|
|
||||
|
||||
![]()
Mα δεν έχω φίλτρα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρίν λίγο καιρό έβαλα και εγώ στο δικό μου έξτρα λαμπτήρα, αλλα και γώ ήθελα να σου προτείνω να βάλεις ηλεκτρονικό ballast. Μπορείς τότε να το βάλεις μέσα στο πλαστικό που αναφέρεις, διότι δε δημιουργεί ιδιαίτερη θερμότητα (εννοώ σχεδόν καθόλου θερμότητα), δε χρειάζεται στάρτερ και ανάβει ο λαμπτήρας άμεσα. Το σημαντικότερο είναι ότι σχεδόν δε βραχυκυκλώνει (εκτός αν το ρίξεις μέσα στο νερό!) και τέλος δε θα έχεις πιά την απορία με τον αμίαντο, γιατί δε θα τον ξαναχρησιμοποιήσεις. Έχω κάνει παρουσιάση της κατασκευής μου στα DIY (DIY-Έξτρα λαμπτήρας φθορισμού), ρίξε μιά ματιά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι έχω δει το post (πολύ καλή δουλειά) και συμφωνώ σε όσα λες, το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω ηλεκτρονικό ballast. Μόλις βρω σίγουρα θα κάνω την αλλαγή και το κούτι θα πάρει δρόμο.
Βέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα του halvas69 θα έχω πρόβλημα τον χειμώνα -που θα ψήνω τα κάστανα;- αλλά μέχρι τότε κάτι θα σκεφθώ ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ψάξε λίγο, ακόμα κι εγώ βρήκα εδώ κάτω ηλεκτρονικό (για δές πού μένω...). Όσο για τα κάστανα, απ'οτι κατάλαβα θα τα έψηνες αρκετά μακρυά απ'το ενυδρείο (όπως κατάλαβα το ballast ήταν αρκετά μακρυά).
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μία παρατήρηση μόνο.
Σε λίγο καιρό το λευκό πλαστικό (ανάμεσα σε καπάκι και λάμπες) που χρησιμεύει σαν ανακλαστήρας θα αρχίσει να διαλύεται. Τότε θα χρειαστεί ,επειδή κόλλησες τα Ω πάνω στο ανακλαστήρα, να ταλαιπωρηθείς λίγο για να τον βγάλεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Xε χε, αν παρατήρησες την 1η photo δεν θα αρχίσει σε λίγο καιρό έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό.
![]() Σωστή η παρατήρηση, το σκέφθηκα και είπα να το αφήσω λίγο ακόμη. Σε λίγο καιρό θα προχωρήσω σε κάποια λύση νέου ανακλαστήρα. Τα Ω πιστεύω θα τα βγάλω με ένα ξυραφάκι, αν αυτό δεν θα είναι εφικτό θα αφήσω και το αντίστοιχο πλαστικό (όσο πατάει το Ω) και θα το κολλήσω πάνω στον νέο ανακλαστήρα μαζί με αυτό (είναι αρκετά λεπτό).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Koμμενη ουρα σε gappy! | CC-Gio | Ζωοτόκα | 10 | 08-06-06 08:42 |
3 λάμπες σε 120lt. πολλές? | Strahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 02-03-06 01:07 |
Λάμπες σε 300ρι | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 01-03-06 16:14 |
Τρυπουλες σε ουρα πλεκοστομου. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 02-07-03 16:11 |
Διαφορά σε λάμπες. | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 13-12-02 23:06 |