|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε την σοδα οπως σου ειπαν τα παιδια ή κανε συνδιασμους α.ο. και δικτυου.......εως να φερεις το νερο στο 6 ...οχι παραπανω σαν πρωτη φαση....εγω τους εχω σταθερα στο 7 κανοντας συνδιασμο αο με δικτυου.....
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνα με αυτα που ακουσα στα σεμιναρια στην Ιταλια, οι δισκοι λογω του οτι προερχονται απο οξινα νερα απαλλαγμενα απο βακτηρια εχουν διαμορφωσει την επιδερμιδα τους διαφορετικα απο τα περισσοτερα αλλα ειδη ψαριων...... Η επιδερμιδα τους δεν ειναι τοσο σκληρη και ανθεκτικη στις επιθεσεις των βακτηριων αφου δεν υπηρχε λογος για αυτο και την εχουν εξελιξει ετσι ωστε να παραγουν τη βλεννα τροφη για τα μικρα, πραγμα που δεν παρατηρειται σε πολλα αλλα ψαρια..... Ειδικα την περιοδο που ειναι σε φαση αναπαραγωγης και παραγουν αυτη τη βλεννα , η επιδερμιδα τους ειναι ακομα πιο ευαισθητη σε επιθεσεις βακτηριων και σκουληκιων...... Οποτε συμφωνα με τους περισσοτερους που συζητησα το χαμηλο πεχα ειναι μονοδρομος και ο φυσικος τροπος να ενισχυσουμε την αμυνα των ψαριων μας ...... Ενα πεχα κατω απο 6 μας εξασφαλιζει (συμφωνα με αυτα που ακουσα αλλα και διαβασα) σε μεγαλο βαθμο ψαρια υγιη και ασφαλη...... Το πως θα το κατορθωσουμε αυτο ευκολα φθηνα και σχετικα ακινδυνα σε επομενο ποστ και αφου πρωτα το δοκιμασω για να σας πω απο πρωτο χερι----
ΥΓ και κατι ακομα, το αν τα ψαρια μας απλα επιβιωνουν στα ενυδρεια μας δεν σημαινει και οτι ολα ειναι καλα..... Αν δειτε πως αναπτυσσοντε και βγαζουν τα χρωματα τους τα ψαρια σε καταλληλες συνθηκες , θα αναθεωρησετε πολλες απο τις αποψεις σας.......
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον Pritani, περιμενω πως κ πως να διαωασω το post σου!!!
Το p.h μου το ανεβασα μεχρι το 5 με σοδα, αλλα πιο πανο δν μου ανεβαινε, δλδ με το που εβαζα λιγη σοδα, θα εφτανε το 5,2-5,3 και μετα απο αρκετες ωρες θα επεφτε στο 5. Τωρα κανω καθημερηνες αλλαγες (70% α/ο και 30% βριση) και ανεβαζω σταδιακα το p.h μεχρι να φτασω το 6,2. Λογο το οτι το ενυδρειο ειναι πλεων ΠΟΛΥ μικρο για τα δισκακια μου (150l) τους κανω τακτικες αλλαγες (μερα παρα μερα) για να τους κραταω τα νιτρικα χαμηλα. Των αλλο μηνα θα τους εχω το νεο 450 ετοιμω και ελπιζω πως θα ειναι τα πραγματα καλητερα. Μια απορια. Μια ρηζα στο ενυδρειο μπορει να κατεβαζει το p.h και να μαλακοωσει το νερο σε μεγαλο βαθμο η δν κανει και τοση μεγαλη διαφορα?? Σκεφτομαι πως η ριζα μου φταιει και μου πεφτει το p.h συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]()
οχι μια ριχα δεν μπορει να κανει τη διαφορα,.... ΠΑντως γενικα ειναι παραξενο πως σου επεσε το πεχα ετσι;;;;Τι εκανες μεχρι τωρα;;; Τι νερο χρησιμοποιουσες;;;; εχεις πολλα φυτα στο ενυδρειο;;;;;
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά η ρηζα ή η ριχα ? φταίει?
Μια ρίζα όσο και φρέσκια να είναι και να απελευθερώνει τανίνες και χουμικά δεν κατεβάζει τόσο το ΡΗ! Βέβαια τα λίτρα δεν είναι πάρα πολλά και φυσικά αν η ρίζα καταλαμβάνει όλο το ενυδρείο ίσως να μπορεί να φέρει σχετικά μεγάλες μεταβολές! Σε τι επίπεδα είναι το Co2 που έχεις?
|
||||
|
||||
![]()
Η ριζα δεν ειναι μεγαλη, ουτε το μισο ενυδρειο. Τα μονα φυτα που εχω ειναι μια καλη anubia πιασμενη πανω στην ριζα. Το νερο μεχρι τον περασμενο μηνα το εφτιαχνα με νερο α/ο και εβαζα ηλεκτρολητες για δισκους. Με αυτο των τροπο μου εβγαζε το υγρο τεστ οτι ειχα p.h στα 6,8 που μου φαινωταν καλο.
Το controler, πρως το παρων, το εχω απλα σαν p.h μετρο στο ενυδρειο χωρις Co2. Το εβαλα για να διαπιστοσω πως λειτουργει η νεα μου αγορα, και να μπορω να δω που ακριβος ειναι το p.h μου. Και τοτε ειναι που καταλαβα πως το p.h μου ειναι στα 4. Χθες εκανα αλλαγη με νερο 70% α/ο και 30% βριση. Το p.h του νερου αλλαγης το ειχα φτασει στο p.h 5,5 και μου ηταν σταθερο για 2 μερες. Μετα την αλλαγη το p.h toυ ενυδρειου ηταν στο 5,1 και σημερα εχει πεσει παλι στο 4,9! Θα με τρελανει!!! Το περιεργο ειναι πως κατα διαστηματα μου ανεβαζει και αμμονια χωρις να εχω πειραξει καν το φιλτρο (eheim 2026). Γνωμη μου ειναι πως τα λιγα λιτρα και την υπερβολικη πλεων φορτωση, μου το κανουν αυτο, και για αυτο το λογο κανω τακτικες αλλαγες νερου. Τα δισκακια μου (4) τα πηρα αρχικα σαν μικρα 3cm, και σε 6 μηνες μου εχουν φτασει στα 7-8cm. Αρχικα τα λιτρα τους ηταν καλουτσικα, αλλα τωρα που μεγαλωσαν η μεταφορα ειναι αναγκαια!
|
||||
|
||||
![]()
ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ ????? Στη βρύση τι δείχνει ? Δεν κάνεις και μια μέτρηση με υγρά?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χανω τα ψαρακια μου; | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 19-08-07 19:36 |
SOS-Χανω τα ψαρακια μου!!!!! | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 15-07-07 23:52 |
Hρθαν τα καινουρια μου ψαρακια | deMetrIs | Bettas | 2 | 13-03-06 19:16 |
Πληροφοριεσ Για Τα Ψαρακια Μου | maiktr | Ζωοτόκα | 3 | 14-02-06 07:03 |
Τα ψαρακια μου ξυνονται στα φυτα. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 06-03-04 02:29 |