|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με το ξύδι :
Επειδή έχω κάνει δοκιμές (όχι βέβαια στο ενυδρείο) και μετρούσα με ηλεκτρονικό πεχάμετρο σε δοχείο 80 λίτρων ρίχνοντας κάτι ας πούμε 2-3 κουταλιές έβλεπα μια μείωση της τάξης του 0,6-0,9 βαθμού (πχ από 7,8 σε 7,0). Βέβαια σε μέτρηση μετά από περίπου 10 λεπτά στο ίδιο δοχείο με το ίδιο νερό το PH επανερχόταν στην αρχική του τιμή. Σε ερώτηση που έκανα σε φίλη χημικό, μου ανέφερε ότι το ξύδι είναι αρκετά ασταθές και στην συνέχεια "διαλύεται" για αυτό και το νερό τείνει προς τις αρχικές τιμές. Λογικά δεν θα γίνει κάτι παραπάνω στο ενυδρείο (πέρα από το σοκ των ψαριών λόγω της ολιγόλεπτης αυξομειωσης) αλλά καλό είναι να προγραμματίσεις αυτό που προτείνει ο netblues Παράθεση:
__________________
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός του CO2 σε σχέση με το pH και την σκληρότητα του νερού | khpouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 21-09-07 15:15 |
CO2 ΚΑΙ PH | tak660x | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 33 | 20-09-07 13:48 |
To CO2 ριχνει και το ΚΗ??? | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 17-04-07 09:37 |
CO2 και PH | ikapa | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 27-09-06 13:58 |
Σχέση PH και οξείδωσης σιδήρου | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 20:48 |