|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξερω αυτο, αλλα με αναλογιες 60% α/ο και 40% νερο βρυσης μου βγαζει στο 7,5. Τωρα μετα απο ολες της αλλαγες καπια στιγμη θα μου φτασει το ενυδρειο στο 7,5. Αυτο που δεν μπορω να καταφερω, και μαλλον μονο με Co2 θα βρω λυση, ειναι να κατεβασω το p.h του νερου που ετοιμαζω (απο 60% α/ο και 40% βρυσης) στο 6,8. με τυρφη μου κατεβαινει, αλλα μετα απο λιγες ωρες ανεβαινει παλι.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε 150 λιτρα θα ανεβασεις το ΚΗ στο 4 σιγα σιγα, προσθετοντας το 1/5 απο ενα κουταλακι του γλυκου σοδας καθημερινα.
Τυρφες κλπ μακρια σε αυτη τη φαση γιατι θα χαθει η μπαλα... Ταυτοχρονα, αφου εχεις πλεον Ph controller τον ρυθμιζεις ωστε να ανεβαινει 2-3 δεκατα του βαθμου καθε μερα. Γενικοτερα η αυξηση του PH ειναι λιγοτερο "τραυματικη" απο την μειωση... |
|
||||
|
||||
![]()
Μα καλά (ερώτηση άσχετου είναι αυτή), είναι λογικό να επιζούν τα ψάρια σε τέτοιες συνθήκες για έναν χρόνο?? Εσείς είπατε ότι είναι ακραίες οι συνθήκες (pH 4,3 ενώ θέλουν 6,5-6,8 ). Πως δύναται και επιβιώσανε αυτοί οι δίσκοι???
![]() ![]() ![]() ΥΓ: με πρόλαβε ο noe ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα Ph 5.5 ειναι πολλες φορες το ιδανικο για να αναπαραχθουν ψαρια του αμαζονιου. Το 4.3 ειναι σαφως πολυ πιο οξινο αλλα αν η μεταβολη εγινε αργά, την αντεξαν. Απεχει απο το ιδανικο, γιαυτο εξαλλου και η περιεργη συμπεριφορα...
Στο φυσικο τους περιβαλλον, με τιμες σχεδον μηδενικου ΚΗ το Ph μπορει να κατεβει αρκετα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Το controler το εβαλα απλα να μου δειχνει το p.h μου. Δεν εχω παρει ακομα την φιαλη με Co2 διοτι των αλλο μηνα θα παραλαβω το 500λ ενυδρειο, και θα την βαλω τοτε....
Με την σοδα, ναι να ανεβασω το kh, αλλα τι κανο οταν θελω να κανω αλλαγη νερου, και δεν μπορω να φερω το νερο μου στο ιδιο p.h με του ενυδρειου???
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα κανεις αλλαγη νερου.....
Και επειδη οι μερες ειναι πολλες, αν πρεπει να κανεις, θα παρεις καθαρη οσμωση, θα μετρησεις το ΚΗ του ενυδρειου, θα προσθεσεις τοση σοδα στο νερο της οσμωσης ωστε να το φερεις στο ιδιο ΚΗ, θα ριξεις μεσα και λιγα αλατα ανασυστασης να παει το gh σε παραπλησια τιμη με αυτη του ενυδρειου, και θα κανεις σταδιακες αλλαγες της ταξεως του 30%... Ετσι το ph δεν θα μεταβληθει πολυ. |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οι δισκοι αντεχουν ως αγαπουν το χαμηλο πεχα...... Ενα πεχα γυρω στο 5,8-6 ειναι πολυ καλο αν μπορεις να το διατηρεις χωρις κινδυνο...... Καλο ειναι να μην κανεις τιποτα ακομα παρα μονο να ανεβασεις λιγο το πεχα σου στο 5..... Συντομα θα σηκωσω ενα ποστ σχετικα με ενα τρικ που εμαθα στην Ιταλια απο γνωστο εκτροφεα δισκων για το πως να διατηρουμε ενα σταθερα χαμηλο πεχα χωρις διοξειδιο και αλλα συναφη και χωρις να αντιμετωπιζουμε κινδυνο για το ενυδρειο μας..... Υπομονη..... Παντως αν εχεις τοσο χαμηλο πεχα ΜΗΝ το ανεβασεις πανω απο το 6.......
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε την σοδα οπως σου ειπαν τα παιδια ή κανε συνδιασμους α.ο. και δικτυου.......εως να φερεις το νερο στο 6 ...οχι παραπανω σαν πρωτη φαση....εγω τους εχω σταθερα στο 7 κανοντας συνδιασμο αο με δικτυου.....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χανω τα ψαρακια μου; | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 19-08-07 19:36 |
SOS-Χανω τα ψαρακια μου!!!!! | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 15-07-07 23:52 |
Hρθαν τα καινουρια μου ψαρακια | deMetrIs | Bettas | 2 | 13-03-06 19:16 |
Πληροφοριεσ Για Τα Ψαρακια Μου | maiktr | Ζωοτόκα | 3 | 14-02-06 07:03 |
Τα ψαρακια μου ξυνονται στα φυτα. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 06-03-04 02:29 |