|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το χειμωνα χρησιμοποιουμε θερμαντηρες και οχι θερμοστατες....
Και το νερο το ψυχουμε με ψυκτες και οχι με ψυκτρες... Ο ΓεροΠαραξενος. |
|
||||
|
||||
![]()
η σιλικονη γενικα με την θερμοκρασια δεν εχει ιδιαιτερα προβληματα ποιο πιθανο θα ταν να σπασει το γυαλι νομιζω αλλα και αυτο πολυ δυσκολο το βλεπω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Υ.Γ μα τι θα γίνει με αυτές τις ψύχτρες? ![]() ![]() Υ.Γ2 όταν δούλευα σε κομπιουτερομάγαζο : "μπίλιεθ απο ποντίκια έθετε?" χαχαχα
|
||||
|
||||
![]()
Να καταθέσω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου επί του θέματος. Πρόσφατα έθεσα σε λειτουργία αυτό : http://www.nanotuners.com/product_in...roducts_id=309 το σύστημα σε ενυδρείο 85 λίτρων + 15 sump με αρκετά μεγάλη θερμική επιβάρυνση (μινι reef) μαζί του λειτουργούν και δυο ανεμηστηράκια 12*12 & 8*8 όλα ελεγχόμενα απο έναν eliwell. Όλα μαζί καθυστερούν σημαντικά την άνοδο της θερμοκρασίας όταν όλα είναι αναμμένα και με σβηστά τα φώτα κατεβαίνει πολύ αργά στο επιθυμητό για εμένα 26 (θερμοκρασία χώρου max 30).
Η τοποθέτηση του αρχικά έγινε μέσα στο sump και μετά απο λίγο διαπιστώθηκε ότι ήταν λάθος και μετεφέρθηκε στην πίσω πλευρά του επίπλου .............................. μακριά απο τον "κόσμο". Το πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία που παράγει το peltier !!!! Φίλε jstiva ότι κάνεις κάντο μακριά απο το καπάκι σου. Το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικό με τα 72 watt που έχω εγώ. Βοηθάει αρκετά το σύστημα να μήν ανεβαίνει - κατεβαίνει απότομα η θερμοκρασία. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Θωμά ευχαριστώ για την παρατήρηση σου, θα την λάβω πολύ σοβαρά υπόψη μου. Με έχει προβληματίσει και μένα το γεγονός αυτό... Ιδιαίτερα όταν έβαλα δοκιμαστικά να δουλέψει ένα peltier και είδα τί θερμότητα βγαίνει...
Προς το παρόν αναμένω ειδική θερμοεπαγωγική κόλλα για να κολλήσω τα Peltier στο αλουμίνιο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε κάποιο νεότερο απο το θέμα ?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
To project έχει μείνει πίσω λόγω ...οικοδομής (όπου είμαι κάθε απόγευμα μετά την δουλειά εκεί να δω τι φτιάχνουν τα μαστόρια...) αλλα που πρέπει να τελειώσει πριν φύγω διακοπές...
Μια πρώτη προσπάθεια στερέωσης αλουμινένιας ράβδου μέσα από τα ανοίγματα του καπακιου δεν μου άρεσαν και πολύ... Σκέφτηκα λοιπόν κάτι άλλο...Ένα μεταλλικό σε σχήμα κύβου ή ορθογωνίου όπου μέσα θα μπει νερό και μέσα σε αυτό (κάτι σαν μπεν μαρί δηλ.) θα βουτηχτεί το εξωτερικό φίλτρο της ΕΗΕΙΜ). Εξωτερικά θα κολληθούν με την ειδική θερμοαγώγιμη κόλλα (που έφτασε...) τα peltier και επένδυση με φελιζολ όπου χρειάζεται... Μήπως έχει κανείς καμμια ιδέα που μπορεί να βρεθεί τέτοιο μεταλλικό δοχείο - κατα προτίμηση αλουμινένιο? Η προφανής λύση είναι ένας τενεκές που θα κοπεί το καπάκι αλλα αυτός σκουριάζει.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι άλλο θα βρω μέσα σε αυτό το ενυδρείο ?? | Lsourtzo | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 57 | 23-08-09 18:18 |
Διώξιμο αέρα μέσα από το Eheim | TaitO | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-05-07 00:03 |
Τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος μέσα σε 5 μήνες.... | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-10-03 23:04 |