|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες oikonm!
To 5λιτρο δοχειάκι είναι απαγορευτικό για το χρυσόψαρο. Φοβάμαι πως δε θα καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να στρώσει το φίλτρο του 54λιτρου. Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα παιδιά του συλλόγου εκεί στη Θεσσαλονίκη να σας δώσει έτοιμο στρωμένο υλικό, ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία και να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Η άλλη λύση είναι να περάσετε στην κλασσική διαδικασία του στρωσίματος, αλλά να δώσετε πίσω το χρυσόψαρο μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί. Το θέμα της τροφής είναι δευτερεύον. Στην παρούσα φάση, ένα στικ κάθε δύο μέρες είναι αρκετό. Είναι προτιμότερο να αφήνετε το ψάρι "νηστικό" παρά να επιβαρύνετε το νερό του. Όταν μπει στο μεγάλο ενυδρείο μπορείτε να αυξήσετε και την ποσότητα αλλά και να εμπλουτίσετε τη διατροφή του και με άλλες τροφές, όπως τυποποιημένα flakes, pellets και σαν συμπλήρωμα bloodworms, κομματάκια φρούτων και λαχανικών. Τα έτοιμα βακτηρίδια που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι απαραίτητο ότι κάνουν τη δουλειά που θέλουμε και δε χρειάζεται να προβείτε στην αγορά τους. Τα τεστ είναι απαραίτητα και ναι, αυτά θα σας πουν πότε το ενυδρείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί κάτοικο. Όσον αφορά τα φυτά, μπορείτε να βάλετε ανούμπιες, βαλισνέριες και εχινόδορους άφοβα. Δεν είναι απαιτητικά φυτά και δεν κινδυνεύουν από τα χρυσόψαρα που συνηθίζουν να τσιμπολογάνε τα φυτά με τρυφερό φύλλωμα. Αποφύγετε τα πλαστικά φυτά γιατί σύντομα θα θέλετε να τα πετάξετε εφόσον το φυσικό είναι σίγουρα πιο όμορφο. Τα 54 λίτρα θα μειωθούν μετά την προσθήκη του χαλικιού και των όποιων διακοσμητικών, οπότε είναι καλύτερα να μείνετε στο lionhead, δεδομένου ότι το κάθε χρυσόψαρο απαιτεί 40 λίτρα για να έχει σωστή διαβίωση. Η καθημερινή αλλαγή του νερού στο 5λιτρο (οι πολύ συχνές αλλαγές στρεσάρουν) είναι επιβεβλημένη αλλά αλλάξτε του περιβάλλον όσο πιο γρήγορα γίνεται. Διαφορετικά πολύ σύντομα θα έχετε δυσάρεστα επακόλουθα. Στην ανάγκη, μεταφέρετέ το σε κάποιο δοχείο τετραπλάσιας τουλάχιστο χωρητικότητας και συνεχίσετε τις καθημερινές αλλαγές νερού. Θα ξαναπώ εδώ πως είναι καλύτερα να αποχωριστείτε το ψαράκι μέχρι να ετοιμαστεί το ενυδρείο, εκτός κι αν βρείτε στρωμένο υλικό πολύ σύντομα.
__________________
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Και να προσθέσω κατι που δεν αναφέρθηκε το αντιχλωριο σε κάθε αλλαγή νερού
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Και εγω να πω πως αν δεν εχετε σκοπο να κανετε κατι απο αυτα που ειπε η
Blanch τοτε σιγουρα απο το να το εχετε στο 5λιτ. καλυτερα ειναι στο 54 λιτ ![]() Υ.Γ. αυτο ειναι απο τις χειροτερες, η καλυτερη λυση... |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά σαν καινούρια δεν ξέρω πως να απευθυνθώ στα παιδιά στη Θεσσαλονίκη(οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη!!)!!
Την τροφή του όντως θα τη μειώσω, όσο για τα βακτηρίδια αν δεν τα πάρω, το στρώσιμο γίνεται μόνο με το αντιχλώριο?? Επιπλέον θα αρχίσω να προσθέτω αντιχλώριο στις αλλαγές νερού, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα για την αλλαγή του περιβάλλοντος μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο!! Το ψαράκι φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση εδώ και 10 μέρες μέσα στα 5lt!! Είναι ζωηρό, παίζει και τρώει κανονικά! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και θα ψάξω λίγο παραπάνω για τα ζωντανά φυτά! Αν όντως πάρω θα είναι σίγουρα από αυτά που μου προτείνεις Blanch!!!
__________________
|
#5
|
|||
|
|||
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ!!! Και μια και θα είμαι Θεσσαλονίκη την Κυριακή λόγω εξεταστικής θα έρθω!
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον έχεις ήδη το ψαράκι θα έλεγα οτι δεν έχεις και πολλές λύσεις! Αν πάρεις το ενυδρείο που λες καλό είναι να βρεθείς με κάποιον/α που είσαστε κοντά και να σου δώσει μπόλι για να μεταφέρεις άμεσα το ψαράκι σου στο νεο ενυδρείο χωρίς να ταλαιπωρηθεί άλλο μέσα στα 5 λίτρα!
¶λωστε δεν στρώνει το νερό στρώνει το φίλτρο και αν κάποιος συνχομπίστας σου δώσει λίγο στρωμένο υλικό θα είναι όλα ποιο εύκολα! Το λινκ που έδωσε ο Τόλις θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή!!!
__________________
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη! Όλα για το χόμπι! ![]() ...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς όρισες και από εμένα.
Ξεκίνησε το διάβασμα από εδώ : http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=13655 Μετά εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm Και εμείς....εδώ είμαστε ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες | AXEL | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 01-06-07 21:22 |
Απορίες | tsiko | Δίσκοι | 1 | 26-03-07 11:38 |
απορίες | guppies_2 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-01-07 22:06 |
απορίες ρουτίνας | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 02-01-03 22:11 |