο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρέσει πολύ το ενυδρείο σου!!! Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τη μεσαία πέτρα και θα σου πρότεινα να βάλεις πιο πολλές βαλισνέριες!!! Καλή συνέχεια!
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία κατασκευή μπράβο !!! Πήρα ιδέα στο καπάκι για το δικό μου new ενυδρειο --> http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19994 !!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω θα διαφωνησω καθετα με τον συνδυασμο των ψαριων. Tropheus, labido καθαρα χορτοφαγα, aulonocara και frontosa θηρευτες, τα πρωτα συντομα θα εχουν σοβαρα προβληματα λογω διατροφης.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τις παρατηρησεις σας.
Δεν ξερω αν εννοειτε τα κοραλια στο κεντρο του ενυδρειου οταν λετε για την πετρα αλλα να σας πω ειναι 4 κομματια απο κοραλια τα οποια ειναι τοποθετημενα πανω σε δυο μεγαλες τραγανες. Ειναι αληθινα κοραλια τα οποια πολυ πιθανον να χρησιμοποιηθουν αργοτερα για θαλλασινο.Τα εβαλα στην μεση για να υπαρχει καποιο 'φυσικο' χωρισμα του ενυδρειου στην μεση και να μην πολυ μαλωνουν τα ψαρια. @MiziGr Για τις βαλισνεριες περιμενω τον vasilakis γιατι του παρήγγειλα ηδη καμια 10αρια και ακομα δεν ηρθαν.!! ![]() Τωρα οσο αφορα αυτο που λες Τολη εχεις δικιο για την διατροφη των ψαριων.Η διατροφη τους ειναι αυτην την στιγμη σπιρουλινα και seragreen και για την frontosa ειναι κανονικη τροφη για κιχλιδες.Τωρα πως το πετυχαινω αυτο?Τρωνε τα ψαρια ολα τροφη με σπιρουλινα (τα ικολα την τσακιζουν πρωτα) και απλα μετα ταιζω και την κανονικη τροφη (τα ικολα αφου εχουν χορτασει δεν την αγγιζουν).Οσο μπορω κραταω τις ισορροπιες |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 15 λίτρων | hotgates | Χρυσόψαρα | 9 | 03-08-07 19:37 |
Ποιο φίλτρο για ενυδρείο 180 λίτρων? | cutter | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 28-05-06 18:11 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |
Betta σε ενυδρείο 10 λίτρων | Alucard | Bettas | 8 | 14-10-04 01:05 |
Νέο 300 λίτρων Mbuna | gemini_str | Malawi | 7 | 27-09-04 13:00 |