|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ jstiva επειδή με προβλημάτισες ψάχνω το θέμα από την ώρα αποστολής του τελευταίου μου post. Δυστυχώ ς πολύ φοβάμαι ότι άδικα έδωσε τα λεφτά που έσωσες για την αγορά των peltier. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ράβδους αλουμινίου μέσα στο νερό γιατί α) θα ψηθείς εσύ ή τα ψάρια σου β) θα δημιουργήσεις ηλεκτρόλυση (διάσπαση του νερού στα βασικά του στοιχεία υδρογόνο και οξυγόνο).
Αν επιμένεις για τα peltier προτείνω τη χρήση του σε συνδυασμό με ένα φύλλο χαλκού ή αλουμινίου (σε διαστάσεις 1/3 της πλάτης του ενυδρείου σου), τοποθετημένο προς το μέσο της πλάτης και μαζί με ένα ψηφιακό panel για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα (δε γνωρίζω τα αποτελέσματα σε τόσο μεγάλες διαστάσεις) και ακρίβειες της τάξης 0,1°C. Το πείραμα σου έχει ενδιαφέρον και το παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία και να είσαι σίγουρος πως θα χαρώ ιδιαίτερα να όλα πάνε καλά (θα ανοίξεις μια νέα εποχή στο θέμα θερμοκρασιών ενυδρείου). Αυτό που εγώ προτείνω για πολύ καλά αποτελέσματα είναι η χρήση δυο μικρών κυκλοφορητών μέσα στο νερό σου όπου θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα και εξαιρετικά μικρό κόστος. |
|
|||
|
|||
![]()
με τοση ισχυ για τα peltier μηπως ειναι λιγο ασυμφορο το εγχειρημα;
αυτο που λεω ειναι οτι ισως σε βαθος χρονου να σε συμφαιρει ενα ψυχτικο μηχανημα εμποριου, και δεν θα ειναι το ενυδρειο γεματο με περιεργα πραγματα |
|
||||
|
||||
![]()
macblack τα περι ηλεκτρόλυσης του νερού πως θα γίνουν; Αφού είπαμε ότι θα ντύσουμε το αλουμίνιο με γυαλί ώστε να μην έρχεται άμεσα σε επαφή με το νερό. Επειτα για να γίνει ηλεκτρόλυση μέσα στο νερό χρειαζόμαστε ένα θετικό και ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο τα οποία δεν βλέπω που θα υπάρχουν... Οχι προς θεού δεν διανοήθηκα να βουτήξω τα peltier μέσα στο νερό.... Μάλλον κάποια παρανόηση έχει γίνει... Θα λυθεί όμως μόλις φτιάξω ένα ακριβές σχέδιο του τί σκέφτομαι να φτιάξω.
Orck μπορεί και να έχεις δίκιο και να συμφέρει σε βάθος χρόνου να αγοράσει κανείς ψυκτικό μηχάνημα του εμπορίου, αν είναι να το χρησιμοποιεί συνέχεια. Το σύστημα όμως το θέλω αποκλειστικά και μόνο για τις 2 εβδομάδες των διακοπών ή για τις ελάχιστες μέρες του κάυσωνα.... Π.χ. εχτές που η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο έβαλα το κλιματιστικό στο δωμάτιο του ενυδρείου, έκατσα και εγώ με τα πιτσιρίκια εκεί και τελείωσε η υπόθεση όμορφα και καλά (θερμοκρασία ενυδρείου 28,4). Οταν λείπουμε διακοπές είναι το θέμα... Συνεπώς από να αγοράσω μηχάνημα του εμπορίου ίσως με συμφέρει καλύτερα να αφήσω το κλιματιστικό ανοιχτό για 2 εβδομάδες και να φύγω... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jstiva : 27-06-07 στις 09:03 Αιτία: προσθήκη επεξηγήσεων |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Συνάδελφοι τα peltier ήρθαν ....σπάζοντας ρεκόρ χρόνου άφιξης!!! Το θέμα είναι πως εγώ τα περίμενα από εβδομάδα γιατί δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με το θέμα μέχρι το ΣΚ... Πάντως ανυπομονώ να δω τί γίνεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
Το μόνο που μπορώ να θεωρίσω σαν "πρόβλημα προς έλεγχο" είναι οι ανοχές της σιλικόνης απο την διαφορά θερμοκρασίας στα σημεία.
Μήπως σου "σπάσει" ή αλλιωθεί κατα κάποιον τρόπο ... Δεν ξέρω τι ανοχές έχει ... Μπορεί να είναι και εντελώς άτοπο αυτό που λέω διότι και τον χειμώνα χρεησημοποιούμε θερμοστάτες ....άρα πιο ζεστό σώμα απο ότι το υπόλοιπο νερό.. απλά δεν τους έχουμε "εγκλωβισμένους" ανάμεσα σε σιλικόνη και τζάμι ...
|
||||
|
||||
![]()
Το χειμωνα χρησιμοποιουμε θερμαντηρες και οχι θερμοστατες....
Και το νερο το ψυχουμε με ψυκτες και οχι με ψυκτρες... Ο ΓεροΠαραξενος. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι άλλο θα βρω μέσα σε αυτό το ενυδρείο ?? | Lsourtzo | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 57 | 23-08-09 18:18 |
Διώξιμο αέρα μέσα από το Eheim | TaitO | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-05-07 00:03 |
Τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος μέσα σε 5 μήνες.... | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-10-03 23:04 |