|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ισχυουν οι μετρησεις σου για pH και ΚΗ. Ξαναπαρε μετρησεις και τσεκαρε/διασταυρωσε τα tests σου.
|
|||
|
|||
![]()
Ξαναέκανα μετρήσεις και το ΡΗ ειναι μεταξή του 6,5-7 τα χρώματα λίγο με μπερδεύουν, το ΚΗ 10-11 σταγόνες θέλει για την αλλαγή στο κίτρινο.. ετσι μου βγάζουν τα τεστ...
Θα δω για άλλα τεστ αν βρώ στην περιοχή μου.. Το νερό του ενυδρείου μου ειναι κίτρινο-καφέ απο τα ξύλα που έχω βάλει μήπως αυτό μου τα χαλάει? |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά έκανα μετρήσεις με καινούρια τεστ το ΡΗ ειναι 7,5 και το ΚΗ 14.
Έκανα αλλαγές στην σύνθεση του ενυδρείου, στα ψάρια στα φυτά, έβγαλα και τα ξύλα. Απο τον πίνακα που έχετε αναρτήσει στο φόρουμ βλέπω οτι έχω χαμήλο CO2... Οι καρδινάλοιοι στον βιότοπο που ζούνε δεν υπάρχουν φυτά, μόνο ξύλα φύλλα, άμμος και τα νερά ειναι πολύ σκουρόχρωμα.Επίσης κάνενα άλλο ψάρι του εμπορίου δεν ζει στον ίδιο βιότοπο μαζί με τους καρδινάλιους.. Αυτά μου είπε ένας έμπειρος χομπίστας και πρώην καταστηματάρχης πετ-σοπ. Έιχα λαθεμένη άποψη για τα φυτά που πίστευα οτι φυτρώνουν στον rio negro... βασικά ηταν μπερδεμένα στο μυαλό μου γιατί είχα δει ενα ντοκιμαντέρ πριν καιρό το οποίο τα παρουσίαζε όλα μαζί και εγώ τα σύνδεσα... του αμαζονίου με του rio negro.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολλοι (οχι ομως ολοι) βιοτοποι που ζουν καρδιναλιοι οντως δεν εχουν φυτα. ¶λλα ψαρια ομως εχουν, και του εμποριου, οπως σκαλαρια η δισκους, αλλα τετρας και γατοψαρα.
Μην ξεχναμε οτι πολυ καιρο οι βιοτοποι αυτοι αλλάζουν απο μονοι τους με τις πλημμυρες, και το ποταμι "εξαπλωνεται" και τα ψαρια απο βιοτοπους χωρις φυτα βρισκονται σε πλημμυρισμενο δασος και τουμπαλιν. |
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι μου είπε.. οτι οι καρδινάλιοι ζουνε σε περιοχές χώρις υδρόβια φυτά στον ποταμό rio negro και οτι τα ψάρια που ζούνε μαζί με τους καρδινάλιους δεν τα πουλάνε στο εμπόριο.
Έχω την εντίπωση οτι αυτό που λέει ο Tolis πρέπει να το είχα δει σε ντοκιμαντέρ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι καρδινάλιοι έχουν κατανομή σε τεράστιες περιοχές του Rio Negro και του Rio Orinoco, οπότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υπάρχουν ψάρια στο εμπόριο που ζουν στα ίδια μέρη στη φύση...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γαρίδες αμαζονίου | Genirous | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 28-06-07 09:34 |
Βιοτοπικό Αμαζονίου | geo_hal | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 4 | 15-03-07 11:23 |
Liolios + Filou (Κοινωνικό Αμαζονίου) | Liolios | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 38 | 27-01-07 11:36 |
Φυτά για Βιότοπο Αμαζονίου | Apostolis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 2 | 14-09-05 13:21 |
Ο καρχαρίας του....Αμαζονίου! | stergios | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 05-09-04 19:09 |