|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.
Εντάξει. Θα ακούσω τις συμβουλές σας και θα περιμένω ![]() Είναι που έχω μεγάλη διάθεση να τα μάθω όλα και γρήγορα και μου επιτρέπουν το ιντερνετ μόνο Σάββατο και Κυριακή. Πάντως ελληνικά δεν γράφει μέσα καθόλου και μόνο για την αμμωνία έχει πλαστικό χαρτάκι για τις μετρήσεις! ------------------------- Διαβάζοντας σχεδόν όλο το forum και μελετώντας τον δάσκαλο Τάκη μου έχουν λυθεί πάρα πολλές απορίες. Χιλιάδες οι πληροφορίες και προσπαθώ να τις βάλω σε μια τάξη. Κάτι που θεωρώ σοβαρό και από τα πρώτα που πρέπει να έχω καταλάβει και δεν το έχω καταλάβει αφορά τον φωτισμό. Εγώ δεν έχω φυτά παρά μόνο δυο κομμάτια άλγη που μου έφερε εχθές ο πατέρας μου από ενα πετ σοπ. Δεν το έχω το ενυδρείο να το βλέπει ο ήλιος αλλά το δωμάτιο έχει φως. Την νύχτα φυσικά όχι. Ποιος είναι ο λόγος που από ότι έχω διαβάσει πρέπει να έχω την λάμπα αναμμένη για 8 ώρες τουλάχιστον?
Θανάσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη oranda : 03-06-07 στις 12:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
8α υπαρχουν και αλλοι τους οποιους 8α σου τους πουν πιο εμπειροι... |
|
||||
|
||||
![]()
μάλλον τώρα θα πρέπει να εξηγήσεις και την φωτοσύνθεση δεκα χρονων ειναι το παιδι μην το ξεχνάμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε γενικές γραμμές και για να μην μπερδέυεσε με δύσκολες έννοιες:
το φως πρέπει να είναι ανοιχτό για να κάνεις στο ενυδρείο σου την εναλλαγή μέρας και νύχτας όπως είναι στο φυσικό τους περιβάλλον. Φαντάσου εσένα να σε βάζανε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να μην είχες φως καθόλου. Δεν θα είσουν χαρούμενος και θα κοιμόσουν συνέχεια... Για να είναι χαρούμενα τα ψαράκια μας βάζουμε λάμπες και φως ωστε να βλέπουν... Τώρα για τα φυτά μην μπερδέυεσε ακόμα με φωτοσυνθέσεις και άλλα τέτοια...
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή με λίγα λόγια για να μη σας κουράζω και εσάς να βάλω στο μυαλό μου ότι δεν τα φτάνει το φως της μέρας που υπάρχει και θέλουν και βοήθεια από λάμπα.
Εντάξει. Όσο για τον χρονοδιακόπτη αυτός μπαίνει, εφαρμόζει πως να το πω σε όλα τα ενυδρεία με ότι λάμπα και να έχει? Επειδή δεν βλέπω να τολμώ σύντομα να ζητήσω από τους γονείς άλλα χρήματα για τα ψαράκια μου μήπως ξέρετε πόσο περίπου κάνουν οι χρονοδιακόπτες? (Λέω να πάρω τηλέφωνο τον νονό μου να δω τι κάνει στην ….υγεία του) ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν κάνει πάνω απο 10-15 ευρω... σε μερικα μαγαζια μπορείς να τον βρει και 6-8 |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ!
Δεν θα χρειαστώ να πάρω και τηλέφωνο τον νονό! Θα μάθω για την υγεία του τότε όταν θα είμαι σε θέση να βάλω αληθινά φυτά. ![]() ![]() ------------------------- Να ρωτήσω και κάτι μάλλον τελευταίο για σήμερα! ¶λλωστε θα με χάσετε μέχρι το επόμενο Σάββατο που θα ξαναμπώ ίντερνετ και θας σας αφήσω ήσυχους με τις ερωτήσεις μου! Όπως είπα και παραπάνω εχθές ο πατέρας μου έφερε 2 κομμάτια άλγη. Αυτά τα χαζούλικα μου, την έχουν κατασπαράξει! ![]() Από ότι διάβασα το κάνουν γιατί τους λείπει φαγητό με φυτικές ίνες. Το ερώτημα είναι, αυτό το…φαγοπότι που κάνουν με την άλγη να το θεωρήσω για κανονικό γεύμα και να μη τα ταΐσω αύριο?
Θανάσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη oranda : 03-06-07 στις 17:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το φως είναι απαραίτητο για κάθε ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη ...
όχι μόνο για τα φυτά ... επίσης κάθε οργανισμός διαθέτει αυτό το οποίο ονομάζουμε βιολογικό ρολόι ... το βιολογικό μας ρολόι είναι αρκετά ευαίσθητο και καθορίζει ένα σωρό διαφορετικούς βιολογικούς και άλλους μηχανισμούς σε κάθε οργανισμό ...(πότε ξυπνάμε, πότε τρώμε, πότε κοιμόμαστε είναι μερικοί μόνο από τους μηχανισμούς που ελέγχει) αν το βιολογικό μας ρολόι δεν μπορεί να ρυθμιστεί σωστά αποκτάμε στρες, χάνουμε αρκετή από την ενεργητικότητα μας και πολλά ακόμα που δεν είναι του παρόντος ... τώρα η σταθερή φωτοπερίοδος συμβάλει στην καλή λειτουργία του βιολογικού ρολογιού κάθε οργανισμού που έχουμε μέσα στο ενυδρείο ... για αυτό και λέμε ότι τα φώτα στο ενυδρείο πρέπει να ρυθμίζονται από χρονοδιακόπτη που θα φροντίζει να τα αναβοσβήνει μία σταθερή ώρα ... αυτά για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε φως μέσα στο ενυδρείο και γιατί πρέπει να αναβοσβήνει και συγκεκριμένες ώρες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γκαραντίνα (για τα πάντα;) | gemini_str | Δίσκοι | 13 | 10-11-05 14:14 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ. | bazz! | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 15-05-04 10:24 |
Ποιό ψάρι με ποιό? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 08-04-04 11:11 |