|
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που κάθησα και σκέφτηκα έχω ένα μαθητή που ο πατέρας του έχει μεγάλο ενυδρείο και έχει μέσα πολλα γκάμπι. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν είναι υγιές. Πάντως ρε παιδιά με στεναχωρήσατε με αυτα που μου είπατε για το στρόσιμο. Μένω σε χωρίο έξω απο την θεσσαλονίκη και δεν ξέρω αν εδώ μπορώ να βρώ tests. τι τέστ χρειάζομαι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλε επιγοντως μια αγγελια στις ζητησεις και ζητα στρωμενο υλικο.Μεχρι να βρεις υλικο δωσε γρηηηηηηγορα τα τετρα γιατι θελουν καλης ποιοτητας νερο και ειναι αρκετα ευαισθητα.Εχεις στη διαθεση σου 54 λιτρα.Αξιοποιησε τα επαρκως.Δηλαδη,γνωμη μου μπορεις να ξηλωσεις το εσωτερικο φιλτρο και να βαλεις ενα εξωτερικο που χωραει καλα βιολογικα υλικα και κανει καλη δουλεια.Παρε μετρησεις.Μονο μη στρωνεις το ενυδρειο με ψαρια.Τα σκοτωνεις.Οσο ανθεκτικο και να ειναι το ψαρι ειναι μαρτυριο.Και κατ'εμε ισως και κατα πολλους μην ακους το πετ σοπ.Και γω αρχαριος ειμαι και με βοηθησε παρα πολυ στο στρωσιμο αυτα http://www.aquahobby.com/articles/e_silent_cycling.php Απλα τωρα θες πολυ διαβασμα.Καλη συνεχεια
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά εγώ τα ψαράκια τα έχω μέσα κάτι ώρες ούτε μία μέρα. Να τα βγάλω δεν έχω πρόβλημα.Αλλά που να τα πάω να τα πετάξω?Δεν έχω την δυνατότητα να τα γυρίσω πίσω απο το μαγαζί που τα πήρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλε αγγελια εδω στο φορουμ η κανε κανα κοννε σε κανα οποιοδηποτε να τα δωσεις για τροφη,τεστ,φυτα οτιδηποτε!
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες φίλε μας!
Όχι να μην τα πετάξεις τα ψαράκια σου εφόσον δεν έχεις κάποιον να τα δώσεις! Αυτό που θα σου πρότεινα είναι αν μπορείς από αυτό τον φίλο που λες να πάρεις ένα τμήμα του βιλογικού υλικού (π.χ. ένα σφουγγάρι) που υπάρχει μέσα στο φίλτρο του και να το τοποθετήσεις στο δικό σου! Για να το πάρεις θα χρειαστείς μια σακούλα μεταφοράς είτε ψαριών είτε μια καθαρή σακούλα π.χ. τροφίμων (polybag) που να μην έχει χρησιμοποιηθεί! Βάζεις νερό από το ενυδρείο του φίλου σου και μέσα βάζεις το σφουγγάρι από το ενυδρείο του! Το μεταφέρεις στο δικό σου (του δίνεις βέβαια ένα από τα δικά σου για να το αντικαταστήσει ο άνθρωπος) και το τοποθετείς στο φίλτρο σου! Καλό είναι να μπορέσεις να προμηθευτείς τεστ σε υγρή μορφή για Αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) Νιτρίτε (ΝΟ2) και Νιτράτη (ΝΟ3)! Επίσης κατά την διάρκεια όλων αυτών των διαδικασιών καλό είναι να ταϊζεις τα ψαράκια σου αραιά και ελάχιστα!
|
||||
|
||||
![]()
και τα υλικα(ειτε σφουγγαρι ειτε μακαρονι)εντος 2ωρου σπιτι.Βασικα οσο το συντομοτερο γινεται να μη παθουν τπτ τα βακτηρια
|
||||
|
||||
![]()
Μεταξυ του να το στρωσεις με ψαρια και να παρεις απο τον γνωστο σου, προτιμαμε το δευτερο.
Ενα ενυδρειο που γενικα δεν υπαρχουν συχνοι θανατοι, το νερο αλλαζεται τουλαχιστον καθε 15 μερες και δεν γινεται χαμος απο ψαρια μπορει με σχετικη ασφαλεια να θεωρηθει υγειες. Εχεις μπροστα σου 2-3 μερες να οργανωθεις. Παντως τουλαχιστον ενα τεστ για αμμωνια θα σου χρειαστει για να ξερεις που βρισκεσαι... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις πληροφορίες που μου δίνετε.Θα προσπαθήσω να παω να πάρω το σφουγγαράκι απο τον φίλο μου.Τα σφουγγαράκια αυτά είναι ίδια για όλα τα φίλτρα? Δηλαδή μπορεί αυτός να έχει μεγαλύτερο σφουγγαράκι και το δικό μου να μην του κάνει.Έπειτα μια άλλη ερώτηση για το να ταιζω αραία τα ψάρια...δηλαδή κάθε πόσο? Και τρίτο και τελευταιο εψαξα για τεστ και για αμμωνία δεν βρήκα βρικα μόνο για PH GH NO2 NO3 (και κάτι άλλο αλλά δεν το θυμάμαι).
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ενυδρείο!!!! | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 72 | 05-02-08 22:57 |
Νέο ενυδρείο; | memy | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 29-09-06 10:00 |
Νέο ενυδρείο | nickall13 | Malawi | 5 | 22-10-05 21:34 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |
Νέο ενυδρείο | n1sarris | Γλυκό νερό - Γενικά | 40 | 20-01-03 14:17 |