|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν φίλε Γιώργο καλό θα ήταν να μας κάνεις μια πλήρη περιγραφή του ενυδρείου σου, και τις κινήσεις σου μέχρι τώρα.
Θα πρέπει να μας δώσεις να καταλάβουμε τι ακριβώς έχεις στο νου να κάνεις με το ενυδρείο σου. Θέλεις ένα πυκνοφυτευμένο ενυδρείο με λίγα ψάρια, ένα καλά φυτεμένο ή απλά ένα ενυδρείο με μερικά φυτά; Ένας σημαντικός παράγοντας για τον τελικό σχεδιασμό του ενυδρείου σου, είναι η διαστάσεις του, και αφού είναι ήδη έτοιμο στημένο και δουλεύει, το υπόστρωμά που του έχεις βάλει. ΥΓ Δεν διακρίνω πουθενά να αναφέρεις τα ψάρια που έχεις μέσα στο ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου ειναι 8 Tiger Barb...
Θέλω να κάνω ενα ενυδρείο πυκνοφυτεμένο με αυτά τα ψαράκια που ήδη έχω. Πριν από λίγο καιρό 2,5 εβδομάδες είχα πράσινη αλγη αυτή τη σφαιρική που κολλάει στα τζαμια (spot algae) αλλα παραλληλα ειχα και αλγη καφε που βρίσκονταν και στα τζάμια αλλά και στα φύλλα. Για να την αντιμετωπίσω έκαν συχνες αλλαγές νερού(3 την εβδομάδα) και μπορώ να πω οτι σε μεγάλο μερος την έχω εξαφανίσει. Αυτό που φοβάμαι ειναι οτι με τις αλλαγές του νερού έχουν μειωθει απαραίτητα θρεπτικά για τα φυτά μου τα οποια αρχίζουν και χάνουν το πρασινο χρώμα τους και κιτρινίζουν και αργελι η ανάπτυξή τους. H DIY CO2 βγάζει μια φυσαλίδα ανα 2-3 δευτερόλεπτα... Για υπόστρωμα έχω βαλει του εμπορίου ένα καφέ χαλικι. |
|
||||
|
||||
![]()
Να επισημάνω ότι το CO2 στο ενυδρείο σου βρίσκετε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Εάν μπορείς κάνε δύο μετρήσεις kh + ph μια το πρωί πριν ανάψουν τα φώτα, και μία το βράδι λίγο πριν σβήσουν. ΥΓ τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου; |
|
||||
|
||||
![]()
60 μηκος x40 πλάτος και υψος 38....
------------------------- αυξανοντας την ποσοτητα της ζυμης θα εχω περισσοτερες φυσαλιδες σωστα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος06 : 01-07-07 στις 18:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μπορώ επισης να βάλω 5λιτρο μπουκάλι και να aυξήσω το C02 αρα και τη διαχυση?
έχω ενα προβλημα στη διαχυση του C02 μου.... εάν κατευθύνω το σωληνακι πολύ μεσα σε βάθος στο ενυδρείο δεν μπορεί το αέριο να βγει απότο σωληνάκι. Με αλλα λογια σαν να μη μπορεί η πίεση του αερίου να υπερνικήσει την πιεση του νερου! κανω κατι λάθος? ![]() Τωρα οι φυσαλίδες μου στο μετρητή φυσαλιδων μου δείχνουν 1 φυσαλιδα το δευτερολεπτο! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω οτι η πίεση του αερίου δεν μπορεί να υπερνικήσει την πίεση του νερού! Απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανέβει η πίεση του αερίου και να αρχίσει και πάλι η ροή!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ώρα για αναβάθμιση... | unreg | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 2 | 14-06-05 19:36 |
guppies 2 mora kai den 3ero ti na kano | SpyNet | Ζωοτόκα | 10 | 08-12-04 00:06 |
Apo pou mporoume na agorasoume afrikanes? (athina) | theofilos | Malawi | 1 | 23-07-04 16:09 |
Ώρα για σοβαρές αποφάσεις…(Νο1) | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 17-12-03 13:00 |
Ώρα για σοβαρές αποφάσεις…(Νο 2) | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 20-10-03 21:14 |