|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί κοντά στο Ν.Ηράκλειο για να πάω να δω για ψάρια?Τα gurami που έχω colisa lalia είναι .Το ενυδρείο το είχα ξεκινήσει με guppies .Και όμως παιδιά τα περισσότερα petshop μου έλεγαν ότι όλα αυτά τα ψάρια έκαναν για το ενυδρείο και 1 μάλιστα μου είχε πει ότι μπορώ να βάλω 10-12 τέτοια .(Κατάλαβα ότι το μόνο που ήθελε είναι να πουλήσει).Παρεπιπτόντως ψώφησε και 1 labeo frenatus σήμερα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι σιγουρος οτι μενει μικρο το <γλυφτρακι>?Θα σου προτεινα να μη πως σε καποιο τυχαιο πετ σοπ της γειτονιας αλλα σε καποιο απο τα εγγεκριμενα του φορουμ που να ειναι αξιο εμπιστοσυνης.Το χαλικι μη κανεις το λαθος και το πεταξεις.Κανε απλα αλλαγες συχνες παρε και υγρα τεστ για αμμωνια,νιτρικα,νιτρωδη,ΡΗ,και ανθρακικη και γενικη σκληροτητα.Επισης μετρησε και το νερο της βρυσης σου.Μετα δωσε μας ολα αυτα τα στοιχεια.Παρασκευη απογευμα ειναι οποτε σιγα σιγα μπορεις να αρχισεις να φευγεις προς το πετ σοπ!!!Μπες στη κατηγορια μαγαζια και επαγκελματιες και θα βρεις ποια σε βολευουν.Το νεο Ηρακλειο δεν ειναι βορεια?Τοτε πηγαινε Water Inn Κηφισια.Αν δεν το ξερεις θα το βρεις στη κατηγορια που σου ειπα
------------------------- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13679 Και μην παρεις ψαρια πρωτου κανεις μετρησεις.Αν δεν κρατιεσαι παρε κανα φυτο.Για νεοστημενα ενυδρειο καλο ειναι το κερατοφυλλο.Και σου λεω μην ψαρια!Οχι τιποτα αλλο αλλα λες ειχε θανατο...Αρα κατι δεν παει καλα
~OPEL~ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimfytakis : 25-05-07 στις 16:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Από μετρήσεις με stick που έκανα ήταν μέσα στα όρια , με αμμωνία δεν ξέρω τι γίνεται και εκεί κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.Κάποια στιγμή είχα βάλει κάτι αμπούλες για την αμμωνία αλλά τις είχε φέρει ένας φίλος και δεν τις θυμάμαι.Dwarf κιχλίδες κάνουν με gurami , μήπως κράταγα το 1?Και αν πάρω 1 ζευγάρι κιχλίδες τι φύλλο να είναι ?Παρεπιπτόντως τα 2 gurami που έχω το ένα κυνηγάει το άλλο όλη την ώρα και έτσι κρύβεται , μου έχει σπάσει τα νεύρα .
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα λεγα αστρωτο ενυδρειο.Το πρωτο μηνα που ξεκινησα φοβομουν να κοιμηθω μη καο το πρωι που ξυπνησω βρω πτωμα!Μετα ωριμασε λιγακι το ενυδρειο και μπηκε σε μια σχετικη ρουτινα και ολα οκ.Τωρα τι να σου πω,γκουραμι και νανοκιχλιδα...ΑΝαλογα τι νανοκιχλιδα.Αν και δεν ειναι απο την ιδια ηπειρο(γκουραμι ασια νανοκιχλιδα ειτε αμερικη ειτε αφρικη) θα σου λεγα να περιμενεις να ωριμασει λιγο το ενυδρειο.Σαν χαρακτηρα θα σου λεγα ραμιρεζι αλλα πρωτα μετρησεις καθως ειναι ευαισθητα σαν ψαρακια
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τολη αυτο εννοουσα απλα δεν το πα καλα!
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ , πάντως στο petshop μου είπαν ότι το ΝΟ3 πρέπει να είναι από 50-100 οι άχρηστοι .Για τον άνθρακα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος , αν πρέπει να τον έχω συνέχεια ή όχι ? Όσο για τις μετρήσεις , έκανα πάλι αλλαγή και το ΝΟ3 δείχνει να πλησιάζει στο 50 . Θα συνεχίσω έτσι και τις επόμενες ημέρες , αλλά παρακαλώ πείτε μου κάποιος για τον άνθρακαι που έχει μέσα στο φίλτρο , πρέπει να το έχω συνέχεια μέσα ή όχι .Μέχρι τώρα το είχα συνέχεια μέσα .
|
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα μετρήσεις με το stick και είδα ότι το PH είναι 7,2 , η γενική σκληρότητα είναι >7 ,ανθρακική σκληρότητα είναι 6 , το ΝΟ2 είναι οκ αλλά είναι ανεβασμένο το ΝΟ3 =100.Τον ενεργό άνθρακα στο φίλτρο τον έχω συνέχεια μέσα , στο petshop μου είπαν ότι δεν πρέπει να το έχω , τι κάνω?Ξαναέκανα αλλαγή νερού σήμερα 1/3 με την σκούπα βυθού , ήταν πολύ καλύτερα δεν είχε τόσο φαγητό στο βυθό , πιστεύω 1-2 ακόμα και θα είναι πολύ καλά .Αααα και δεν κρατήθηκα , τα έδωσα όλα τα ψάρια σε petshop και πήρα 3 ramirezi χρυσά και ένα κοπάδι cardinalius.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΦΥΤΑ...ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | yiannisnik | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 03-05-07 01:51 |
Γεια σε ολους και σε ολες. ψαχνω ενυδρειο | AQUACOBRA | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 27-04-07 21:29 |
Πολλα προβληματα στο ενυδρειο.. | gatulis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 17-10-06 08:00 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ (συνεχεια) | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:23 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |