|
Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών Το είδατε και δεν ξέρετε τι είναι? Εδώ... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι πράσινη αποτελεί κίνδυνο μόνο για μικρά σαλιγκάρια και καβούρια και δεν θα ενοχλήσει τίποτα άλλο εκτός από εσένα με τα χτυπήματα της.
Εγώ κάνω τεμενάδες να βρω μια να σκοτώσει τα καβούρια μου που ευθύνονται για τους μοναδικούς θανάτους ψαριών στο ενυδρείο μου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλά είναι μικρή ακόμα ... έτσι θα μείνει ??? τα καβούρια μπορούν να σκοτώσουν ψάρια ???? για τις γαρίδες δεν είναι επικίνδυνες ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω πάντως δεν θα το παρακινδυνευα με μια τέτοια μέσα στο ενυδρείο,
και προσοχή οταν θα την βγαζετε ,γιατι σε 25/10,000 του δευτερολέπτου πάει το ενα δακτυλάκι ![]() να και ένα ωραίο άρθρο |
|
||||
|
||||
![]()
όντως πολύ ωραίο το άρθρο το είχα διαβάσει πριν 2-3 μέρες ...
βασικά για να καταλάβω ... πρέπει πρώτα να παραφυλάξω για να βρω που βρίσκετε !!! και μετά να την ξετρυπώσω !!!! συνήθως πάει κάπου κοντά στην άμμο έτι δεν είναι ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα το έλεγα φίλε!Λίγο υπομονή να έχεις και θα την ανακαλύψεις,κάνα -δυό καρτέρια να στήσεις και θα δείς σε ποιό βραχάκι θα πάει!Εγώ τις έβλεπα ελάχιστα να κινούνται στην άμμο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μετά δεν την ξαναείδα .... αλλα και τότε που προσπάθησα να δώ που πήγε ... ήταν τόσο γρήγορη που δεν τα κατάφερα !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου, Η ΜΑΝΤΙΣ είναι πολύ επικίνδυνο ζωντανό όταν βρίσκεται σε ενυδρείο. Υπάρχουν πολλά είδη εκ των οποίων κάποια μεγαλώνουν πάρα πολύ. Πρέπει να γνωρίζεις ότι ανάμεσα στα σαλιγγαράκια και καβουράκια, υπάρχουν και άλλα ζωντανά που επίσης θα φάει.
Υπάρχουν σαλιγγαράκια και καβουράκια όπως λες, που είναι πολύ χρήσιμα στο μικρό σου οικοσύστημα που δημιούργησες και μάλιστα reef safe.
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη ο Διονύσης (Reifen) το είπε ,και έχει δίκιο , απο την πλευρά του εχοντος reef που πολλά απο αυτά τα καβουράκια σκαρφαλώνουν στις ακροπόρες και κάνουν πάρτυ!Και όσο για την επικινδυνότητα την πρώτη mantis που συνέλαβα την έπιασα με μία τσιμπίδα, όταν βγήκε απο το νερό για να μπεί στο ταπεράκι μεταφοράς άρχισε να χτυπάει την μεταλλική λαβίδα και ένιωθα αρκετά δυνατούς κραδασμούς.Αυτά για την ιστορία και να σημειώσω πως ήταν μόλις 2 εκατοστά
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με τρομοκρατήσατε και με ανατρηχιάσατε αρκετά .... μπωρεί κάποιος να μου πει αν έχει δει να δουλεύει στην πράξη η παγίδα με το μπουκάλι ..??? και τι δόλομα πρέπει να μπεί μεσά ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Στο άρθρο αυτός έβαλε γαριδουλες (θαλασσινες)....
|
|
||||
|
||||
![]()
Να την έχω βράση πρώτα λίγο ή όχι ??
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() αν δεν έχετε μπορείτε να πάρετε από ενα πετ σοπ ,καλύτερα μυσιδα αφού θα σας μείνει και για μετά και είναι πολύ θρεπτική για τα ψαράκια.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
...και παιδιά, εσείς του θαλασσινού, ειδικεύομαι στα μαλάκια. Αν κάποιος από εσάς θέλει κάποια αναγνώρηση ας βάλει φώτο και με ευχαρίστηση θα βοηθήσω.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω την εντύπωση Βασίλη πως σίγουρα θα σε χρειαστούμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όποτε το ζητήσετε, είμαι στη διάθεση σας!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κυπρο δε μενεις??
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πράσινες Mantis, υπάρχουν από μερικά χιλιοστά μέχρι και 15εκ. και μιλάμε πάντα για το τελικό τους μέγεθος. Το ότι οι πράσινες είναι ακίνδυνες και πάλι είναι σχετικό, γιατί μπορούν κάλλιστα να ενοχλούν ή και να σκοτώνουν την ζωή του ενυδρείου έστω και μικρές. Δεν είναι βέβαια οι ανοικτές εκτάσεις ενός πραγματικού υφάλλου. ...και ΔΕΝ είναι η λύση να εξοντώσεις τα καβούρια σου βέβαια.
|
||||
|
||||
![]()
πρέπει να ήταν λίγο μικρότερη ή ίση με μία μπαταρία ΑΑΑ. και ήταν πρασινογκρί.
|
|
|||
|
|||
![]()
¶ντε άντε ετοιμάζομαι........
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπορεί να μην είναι τόσο καθαρή όσο αυτές ποιο πάνω .. αλλά κάτι φένετε !!
![]() τώρα γιατί χέρομαι τόσο πολύ που την έχω ακόμα μέσα στο ενυδρείο .. μάλλον είμαι άρωστος !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μην βιαστείτε να την ονομάσετε γιατί στην νηπιακή τους ηλικία μοιάζουν. Παρεπιπτώντως, η φώτο που ανέβασες δεν είναι και η καλύτερη. Εγώ απλά την εντόπισα στο κέντρο λίγο χαμηλά. Αυτή είναι?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διώξιμο αέρα μέσα από το Eheim | TaitO | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-05-07 00:03 |
Καί άλλο ενυδρείο? RIO 400 | Makis M | Malawi | 46 | 16-10-04 00:25 |
Τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος μέσα σε 5 μήνες.... | Simpethera | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-10-03 23:04 |