|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πωπω θαναση μου σε βαλανε οι κακοι μεγαλοι στα δυσκολα και αντε να βγαλεις ακρη....... Εγω που μιλαω τη γλωσσα σου λογω ηλικιας θα προσπαθησω να σου εξηγησω τα πραγματα αναλυτικα και απλα για να καταλαβαινομαστε....... Ας ξεκινησουμε απο το ενυδρειο ...... ΤΟ ενυδρειο ουσιαστικα ειναι το διαμερισμα μεσα στο οποιο θα βαλουμε να ζησουν τα ψαρακια μας...... Οπως και με τους ανθρωπους ετσι και τα ψαρια οσο μεγαλυτερο διαμερισμα εχουν τοσο πιο χαρουμενα ειναι...... Οταν το διαμερισμα μας ειναι μικρο και δεν μπορουμε να βρουμε μεγαλυτερο τοτε δεν θα βαλουμε μεσα πολυ κοσμο να στριμωχνεται και θα προσπαθησουμε να βαλουμε μεσα ανθρωπους οχι πολυ ψηλους και οχι πολυ χοντρους ..... Ετσι θα σκεφτεις και με τα ψαρακια.... Το ενυδρειο σου ειναι μικρο δωματιο οποτε θα βαλεις μεσα λιγα και μικρα ψαρακια..... Επισης τα ψαρια οπως και οι ανθρωποι οσο περναει ο καιρος μεγαλωνουν , αλλοι ανθρωποι γινονται ψηλοι σαν τον Φασουλα και αλλοι μενουν κοντοι σαν τα στρουμφακια..... Οποτε θα προσεξεις να βρεις τετοια ψαρια που ακομα και οταν μεγαλωσουν σε ηλικια δεν θα μεγαλωσουν σε μεγεθος........ Εχοντας μια πρωτη αντιληψη του ενυδρειου θα προχωρησουμε παρακατω στα εξαρτηματα του ενυδρειου....... ΦΙΛΤΡΟ...... Το φιλτρο που ακους ολοι να λενε ειναι για το ενυδρειο οτι η λεκανη της τουαλεττας για το σπιτι...Οταν χρειαζεται να κανεις την αναγκη σου πας σαν μεγαλο παιδι στην τουαλεττα και οταν τελειωσεις πατας το καζανακι και φρουπ ολα εξαφανιζονται..... Το σπιτι μενει καθαρο και εσυ χαρουμενος... Τα ψαρακια οπως και τα περισσοτερα ζωα δεν μπορουν να καταλαβουν και να πανε στην τουαλεττα μονα τους και κανουν την αναγκη τους οπου βρεθουν.....Αν δεν εχεις φιλτρο μεσα στο ενυδρειο μετα απο λιγο καιρο το δωματιο θα γεμισει ακαθαρσιες και τα ψαρια μας θα κινδυνευουν να αρρωστησουν απο τη βρωμια...... Το φιλτρο μας ειναι μια αυτοματη τουαλεττα που τραβαει το νερο του ενυδρειου και κραταει μεσα του τις ακαθαρσιες και βγαζει το νερακι πισω αρκετα καθαρο......Οι ακαθαρσιες που μενουν μεσα στο φιλτρο γινονται τροφη για κατι πολυ πολυ μικρα ζουζουνακια ( τα βακτηριδια που σου ειπε ο πετσοπας) ..... Ετσι οταν σου λενε να στρωσεις το φιλτρο σου σημαινει να καταφερεις αυτα τα βακτηριδια να ζησουν μεσα στο φλιτρο σου ευτυχισμενα και να ειναι ετοιμα να αρχισουν να τρωνε τις ακαθαρσιες των ψαριων σου...... Αρα πριν αρχισουν να ζουν τα ψαρακια σου θα πρεπει να αρχισουν να ζουν αυτα τα βακτηριδια στο ενυδρειο σου........Επειδη εισαι μικρος και ειναι λιγο δυσκολο να το κανεις μονος σου καποιος απο εμας μπρορει να σου δωσει ετοιμη μια πόλη απο τετοια βακτηριδια για να φτιαξεις το ενυδρειο σου........ Ο,τι χρειαστεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε .... και να μην ξεχνας να κανεις μια μεγαλη αγκαλια στον μπαμπα σου που καθεται με τις ωρες στο κομπιουτερ και γραφει για να μπορει να σε βοηθησει........
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!
Αρχίζω και καταλαβαίνω ορισμένα πράγματα. Αγκαλίτσα θα κάνω και κάνω τον μπαμπά γιατί μου τα πήρε δώρο όλα αυτά Όσο για τα ποστ τα γράφω πρώτα στο γουορντ και τα κάνω επικόλληση εδώ Δυστυχώς η δουλειά του είναι τέτοια που λείπει όλη την μέρα από το σπίτι και σαββατοκύριακα. Προσέχω τι γράφω γιατί θα τα δει κάποια στιγμή. Σας ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εξαλου γι' αυτο υπαρχου..... εχουν εναν και μονοσκοπο(κυριως) : να αναθρεψουν καλα και σωστα τα παιδια τους...... (πλακα κανω Φυσηκα) εμενα μην με περνειςστα σοβαρα....πλακα κανω..... |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους ήρθε το Σάββατο και είμαι εδώ πάλι!
