|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα εδώ και προσπάθησε να βρεις ποιο είδος είναι.
http://www.aquariumalgae.blogspot.com/ http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm Υπάρχει περίπτωση να "βλέπει" το ενυδρείο ο ήλιος για κάποιες ώρες ;
|
||||
|
||||
![]()
Οταν την "φυσας" (με πιεση νερου) μηπως φευγει και γινεται σαν πετσα?
|
|
|||
|
|||
![]()
οκ. τώρα μπερδεύτηκα. η δική μου μοιάζει με την hair algae μόνο που αν την αφήσεις καιρό (1 μήνα, το έκανα και αυτό) θα πάρει διαστάσεις σαν αυτής της cladophora στη δεύτερη φωτό του πρώτου σαιτ. Επίσης, η δική μου αναπτύσσεται σχεδόν παντού (ακόμη και στα τζάμια) και είναι δύσκολο να απομακρυνθεί, αφού αναπτύσσει μεγάλη επιφάνεια στήριξης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η δική μου πρόταση είναι :
Κάνεις ένα πολύ καλό καθάρισμα και αφαιρείς όση άλγη μπορείς...μετά αλλάζεις 50% του νερού. Βάζεις ευκολα φυτά, γρήγορης ανάπτυξης. Μειώνεις την φωτοπερίοδο σε 9 ώρες. Μειώνεις το τάισμα των ψαριών. Κάνεις συχνές αλλαγές νερού (όσο περισσότερες φορές, τόσο καλύτερα), το λιγότερο 40% την εβδομάδα. Υπάρχει μια υποψία για τις λάμπες που λες και τι φως προσφέρουν, αλλά δεν τις γνωρίζω. Ας γράψει κάποιος που τις ξέρει, εαν κάνουν για φυτεμένο. Υ.Γ. Για να μην απαντήσεις , μάλλον δεν το βλέπει ο ήλιος , ε ;
|
|||
|
|||
![]()
μερικές φωτό.
στην πρώτη φαίνεται η γλίτσα στο τζάμι. στην δεύτερη ένα πετραδάκι (πάνω στην πέτρα) με την εν λόγω άλγη. Φαίνονται επίσης πολλά πράσινα πετραδάκια σε όλο τον βυθό. από αυτά θα βγει ό,τι και στο πετραδάκι. |
|
|||
|
|||
![]()
και ακόμη μια, λίγο καλύτερη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να μην είναι μόνο ένα είδος άλγης αλλά πολλά. Στο τζάμι μάλον είναι Green dust algae το άλλο δεν το έχω ξαναδεί...
Εγώ θα σου πρότεινα μεγάλη αλλαγή νερού(50%) και συσκώτιση για 72 ώρες. Επίσης μειώνεις το φαγητό και τα φώτα σου να μην ξεπερνούν τις 9 ώρες την ημέρα... Καλή τύχη |
|
|||
|
|||
![]()
το θέμα του περιορισμού φωτός με έχει απασχολήσει.
σε παλαιότερο ποστ με αντίστοιχο θέμα (αν θυμάμαι καλά) είχε προταθεί η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη έτσι, ώστε το πρωί να ανάβουν λίγες ώρες τα φώτα, ακολούθως να σβήνουν για καμια ώρα και αργότερα να ξανανάβουν για λίγο ακόμη. το ζήτημα της πλήρους συσκότισης είναι αλήθεια ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου. δεν είναι επικίνδυνο για τα ψάρια? αν όχι, το σκέφτομαι σοβαρά ως τη δραστικότερη λύση. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια σου δεν θα πάθουν κάτι ...
Καλό είναι να κάνεις αλλαγές νερού συχνά για να περιορίσεις Νιτρικά και Φωσφορικά που μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σου. Αν αποφασίσεις για συσκότηση να ξέρεις πως πρέπει το ενυδρείο να καλυφθεί πλήρως, και να μην περνάει φώς ούτε ελάχιστο απο πουθενά..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καφέ άλγη | pepe72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-06-07 12:52 |
Καφέ άλγη | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 04-06-07 00:23 |
Κόκκινη άλγη ??? | Lsourtzo | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 28 | 13-04-07 16:36 |
Πράσινη άλγη... | daukalion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-06-05 19:14 |
Βοήθεια..(άλγη) | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 21-07-04 10:16 |