|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ όταν ξεκίνησα να ψάχνω για πιρανχα ρώτησα ποια είναι η πιο άγρια φυλή από αυτά αλλά εσύ είσαι το κάτι άλλο :Ρ (άκου να τρώνε ανθρώπους.... χαχαχαχαχα)
|
|
||||
|
||||
![]()
όταν λέτε p.caribe εννοείται catoprion mento (wimple piranha) ή .....;;;;
αυτό υποθετικά δεν ξεπερνά τα 15cm (σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο fish base). θα μπορούσα να βάλω 2 σε φυτεμένο ενυδρείο 120 λίτρων; Με τις άλγες τι κάνετε; καθαρισμός με ξύστρα ή μπορεί να μπει κάποιο sae, γλύφτης ή .....;;;;; |
|
||||
|
||||
![]() φιλε μ οχι ειναι 2 διαφορετικα ειδη το Catoprion metro οντως φτανει στα 15cm ετσι οπως λενε αλλα κρατιουνται μονα τους σε ενα ενυδρειο..με τσ αλγες οτι θες χρεισιμοποιησε εκτος απο καποιο ψαρι, κ χερακι αλλα σε μικρη ηλικια στο μελλον γαντι γιατι οσο κ να σε μαθει ποτε δν ξες..περιμενε κ την απαντηση του Στελιου "taito"
|
|||
|
|||
![]()
Σας ακούω να μιλάτε για μεγέθη Πιράνχα κ.τ.λ.
Αλήθεια το πιό μεγάλο μέγεθος Πιράνχα που υπάρχει πιο είναι? Τουλάχιστον μέσα σε ένα ενυδρείο πόσο μεγαλώνουν? Αν τα πάρω μικρά (Πιράνχα) θα μεγαλώσουν ή θα μείνουν πάντα μικρά? Γνωρίζω πως πρέπει να έχουν και κάποια "άνεση" στο ενυδρείο! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα πιράνια αν δεν τους δώσεις εσύ "ανεση" φροντίζουν και την κάνουν μόνα τους...
|
|
||||
|
||||
![]()
Stedorian,
Καταρχήν δεν ξέρω κατα πόσο ενδιαφέρεσαι για τα συγκεκριμένα ψάρια... Όσον αφορά το τι θέλεις να κάνεις με αυτά τα ψάρια και από τα λεγόμενά σου μάλλον θέλεις να τα ταίζεις ζωντανή τροφή από ότι κατάλαβα για να κάνεις το κέφι σου.... (πράγμα που δεν συμφωνεί κανείς και ίσως να μην σε βοηθήσει και κανείς ώστε να βρεις αυτό που θέλεις...) Τεσπα... Αυτα που κυκλοφορούν στην αγορά φτάνουν στα 25cm maximum και είναι κοπαδόψαρα (P. Nattereri) Άλλο είδος δύσκολα να βρεις αν και κατά καιρούς φέρνουν κάποια μαγαζιά... Πολυ γενικά σου λέω : Λίτρα: 60cm / ψάρι (minimum 3 ψάρια) Οπότε μιλάμε για 60Χ3 = 180 λίτρα ενυδρείο... Τροφή: chichlid pellets, κατεψυγμένα (καλαμάρια,γαρίδες,φιλέτο ψαριού) Συμβίωση με άλλο ζωντανό οργανισμό δεν μπορείς να πετύχεις... ελάχιστοι το πέτυχαν... Το ενυδρείο πρέπει να είναι στυλ αμαζονιου και ευρύχωρο φυσικά... Φυτεμένο και με ξύλα είναι πολύ καλή λύση... Άλγες , αν το ενυδρείο δεν είναι φυτεμένο και σε ισορροπία , θα έχεις συνέχεια δυστυχώς... Αυτά τα λίγα... |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν θέλω να τα ταίζω ζωντανή τροφή!
Απλά με παραξένεψε το γεγονός ότι τρώνε κρέας...... Γιαυτό και ρώτησα και κάποια άλλα πράγματα, για τα Πιράνχα. Όυτε και εγώ είμαι της άποψης να ταίζουμε σε οποιοδήποτε κατοικίδιο ζωντανή τροφή. Αναφέρατε κάτι για ξύλα μέσα στο ενυδρείο ή κάτι που να θυμίζει Αμαζόνιο.... Για το πώς θα διαμορφώσω το ενυδρείο κ.τ.λ. θα ρωτήσω απο εκεί που θα το αγοράσω? Τώρα όσο αφορά τα άλγη θα είναι μεγάλο πρόβλημα??? Δεν είναι καλό για τα ψάρια? (Πιράνχα) Όσοι είναι απο Θεσσαλονίκη ας με διαφωτίσουν στο πρόβλημα της επιλογής του βιβλίου για ψάρια-κατοικίδια. Γίνεται η έκθεση βιβλίου!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προετοιμασία για αστακό - Πληροφορίες | filoxenos | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-07-06 09:38 |
Πληροφορίες για AMMOLOCK 2... | filoxenos | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 30-12-05 14:44 |
Πληροφορίες για προϊόντα Tetra | halvas69 | Ιστοσελίδες στο Internet | 2 | 16-11-05 00:59 |
Πληροφορίες για Reef ;;; | pauuuulllllllll | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 5 | 27-03-05 12:22 |
Πληροφορίες για θυληκά Guppies | sv2fpi | Ζωοτόκα | 6 | 05-06-03 00:02 |