|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ομολογώ ότι η αλουμινοταινία ήταν έξυπνη ιδέα. Απλά για τα στεγανά ντουί, εγώ προτίμησα να βάλω κλέμες, έυκολες και άν παρατήρησες η όλη κατασκευή μου δεν έχει ούτε μία τρύπα για βίδωμα, αυτό ήθελα. Όπως επίσης και το ότι μπορώ να βάλω ότι μήκους λαμπτήρα θέλω. Νά' σαι καλά.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Απλα τρυπησα οπως φαινετε κι απο τις φωτο στο σημειο που παταει η "φετα-πορτα" του καπακιου κι οχι καπου που δημιουργειται προβλημα στεγανοτητας... Τωρα, οταν το καπακι σου δινει την δυνατοτητα να "πιασεις" τα 60watt/100lit (περιπου καθαρα) ωστε να μπορεις να βαλεις ποιο "δυσκολα" φυτα δεν νομιζω οτι δεν αρπαζεις την ευκαιρια... Οπως επισης δεν παιζεις και με το ρευμα το οποιο δεν προειδοποιει γι 'αυτο και τα στεγανα.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με όσα λες, απλά να συμπληρώσω ότι είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ξέρω ότι η περίπτωση κάποιου βραχυκυκλώματος στους πόλους του λαμπτήρα φθορισμού είναι αρκετά-πολύ απίθανος...και μάλιστα με ηλεκτρονικό ballast όπως ήδη είπα. Όμως θέλω να συμβουλεύσω όσους έχουν σκοπό να φτιάξουν κάτι τέτοιο, να πάρουν οπωσδήποτε ηλεκτρονικό ballast και μάλιστα 2*30 watt, οπότε ανά πάσα στιγμή να προσθέσουν και τρίτο λαμπτήρα εάν χρειαστεί.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θελω να σου κανω τον "εξυπνο" αλλωστε το σπουδασες το θεμα αλλα, αλλο στη θεωρια κι αλλο στην πραξη...
Αλλωστε το οτι υπαρχουν στο εμποριο-κατασκευαζονται στεγανα ντουι δεν ειναι τυχαιο... |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και δεν είναι τυχαίο! Οι περισσότεροι ποτέ δε θα έβαζαν απλά κλέμα, γιατί φοβούνται, όπως επίσης δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ballast. ¶σε που το στεγανό κοστίζει 3-4 ευρώ ενώ η κλέμα τίποτα! Σαφώς λοιπόν και συμφέρει τις εταιρίες να έχουν στεγανά ντουί. Πιστεύω όμως ότι κάνει ο καθένας και εσύ και εγώ είναι καλό, γιατί πειραματιζόμαστε και βλέπουν οι επόμενοι. Α, και μή ξεχνάμε, τη κλέμα την έχω τιγκάρει στη σιλικόνη (παρ'όλ'αυτ'α!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη κατασκευη!!!!!!!
![]() Ετοιμαζω κι εγω κατι αναλογο αλλα πρωτα ξεκιναω με την κατασκευη νεου καπακιου.Εχω παρει ηλεκτρονικο ballast για τις λαμπες μου.Μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις με την συνδεσμολογια για 2 λαμπες? Με την ολοκληρωση της κατασκευης θα ανεβασω φωτο. Ευχαριστω. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY στεγανά ακροφύσια λάμπας φθορισμού | genetix | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 49 | 10-09-15 13:53 |
Σύγκριση λαμπών φθορισμού | lasal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 22-11-10 18:28 |
ΕΞΤΡΑ ΦΩΣ | CHRIS4204 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-06-07 19:02 |
προσβαση στις εξτρα ενοτητες του CAB | chris129 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 5 | 03-06-07 18:47 |
DIY Dimmer για λάμπες φθορισμού | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 13-01-05 00:08 |