|
|
||||
|
||||
![]()
Η πιεση του co2 οσο υπαρχει σε υγρη μορφή παραμενει σχετικα σταθερή. Ειδικα με την ακριβεια που εχουν τα μανομετρα που χρησιμοποιουμε, ειναι εντελως σταθερη και αλλαζει μονο απο την μεταβολη της θερμοκρασιας του περιβαλλοντος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το λοιπον....
Εκει που διαβαζα το μεσημερι , ακουω ενα σφυριγμα απο το ενυδρειο. Παω κοντα και βλεπω οτι η μπουκαλα εχανε απο την στροφιγγα ψηλα. Εν τω μεταξυ η πιεση ειχε πεσει απο το 60 στο 40 απο χθες το βραδυ μεχρι το πρωι και ολο επεφτε. Προφανως απελευθερωνοταν στο σαλονι μου ολο το διοξειδιο κατα τη διαρκεια της νυχτας. Την ανοιξα τερμα την μπουκαλα να την αδειασω καλου κακου μεχρι να παω αυριο στον τσερτση να την γεμισω. Μιλωντας και με τον Νεοκλη που ειχε παρομοιο προβλημα κατεληξα οτι φταιει το κλειστρο της μπουκαλας. Οταν του το αλλαξε του Νεοκλη και του εβαλε μπρουτζινο σταματησε να του κανει νερα. Θα παω αυριο στον "μπακαλη" να δω τι μπορει να κανει , αν ειναι να μου αλλαξει μπουκαλα ή κλειστρο . Τουλαχιστον τα μανομετρα ειναι κομπλε!
|
||||
|
||||
![]()
βασιλη αλαξε τον τιτλο και γραψε θα πεταξω την μπουκαλα απ το μπαλκονι........
|
||||
|
||||
![]()
Προβλημα τελος!
Δανειστηκα μια μισοκιλη φυαλη απο τον κολλητο μου , με μπρουτζινο κλειστρο και ειναι κομπλε το συστημα! Παρηγγειλα και ενα μπρουτζινο κλειστρο για να μου αντικαταστησει το υπαρχον απο βδομαδα. Κατι αλλο τωρα ... οταν συνδεω τα μανομετρα ανοιγω τερμα τη στροφιγγα ή "λιγο" ? Ο Τσερτσης μου ειπε ποτε να μην την ανοιγω τερμα γιατι θα μου χαλασει τα μανομετρα. Αλλοι μου εχουν πει την ανοιγεις τερμα ... Τι ισχυει?
|
||||
|
||||
![]()
εγω τη δικη μου την εχω τερμα ανοιχτα παντως.
|
||||
|
||||
![]()
τερμα,και μια στροφη την κλεινουμε....
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω του λεω οτι τα μανομετρα για να γραφουνε μεχρι 250 bar δε θα κολωνουν στα 80-90 που τη γεμιζει συνηθως.
Και μου λεει οτι οταν γραφει 80 το μανομετρο εχει 150 πιεση μεσα στη μπουκαλα! Συμπαθητικος ο κυρ Τηλεμαχος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως λογω διαρροης δεν ρυθμιζε...
Αυτο παλι με το λιγο της στροφιγγας τι ειδους εξυπναδα ειναι? Το σκεφτηκε πολυ για να το πει? Και τι σοι μανομετρα ειναι αυτα που χαλανε αμα μετρανε την πιεση που κατασκευαστηκαν...? Πρακτικως εχει παρατηρηθει, αμα την εχεις λιγο ανοιχτή, το λιγο (με λιγο αγγιγμα) να γινει καθολου, και να ψαχνεσαι παλι..... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Όλα τα είδη Bettas | Mariel | Bettas | 26 | 24-01-10 12:50 |
θα τα πάρω τα τεύχη...δεν θα τα πάρω.... | CASPER | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 4 | 20-05-07 23:02 |
πηδανε απο το νερο τα γκαπυ; | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Ζωοτόκα | 2 | 18-04-07 14:20 |
Θα τα φάνε? | Nrgman | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 14-08-06 13:57 |
Πέφτουν τα λέπια απο τα χρυσόψαρα!!!! | morfi | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 2 | 10-11-05 15:05 |