|
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο μου ειναι resun 700l μεσα εχει μονο ενα μαυρο σκληρο σφουγγαρι (ανθρακας? ) τωρα εχω μεσα 2 κλοουν αλλα θα τουσς δωσω πισω κ θα παρω guppy.
|
|
||||
|
||||
![]()
μόνο το μαύρο σφουγκάρι έχεις μέσα ???? τίποτα άλλο ?
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν χωραει κατι αλλο
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν είμαι σίγουρος τι βιολογία μπορεί να σου έχει κρατήσει το σφουγκαράκι του άνθρακα ...
ιδίως άμα είναι το κλασικό σφουγκαράκι με την μεγάλη διάμετρο ... καλό θα είναι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να στρώσουμε από την αρχή το καινούργιο φίλτρο ... ή να πάρει μπόλι από κάποιον άλλον. πόσο καιρό δουλεύει το φιλτράκι. το καινούργιο φίλτρο έχει αποφασίσει ποιο θα είναι ?? απο μετρήσεις πως πάς ?? έχεις κάνει ποτέ μετρήσεις ? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι περίεργο να έχει μόνο σφουγγάρι ένα εσωτερικό φίλτρο.
¶μα είναι μαύρο σφουγγάρι "από την μάνα του" στο φίλτρο, τότε δεν είναι άνθρακας κατά πάσα περίπτωση. Γνώμη μου μην αλλάξεις το φίλτρο μιά χαρά είναι, αν έχει δε και ρύθμιση για την ροή του νερού τότε είναι ακόμα καλύτερα. Εκτός βέβαια και θες να βάλει εξωτερικό για να γλύτώσεις χώρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() επειδή τυχαίνει και έχω το ίδιο ... το σφουγγάρι είναι όντως μαύρο … αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι άνθρακα … αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι το σφουγγάρι είναι αρκετά μεγάλης διαμέτρου, πολύ μικρής βιολογικής ικανότητας και γενικά δεν το συνιστώ… η αρχιτεκτονική του φίλτρου πάντως βοηθάει στο να αντικαταστήσεις το σφουγγάρι με κάποιο άλλο βιολογικό υλικό … εγώ είχα βάλει substrat pro. Διακόπτη για έλεγχο ροής δεν έχει, αλλά το spray bar ισοκατανέμει την ένταση οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την ροή. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η (σχετικά) μεγάλη διάμετρος στα σφουγγάρια δείχνει τον σαφή προορισμό του, ότι είναι για αυτό τον σκοπό και όχι για μηχανική φίλτρανση. Τα σφουγγάρια με μικρή διάμετρο τρύπας είναι σχεδόν αποκλειστικά για μηχανική φίλτρανση για αυτό και μπουκώνουν γρήγορα καθώς δεν βρίσκει εύκολο πέρασμα το νερό. Όσο μεγαλύτερη η τρύπα τόσο πιό δύσκολα βουλώνει και τα βακτηρίδια εγκαθίστανται ακόμα πιό βαθιά μέσα του. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντικατασταση ενυδρειου | GFON | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 16-05-07 08:22 |
Αντικατασταση φιλτρου | Τασος Καρβεντουζης | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 14-03-07 14:02 |
φιλτρο | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-02-07 08:57 |
Αντικατασταση Λαμπτηρων | stav | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 33 | 01-10-06 14:17 |
φιλτρο.... | silver | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 28-09-04 17:20 |