|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι γαριδες ειναι πολυ πιο ευαισθητες απο τα ψαρια οπότε προσωπικα δεν τις προτεινω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι το κερατόφυλλο είναι δύσκολο (σχετικά) φυτό και θα το χαλάσει εύκολα.
Ο μονομάχος είναι πανέμορφος αλλά μόνο ένας, η μικρή θέλει μερικά ψαράκια. Εκτός αν την ζαλίσουν τα χρώματα και δεχτεί. Με μερικές ανούμπιες θα είναι καλά πιστεύω. Όσο για την μικρή μας Darla (που το θυμήθηκες; έσκασα στα γέλια) που την λένε Κατερίνα, δείχνει αρκετή υπευθυνότητα σε άλλα θέματα, γι' αυτό το σκεφτόμαστε, μετά από επιμονή ενός χρόνου περίπου, να της το πάρουμε το ενυδρείο. Και φυσικά είπα να πάρω και την γνώμη σας.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς το ίδιο project (ενυδρείο για την 9χρονη κόρη γείτονα) έχω κι εγώ. Τους ενημέρωσα λοιπόν ότι θέλει φροντίδα αλλιώς θα ψοφάνε συνέχεια τα ψαράκια, ότι οικονομικώς δεν θα τελειώσουν με την αγορά του ενυδρείου και των ψαριών και ότι θα πρέπει να τα φροντίζουν και αυτοί μαζί με την μικρή. Δεν νομίζω ότι 9χρονο παιδί θα κάνει σωστά και στον κατάλληλο χρόνο αλλαγές νερού, τεστ και παρατήρηση για προβλήματα. Στην περίπτωσή μου αυτά θα τα κάνω εγώ αφού μένουμε δίπλα και θα σου πρότεινα να βοηθήσεις κι εσύ, αλλά πρέπει να τους ενημερώσεις ότι θα πρέπει ΚΑΙ αυτοί να ασχολούντε όσο υπεύθυνο κι αν είναι το παιδί.
Ως προς την σύνθεση εμάς μας βλέπω για ένα 20-30 λιτ. με 2-3 zebra danios |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαρακια με κινηση για να τραβηξουν το ενδιαφερον της μικρης.
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι κάποιος να δείξει στην μικρούλα πως να κάνει αλλαγές νερού για να τις κάνει μόνη της, τότε 50 λίτρα είναι πολλά. 25 λίτρα το πολύ.
Το χελωνάκι ως τι προτάθηκε? ως κάτι πιο εύκολο? Οι χελώνες θέλουν κι αυτές τις θερμοκρασίες τους, τις λάμπες θερμότητας, λάμπες UVA-UVB, αλλαγές νερού επίσης, συμπληρώματα διατροφής (η οποία είναι δύσκολη για μιά 9χρονη) και γίνεται και πολύ μεγάλη. Χρειάζεται ένα ενυδρείο αρχικά τουλάχιστον 75-30 cm. Είναι σαφώς κάτι πιο δύσκολο. |
|
||||
|
||||
![]()
Το αντίθετο μάλιστα!!!
|
||||
|
||||
![]()
οσο για τη DARLA Ε συγνωμη κατερινα ηθελα να πω με ενα 50 λιτρο απο τα καρφουρ και λιγο βοηθεια απο τους γονεις της μια χαρα θα τα καταφερει
|
|||
|
|||
![]()
Ενα ενυδρειο 40 - 50 λιτρων ειναι ιδανικο - οι αλλαγες που θα κανει θα ειναι της ταξης των 10 λιτρων.
Προτεινω ανεπιφυλακτα τα guppies, περα απο το πολυχρωμο του πραγματος, θα εχει συντομα μωρακια και (με την βοηθεια των γονιων) αποκτα κι εκπαιδευτικο ρολο το ενυδρειο. Μερικες ανουμπιες και πολυ κερατοφυλλο ειναι οτι πρεπει. |
|
||||
|
||||
![]()
σκέφτομαι το κοριτσάκι να κουβαλάει λεκάνες με νερό για 10-15 λίτρα και μου έρχεται κάπως δύσκολο... Το μικρό μου ξαδερφάκι έχει την ίδια ηλικία και σε 6λιτρο ενυδρειάκι δυσκολευόταν στις αλλαγές.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς όπως είπε και ο Ηλίας, μιλάμε για ενυδρείο, οπότε μόνο για κανένα 20λιτρο με έναν μονομάχο ίσως μπορεί να έχει η μικρή, γιατί αν είναι μεγαλύτερο τι σόι αλλαγές θα κάνει;;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κι έγω μάλλον θα προτείνω ένα μικρό 20λιτρο με ένα μονομάχο (αν και δεν τους γουστάρω καθόλου). Όσο υπεύθυνη κι αν είναι η μικρή είναι μόλις 9. Στην αρχή θα ενθουσιαστεί και κάποια στιγμή θα βαρεθεί οπότε το βάρος θα πέσει και πάλι στους γονείς (εγώ κάπως έτσι την πάτησα - άσχετα το που κατέληξα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρείο για ιππόκαμπους | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 01-10-06 14:00 |
Ενυδρείο για τεμπέληδες ! | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 02-09-06 00:40 |
ενυδρείο για guppy | Mariel | Ζωοτόκα | 23 | 31-03-06 00:51 |
Ενυδρείο για guppy. | nemo | Ζωοτόκα | 5 | 10-06-05 23:39 |
Φτιάχνω ενυδρείο για κιχλίδες malawi.Για βοηθείστε..... | Johnkokk | Malawi | 4 | 02-01-05 01:29 |