|
|
||||
|
||||
![]()
Πρέπει να πάρω τα παιδιά απο σχολείο..
Επιστρέφω σε λίγα λεπτά για να δούμε τι θα κάνουμε..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανένα νεότερο???
|
||||
|
||||
![]()
Εκανα τώρα πάλι τέστ και το πεχά είναι 7.
Το KH είναι τώρα και αυτό 7
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξαναδεις τον πίνακα που σου παραθέσαν οι φίλοι ποιο πάνω σημαίνει οτι έχεις πολύ καλή σχέση ΚΗ-ΡΗ-Co2!
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον κατι δεν σου πηγε καλα με το τεστ που σουδειξε χαμηλο pH...
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ολοι μου οι δίσκοι στην επιφάνεια του νερού...βαριανασαίνοντας.. Αμέσως έκλεισα το CO2 και έβαλα την αντλία οξυγόνου. Ανατάραξα με το χέρι την επιφάνεια του νερού. Εκανα το test PH ..7 αυτό εντάξει. Εκανα τέστ αμμωνία , νιτρικά ..Ανέβηκαν πολύ λίγο η αμμωνία και τα νιτρικά. Εκανα αλλαγή νερού. Ολα φαίνονται εντάξει τώρα. Αυτό που με προβλημάτισε πολύ είναι γιατί συναίβηκε αυτό. Το CO2 δεν το έχω πολύ δυνατό. Καθάρισα τους κυκλοφορητές νερού. Πρόσεξα μόνο ότι στα φίλτρα μου μειώθηκε η ροή του νερού στην επιστροφή στο ενυδρείο....(δεν έρχετε το νερό με πίεση όπως πριν). Μαζεύτηκαν και μερικά σαλιγκάρια στο ενυδρείο απο την προσθήκη μερικών φυτών τις τελευταίες ημέρες. Είναι δυνατόν να μπήκαν σαλιγκάρια ..να έφραξαν τα φίλτρα ..γι'αυτό μειώθηκε η ροή του νερού? Παίζει κανένα ρόλο αυτό? Υπολογίζω αργά το απόγευμα να ανοίξω τα φίλτρα μου και να δω τι γίνετε? (έχω μικρό παιδάκι και είναι δίσκολο να κάνω τέτοια .. μόνη με το μωρό). σας έχει συμβεί και εσας κάτι τέτιο? Και αν ναι τι κάνατε? περιμένω με ανηπομονησία τις απαντήσεις σας. Υπάρχει περίπτωση ,χθες που πήρα νερό απο το ενυδρείο και μέτρησα το πεχά..να υπήρχε μαζεμένο διοξείδιο του άνθρακα στην επιφάνεια του νερού...και γι'αυτό τα 2 τέστ έδειξαν πολύ χαμηλό πεχά. Και μετά με όλη την ανατάραξη του νερού... μετά που πρόσθεσα νερό και το Alkaline Buffer για να αυξήσω το πεχά να έφυγε το διοξείδιο απο την επιφάνεια... γι'αυτό τα επόμενα τέστ ήταν ο.κ? Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ... ελπίζω να με βοηθήσετε εσείς με τις γνώσεις σας. Ευχαριστώ Περιμένω απαντήσεις Νόνη
|
||||
|
||||
![]()
ολα αυτα ειναι περιεργα....................................
κοντρολλερ πεχα εχεις,η εχεις χυμα τη μπουκαλα με το διοξειδιο...??? (και συνεχιζειςνα ριχνεις χημικα για το πεχα σου αποοτι βλεπω...) |
|
||||
|
||||
![]()
κοντρολλερ πεχα εχεις,η εχεις χυμα τη μπουκαλα με το διοξειδιο...???
(και συνεχιζειςνα ριχνεις χημικα για το πεχα σου αποοτι βλεπω...) Δεν έχω πεχά κοντρόλλερ. Απλά κάνω τέστ πεχά με τα τέστ που υπάρχουν στην αγορά. . Σύντομα θα προμηθευτώ. Το CO2 είναι της Aqua medic., και το ρυθμίζω με το χέρι ανάλογα πόσες μπουρπουλίθρες θέλω να έχω το λεπτό...(και κάνω τέστ για να δώ αν είναι ο.κ) Δεν συνεχίζω να ρίχνω χημικά... Το πεχά μου σταθεροποιήθηκε απο χθές. Πήγα στο λίνγκ που μου έδωσες.. πολύ καλό.. αλλά δεν με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν ξέρω πως σιγά σιγά πρέπει να αυξάνω bables και πόσες θα ήταν ιδανικές για ένα μεγάλο ενυδρείο???
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση ¶λγης και τι να κάνω | vouros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 11-05-07 18:55 |
Κάποιο ψάρι γέννησε. Τι να κάνω; | ψαρια και ψαρια | Ζωοτόκα | 10 | 19-12-06 22:27 |
Μπουκομενες Obliquentens Τι να κάνω ???? | Dionysis | Malawi | 2 | 26-02-06 00:39 |
Τι να κάνω με τις λάμπες ;;; | qstavrosq | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 25-09-05 18:02 |
Τι λέτε να το κάνω το λάθος? Ωπα !! το έκανα | niouch | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 21 | 17-07-05 22:15 |