|
|
||||
|
||||
![]()
sylvania standard / daylaight f30w-154 X 2
το ενυδρειο ειναι 100 χ 40 χ 40. Εχω μεσα 6 ριζες φυτα. Ονοματα δεν ξερω. Ευχαριστω. ------------------------- Τα φυτα αναπτυσοντε κανονικα. Αλγη ειχα στην αρχη αλλα τωρα εχει σταματησει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skourkou : 21-06-07 στις 16:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι χριζουν αλλαγης και οι 2 λαμπες αγαπητε φιλε....
χρειαζεσαι κατι καλυτερο σε φασμα... λυσεις υπαρχουν,οπως και αρκετες προτασεις.. κανε μια αναζητηση,και θα δεις.... |
|
||||
|
||||
![]()
Λέτε να εχει καμια σχεση αυτό με το ότι θολωνει το νερο? Να σας υπενθυμίσω ότι το φαινόμενο ξεκίνησε ετσι ξαφνικα μετα από ένα μηνα λειτουργιας του ενυδρειου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Η συγκεκριμένη άλγη δημιουργείται από την αμμωνία και τον έντονο φωτισμό. Στη δικιά σου περίπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού και των δύο ή μόνο του φωτισμού.
Το ενυδρείο είναι σαν την τέχνη (ουσιαστικά τέχνη είναι) Και η τέχνη θέλει θυσίες…! Για αυτούς που ασχολούνται με ταχυδρομικά περιστέρια Τυχαίες συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. - Κλιμάκιο Πελοποννήσου Είσαστε όλοι καλεσμένοι. Περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Πιο πανω αναφερεσαι στην algae bloom ετσι? Δηλαδη με συμβουλευεται να αλλαξω λαμπες? Λετε ετσι να ληθει το προβλημα ή……… βλεποντας και κανοντα? Αλλαγες νερου Ποσο και κάθε ποτε προτείνετε? Κατι άλλο που πρεπειι να κανω?
Καμια συμβουλη για λαμπες? Θα ψαξω και εγω μεσα στο site αλλα δυστυχώς δεν εχω και τοσος χρονο να κανω εμπεριστατωμένη αναζητηση. Ευχαριστω. Υ.Γ. το νερο οσο παει και..... και χθες εκανα αλλαγη 50% ------------------------- Αν είναι algae bloom εχουν καποιο προβλημα τα ψαρακια μου? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skourkou : 21-06-07 στις 21:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία κι ειδικά στο φυτεμένο, ότι έχεις κάνει ένα συνδυασμό λαθών και η θολούρα είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Το φίλτρο σου δεν πρέπει να έχει στρώσει και το λέω γιατί γράφεις μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ενυδρείο μου τρέχει ήδη ένα μήνα εκ των οποίων οι δυο τελευταίες εβδομάδες είναι κατοικήσιμες. Οι μετρήσεις αυτές ήταν σταθερές από την δεύτερη εβδομάδα.» Πρώτον το φίλτρο δεν στρώνει σε δύο εβδομάδες και ειδικά χωρίς ψάρια μέσα ή πρόσθεση αμμωνίας από εμάς. Δηλαδή δεν είχες ζωντανά δύο εβδομάδες και ξαφνικά γεμίζεις το ενυδρείο με ψάρια 6-7 μηνών όπως γράφεις, αλήθεια πως ξέρεις την ηλικία τους; Αλλά και τόσο να είναι μία φορά σίτιση την ημέρα είναι ok. Οι εβδομαδιαίες αλλαγές που γράφεις ότι έκανες πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου είναι λάθος γιατί πρέπει να αφήνεις τροφή (αμμωνία) για τα βακτήρια του φίλτρου και με τις αλλαγές που έκανες τα άφηνες νηστικά (τα βακτήρια). Το υπόστρωμα επίσης έχει παίξει οπωσδήποτε κάποιο ρόλο στη θολούρα. Αν θες γράψε τι μάρκα και τύπος είναι για να σου πουν οι ποιο ειδικοί τη ποιότητα του. Για την άλγη που λες ότι είχες στα φυτά να συμπεράνω ότι άφηνες ατελείωτες ώρες αναμμένα τα φώτα? Το φίλτρο σου επίσης δείχνει ανεπαρκές να κρατήσει τυχόν σωματίδια πρασινίλα και γενικά να καθαρίσει το νερό. Καθάρισε το και άλλαξε τον υαλοβάβμακα. |
|
||||
|
||||
![]()
Κυριοι S.O.S. Μετα από 10 μερες θολουρα η οποια απΆότι ειχα καταληξει ηταν από αλγος (το νερο πρασινιζε και νιτρικα ειχα 0) ξαφνικα σημερα κανω μια μετρηση αμμωνιας η οποια ειχε φτασει σχεδον στο 1… να σας πω ότι ειχα κανει ενδιαμεσα 2 αλλαγες από 40% οπου η τελευταια ηταν το σαββατο. Μετα από αυτην του σαββατου, με μειωμενη τροφη και σβηστα φωτα η θολουρα ειχε μιωθει και πιστευα ότι με την επομενη αλλαγη θα εξαφανιζοταν. Δηστυχως σημερα λογο δουλειας δεν μπορουσα να κανω αλλαγη νερου και το μονο που εκανα ηταν να παρω ένα φαρμακευτηκο σκευασμα από pet shop το οποιο λεγοταν ammo chips και ηταν σε μορφη χαλικου το οποιο λεει ότι τραβαει την αμμωνια από το νερο. Πραγματι από το μεσημερι εως τωρα η αμμωνια επεσε στο μισο.
Εκτως από μια αλλαγη που θα κανω αυριο γυρο στο 40% και αυτό το χαλικι που εχω τοποθετησει στην εξοδο του φιλτρου τι άλλο να κανω? Το χαλικι αυτό να το αφησω μεσα μεχρη να πεσει η αμμωνια? Κατι ακομα, το ένα γκουραμι μου το ειδα σημερα να είναι πρησμένο στην κοιλιακη του χωρα (αισθητά πρησμένο) να βαριανασαινει και να είναι σε μια γωνια ακούνητο. Να σημειωσω ότι η συμπεριφορα των ψαριων δεν εχει αλλαξει καθολου. Φεροντε και ανασαίνουν κανονικα. Ευχαριστω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρησιμες γνώσεις για το νερό | chris the trik | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 19-12-06 03:15 |
πως να σκουρίνω το νερό μου??? | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 30-08-06 13:59 |
Γιατί μυρίζει το νερό το βράδυ; | catfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-11-05 21:40 |
Τι είναι το νερό RO ? | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 16-11-05 20:11 |
Dwarf Cichlids και το νερό τους | Obelix(Reifen) | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 09-02-04 03:48 |