|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με σοδα, πολυ προσεκτικα και αργα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποση λες να βαζω??
Εγω σκεφτομουν να το κανω σταδιακα με της αλλαγες νερου μου?? Δλδ να ετοιμασω νερο με 60% α/ο και 40% νερο βρυσης. Εκανα μια δοκιμη με αυτες της αναλογιες, και μου βγαζουν ενα p.h στο 7,3. Το νερο οταν θα μπαινει στο ενυδρειο, θα το κοντολαρω με μια βανα οστε να παρει αρκετη ωρα να το γεμιση, ετσι να αποφυγω κανενα p.h shock. Μαλλον το χαμηλο K.h μου την εκανε την ζημια!
|
||||
|
||||
![]()
Λιτρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο ειναι 150l, και οι αλλαγες μου θα ειναι στα 20 λιτρα καθε 3 μερες. Το μονο που με ανυσηχει ειναι οταν καταφερω και ανεβασω το p.h μου και φτασει στο 7,5 περιπου, δεν θα ειναι μετα πολυ ψηλο??
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί 7,5...??? Οι δίσκοι από ότι ξέρω θέλουν ph γύρω στο 6,5-6,8....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξερω αυτο, αλλα με αναλογιες 60% α/ο και 40% νερο βρυσης μου βγαζει στο 7,5. Τωρα μετα απο ολες της αλλαγες καπια στιγμη θα μου φτασει το ενυδρειο στο 7,5. Αυτο που δεν μπορω να καταφερω, και μαλλον μονο με Co2 θα βρω λυση, ειναι να κατεβασω το p.h του νερου που ετοιμαζω (απο 60% α/ο και 40% βρυσης) στο 6,8. με τυρφη μου κατεβαινει, αλλα μετα απο λιγες ωρες ανεβαινει παλι.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε 150 λιτρα θα ανεβασεις το ΚΗ στο 4 σιγα σιγα, προσθετοντας το 1/5 απο ενα κουταλακι του γλυκου σοδας καθημερινα.
Τυρφες κλπ μακρια σε αυτη τη φαση γιατι θα χαθει η μπαλα... Ταυτοχρονα, αφου εχεις πλεον Ph controller τον ρυθμιζεις ωστε να ανεβαινει 2-3 δεκατα του βαθμου καθε μερα. Γενικοτερα η αυξηση του PH ειναι λιγοτερο "τραυματικη" απο την μειωση... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χανω τα ψαρακια μου; | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 19-08-07 19:36 |
SOS-Χανω τα ψαρακια μου!!!!! | Steve | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 15-07-07 23:52 |
Hρθαν τα καινουρια μου ψαρακια | deMetrIs | Bettas | 2 | 13-03-06 19:16 |
Πληροφοριεσ Για Τα Ψαρακια Μου | maiktr | Ζωοτόκα | 3 | 14-02-06 07:03 |
Τα ψαρακια μου ξυνονται στα φυτα. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 06-03-04 02:29 |