|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
*Λίτρα *Παραμέτρους νερού ΝΗ3 ΝΟ2, ΡΗ, ΚΗ, GH *Πόσο καιρό έχεις τα χρυσόψαρα σου *Στρώθηκε το ενυδρείο σου πριν τα βάλεις μέσα? Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γιατί η συμπεριφορά των ψαριών σου δεν μου ακούγεται και τόσο καλά. Συνήθως τα χρυσόψαρα κινούνται σε όλα τα μίκη και πλάτη του ενυδρείου και ποτέ δεν μένουν συνεχώς στον πάτο. Ελπίζω να καταλαμβαίνεις τι εννοώ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μικρέ φίλε Oranda μπορείς να ρωτήσεις το κάθε τί που δεν καταλαμβαίνεις για να βοηθήσουμε.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
λοιπων φιλε Οραντα ρωτα οτι θες.... οι εμπειροτεροι εδω ειναι για σενα...... |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά που ξέρω είναι ότι το ενυδρείο είναι aqua star μάρκα
Έχει φωτισμό, φίλτρο και ένα θερμόμετρο Το κουτί έγραφε 56 λίτρα και εγώ έβαλα 45 και γέμισε Για 4 μέρες όπως μου είχαν πει έβαζα βακτηρίδια και έβαλα μετά τα 2 ψαράκια που είναι εκεί δυο μήνες Αλλάζω κάθε Παρασκευή το ένα τρίτο Τα δίνω τροφή έτοιμη φυλλαράκι και από εάν άλλο κουτάκι που είναι σαν στρογγυλές μπίλιες. Αυτά ξέρω δυστυχώς μόνο/ Αύριο θα πάω να αγοράσω αλάτι να ρίξω γιατί δεν ήξερα ότι θέλουν.
|
||||
|
||||
![]()
Προσεχτικά με το αλατι αυτο χρησιμοποιείτε σαν φάρμακο και οπως οι άνθρωποι αν παρουν υπερβολική δόση (τελος) το ίδιο θα συμβεί και στα ψαράκια σου αντί καλό θα κάνεις κακό
Και γράφεις δεν ήξερα οτι θέλουν αλατι ΔΕΝ θέλουν απαραίτητα και οπως ειπα χρησιμοποιείτε σαν φάρμακο εκτός απο κάποια ψαρια που δεν ειναι τα χρυσόψαρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Το κουτί έγραφε 56 λίτρα και εγώ έβαλα 45 και γέμισε
Για 4 μέρες όπως μου είχαν πει έβαζα βακτηρίδια και έβαλα μετά τα 2 ψαράκια που είναι εκεί δυο μήνες Αλλάζω κάθε Παρασκευή το ένα τρίτο Τα δίνω τροφή έτοιμη φυλλαράκι και από εάν άλλο κουτάκι που είναι σαν στρογγυλές μπίλιες. Αυτά ξέρω δυστυχώς μόνο/ Αύριο θα πάω να αγοράσω αλάτι να ρίξω γιατί δεν ήξερα ότι θέλουν. [/quote] Φίλε Oranda, πήρες γεύση και εσύ δυστυχώς από τον αντιεπαγγελματισμό μερικών Pet shop. Υπάρχουν όμως πολλοί επαγγελματίες στο χώρο και το υπογραμμίζω αυτό. Φοβάμαι ότι οι ανησυχίες μου επαληθεύονται. 1. Τα 45 λίτρα δεν κάνουν για χρυσόψαρα. Για να στα κάνω πιο λιανά, το κάθε χρυσόψαρο ξεχωριστά απαιτεί 40λίτρα. 2. Το ενυδρείο σου ΈΙΝΑΙ ΑΣΤΡΩΤΟ. Πιστεύω ότι δύσκολα θα γλητώσουν τα ψαράκια σου. Πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα συχνές αλλαγές νερού, προσθέτοντας πάντα μέσα την απαραίτητη ποσότητα αντιχλωρίου. Το νερό που πρέπει να προσθέτεις μέσα πρέπει να έχει θερμοκρασία παραπλήσια του ενυδρείου σου, γιατί μιλάμε για πολύ λίγα λίτρα. 3. Τα χρυσόψαρα ονομάζονται κρύου νερού οπότε δεν χρησιμοποιούμε θερμάστρα. Πόσους βαθμούς κελσίου τα τα έχεις? 4. Το αλάτι όντως θα βοηθήσει αλλά φίλε μου εγώ στη θέση σου θα έδινα πίσω τα χρυσόψαρα και θα έπαιρνα ψάρια για τα λίτρα του ενυδρείου σου ή θα έπαιρνα μεγαλύτερο ενυδρείο. ------------------------- Α! Κάτι ακόμα που είναι βασικό. Πρέπει να αγοράσεις υγρά τεστ για τα ακόλουθα: ΝΗ3 (αμμωνία) ΝΟ2 (Νιτρώδη) ΡΗ (Σκληρώτητα νερού) ΚΗ (Ανθρακική σκληρώτητα νερού) GH (Γενική σκληρώτητα νερού) Να έχεις υπόψην σου ότι τα ΝΟ2 και ΝΗ3 πρέπει στις μετρήσεις που θα κάνεις να είναι 0 (μηδέν).
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 28-05-07 στις 18:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μολης ειδα οτι σε ενα ποστ ειπες οτι ο πετ σοπας σου ειπε να Βαζεις Χλωριο!!!! εσυ εγραψες λαθος ή ο πετσοπας ειναι για δεσημο;;;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=in the pond;178287]στρογγυλές μπίλιες.
. 3. Τα χρυσόψαρα ονομάζονται κρύου νερού οπότε δεν χρησιμοποιούμε θερμάστρα. Πόσους βαθμούς κελσίου τα τα έχεις? ------------------------- Ειναι λαθος οτι δεν χρειαζονται θερμαντικο σωμα.Μια θερμακρασια 23 με 24 βαθμους ειναι καλη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ας σώσουμε μερικά ψαράκια. | aafent | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 06-03-07 12:23 |
Θερμοστάτης Πυθμένα | TaitO | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 04-01-07 12:45 |
10 μικρά ψαράκια!... | memy | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 6 | 09-10-06 21:14 |
ζωντανά ψαράκια .. πακέτο !! | Lsourtzo | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 11-11-05 07:35 |
Τι ψαράκια να διαλέξω? | rtolemeo | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 31-03-03 19:25 |