|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ γενικά έχω σαν κανόνα ότι Φθινόπορο-χειμόνα-άνοιξη 10 ώρες, το καλοκαίρι 8 ώρες, στους μεγάλους καυσωνες 7 ώρες. Αυτή τη στιγμή έχω φωτοπερίοδο 6 ώρες γιατί είμαι ακόμα στο στρώσημο τις φωτοπεριόδου. Από τα 0,7w/l με απλές κοινές λάμπες φθορισμού πήγα στα 1,2W/l με λάμπες κατάλληλες για φωτοσύνθεση! είναι μεγάλη η αναβάθμηση και γιαυτό 'στώνω' την φωτοπερίοδο τόσο αργά, Προτείνεις να επιταχύνω την διαδικασία του 'στωσήματος' και να δουμε μήπως έχει βελτίωση? μήπως αυτή η μορφή άλγης δηλώνει περίσεια ή έλειψη καποιου στοιχείου λίπανσης (πριν καμια βδομαδα τα νιτρικά μου ήταν σχεδόν 10ppm)? Για την ένταση του φωτός, πραγματικά είναι μεγάλη αλλά την χρειάζομαι γιατί πρόκειται να γίνει FULL φυτεμένο(κάτι σαν μικρή ζούγκλα) και τα ψηλά φυτά θα κάνουν σκιά στα πιο κοντά, |
|
||||
|
||||
![]()
Λεει οτι 10 ωρες ειναι λιγες...
Αυτος ο κανονας που λες απο που προκυπτει? Οπως και να χει, αυτο που πας να κανεις εχει στη διαδικασια και μπολικη παραγωγη αλγης, οποτε πρεπει να πειραματιστεις.. με 1,2w/litro η παραμικρη ανισοροπεια..... Το τι μπορει να ηταν τα νιτρικα πριν μια βδομαδα με τοσο φως δεν εχει καμμια σημασια. Χρειαζεσαι καθημερινες μετρησεις No3, Po4, και σταθερη ποσοτητα Fe...(που δυστυχως δεν μετριεται αξιοπιστα..).. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, θα προσέξω αυτά που μου είπες, το ξέρω ότι με τόσο φως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ισοροπεία και γιαυτό σας πρίζω τελευταία με τις ερωτήσεις μου
![]() ![]() Ο κανόνας προκύπτει εμπειρικά, με βάση το φως που είχα αλλά και με βάση τα φυτά που είχα, κατέληξα ότι με 10 ωρες φωτοπερίοδο είμαι ΟΚ, το καλοκαίρι μείωνα την φωτοπερίοδο γιατι οι λάμπες απελευθερώνουν θερμότητα, αλλα και επειδή τα σαββατοκύριακα είχε παραλία-θαλασσα-μπάνιο οπότε δεν μπορώ να ρίχνω λιπασματα. Δυστηχώς τώρα τα δεδομένα άλλαξαν και θα αλλάξει και ο κανόνας αλλά ακόμα το ψάχνω..... Κάτι τελευταίο, ποιες είναι οι κατάλληλες συγκεντρώσεις νιτρικών και φωσφορικών ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καφέ άλγη | pepe72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-06-07 12:52 |
Καφέ άλγη | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 04-06-07 00:23 |
καφέ μικροσκοπικοί ψύλλοι | basilhs | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 02-05-07 00:52 |
Αντιμετώπιση καφέ άλγης .... | crazyio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 09-03-06 17:37 |
καφέ στίγματα | gkoutis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 07-01-06 12:13 |