Οι απορίες που μάζεψα όλη την εβδομάδα είναι πολλές Θα γράψω μερικές και εάν κάποιος έχει την διάθεση ας βάλει ένα χεράκι βοηθείας. Ακολουθώντας τις οδηγίες του δάσκαλου Τάκη πήρα ένα μικρό ενυδρείο για να το έχω για νοσοκομείο 15 λίτρων. Θέλω να ρωτήσω τέσσερα πράγματα για αυτό. Θα το έχω να δουλεύει με το φίλτρο του συνέχεια? Να ρίξω αλάτι μέσα ή όταν χρειαστεί να βάλω καραντίνα κάποιο ψαράκι? Είχα ρωτήσει σε προηγούμενο ποστ εάν θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό και η απάντηση που πήρα ήταν ότι το θέμα είναι οικονομικό. Εδώ επειδή πρόκειται για λίγα λίτρα θα υπάρχει κάποιο όφελος εάν βάλω εμφιαλωμένο? Την περίπτωση να βράσω το νερό και να το αφήσω να κρυώνει? Μέχρι να στρώσει το ενυδρείο βάζω nitrivec. Είναι ένα μπουκαλάκι με βακτηρίδια. Αφού το θέμα είναι να έχει βακτηρίδια το φίλτρο από ότι κατάλαβα, γατί να το ρίχνω στο νερό και όχι στο φίλτρο το nitrivec? Όταν κάνουμε μια θεραπεία με αλάτι μετά που θα αλλάξουμε το νερό θα ξαναβάλουμε αλάτι μέσα? Το φίλτρο το πλένουμε απλά και δεν στραγγίζουμε ποτέ το σφουγγάρι έμαθα από εδώ. Δεν το αλλάζουμε ποτέ? Μια ζωή το ίδιο σφουγγάρι θα έχει? Στο….κανονικό το ενυδρείο έχω βάλει χαλίκι ηφαιστειακό. Έτσι τουλάχιστον μου το είπαν. Τώρα που θα μάθω θα ζητώ εγώ ότι θέλω. Είναι καλό αυτό ή να πάρω κάτι άλλο για το μικρό το ενυδρείο? Τα ψαράκια βλέπουν χρώματα? ¶κουσα ότι τα ψαράκια δεν θυμούνται τίποτα μετά από 7 δευτερόλεπτα. Ισχύει κάτι τέτοιο? Τα φάρμακα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο? Φαγητό υπάρχει μόνο το φυλλαράκι? Διάβασα εδώ ότι τρώνε τα πάντα. Δεν κατάλαβα όμως εάν είναι και για τα χρυσόψαρα αυτά. Έχουνε κάποιο ιδιαίτερο τρόπο που κοιμούνται? Δηλαδή κοιμούνται επάνω , κάτω στην μέση? Πάντα για τα χρυσόψαρα ρωτώ. Έμαθα από εδώ ότι είναι λίγα τα 45 λίτρα για δυο χρυσόψαρα που έχω. Δηλαδή θα πεθάνουν ή δεν θα μεγαλώσουν πολύ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
πλάκα έχει που έχουμε τόσο μικρούς φίλους.....
ένα μπράβο στον μπαμπά γιατί νομίζω ότι αυτός τα τραβάει όλα... Μικρέ ότι ερώτηση σου κατεβαίνει στο κεφάλι,αμόλα την... μην διστάζεις να ρωτήσεις τίποτε ακόμα κι αν σου φαίνεται κουτό. Έτσι μόνο θα μάθεις...
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις.
Αφού μου λέτε να μη διστάζω έχω καινούργια………προβλήματα. ![]() Μου έφερε ο πατέρας μου τεστ και μια σκούπα βυθού, μου τα άφησε και μου είπε αύριο το απόγευμα θα διαβάσουμε τι λένε τα κουτάκια και θα τα κάνουμε. Εγώ όμως ανυπομονώ και θέλω να τα κάνω τώρα αλλά δεν ξέρω τόσα πολλά αγγλικά να καταλάβω. Τα τεστ είναι της εταιρείας sera Gh test Kh test No2 test Ph test Nh3 & nh4 ammonia Έχει ένα μπουκαλάκι γεμάτο και ένα άδειο μέσα το κάθε κουτάκι Το ammonia έχει και δυο πλαστικά χαρτάκια με χρώματα και τιμές επάνω Πως θα τα κάνω τα τεστ? Επίσης η σκούπα έχει ένα μεγάλο πλαστικό στόμιο που από ότι κατάλαβα το βάζω μέσα στο ενυδρείο και μετά τι κάνω? Το σχέδιο δείχνει ένα μεγάλο λάστιχο να είναι σε ένα κουβά. Επίσης το σχέδιο δείχνει ένα μεγάλο μαύρο αντικείμενο που αγκαλιάζει το λάστιχο και το σφίγγει. Τι κάνει αυτό? Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να μη περιμένω μέχρι αύριο το βράδυ γιατί από Δευτέρα πάλι κομμένο το ίντερνετ. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γκαραντίνα (για τα πάντα;) | gemini_str | Δίσκοι | 13 | 10-11-05 14:14 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ. | bazz! | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 15-05-04 10:24 |
Ποιό ψάρι με ποιό? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 08-04-04 11:11 |