|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να μην είναι αέρας αλλά άζωτο, προϊόν απονιτροποίησης. Συμβαίνει στα εξωτερικά φίλτρα ιδίως όταν χρησιμοποιούνται υλικά που ευνοούν την ανάπτυξη αναερόβιων.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Η απονιτροποίηση προϋποθέτει πολύ χαμηλή ροή... το φαινόμενο που περιγράφεται στο πρώτο Post του thread συμβαίνει σε κανονική ροή και αν δεν οφείλεται σε αδιάλυτο CO2 (με διάχυση στο φίλτρο), επιμένω στην προηγούμενη άποψή μου...
__________________
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω και εγω με τον Αποστολη. Την αποψη του την επιβεβαιωνει το γεγονος οτι το φαινομενο ειναι εντονοτερο κατα τις τελευταιες ωρες πριν κλεισει το φως (περιπου 5-6 ωρες αφου ανοιξουν τα φωτα-αυτο εξαρταται απο το φωτισμο) οποτε και η φωτοσυνθεση ειναι στα "πανω" της.
__________________
ΘΑΝΟΣ |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα EHEIM 2215. Το χρησιμοποιούσα σε ενυδρείο με όσκαρ, χωρίς φυτά, μαζί με ένα FLUVAL 303. Ο θόρυβος από τη παραγωγή φυσαλίδων στο EHEIM ήταν πολύ ενοχλητικός και δεν σταματούσε ότι κι αν έκανα για να αποκλείσω την είσοδο αέρα από καπάκι, βανάκια, κ.λ.π. Το FLUVAL απ' την άλλη, μια χαρά, καμμία φυσαλίδα. Καμμία σχέση βέβαια μεταξύ των δύο φίλτρων όσον αφορά και στην ροή. Το FLUVAL λειτουργούσε κοντά στα 500λ/ώρα (600λ/ώρα ονομαστική), ενώ το EHEIM στα 240λ/ώρα αντί των 620λ/ώρα που έχει ονομαστική. Τα EHEIM ως γνωστόν είναι πολύ καλά φίλτρα, αλλά πάσχουν από ροή. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε όταν άλλαξα το βιολογικό υλικό, που χρησιμοποιούσα και όπως διάβασα ευνοούσε την ανάπτυξη αναερόβιων και ακολούθησα την διαστρωμάτωση με τα υλικά που προτείνει η EHEIM (τα δικά της δηλαδή).
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Τα σφουγγαρια ειναι ευκολοτερο να μπουκωσουν και να πεσει η ροή.
Γενικοτερα ειναι ξεπερασμενα ως υλικο σε εξωτερικα φιλτρα με καδους. Υλικα οπως το substrat pro προσφερουν πολυ μεγαλυτερη επιφανεια για την αναπτυξη βακτηριδιων. Οσο για την αναεροβια διαδικασια, θα επρεπε το φιλτρο σου να σταζει για να το συζητησουμε, οχι να βγαζει 240λιτρα /ωρα. Γενικα αναεροβια διαδικασια σε ενυδρεια δεν πολυσυμβαινει (και ουτε θελουμε) γιατι υπαρχει σοβαρη περιπτωση κατα την αναγωγη του ΝΟ3 να κονομησει κανα μοριο υδρογονου, και αντι για αζωτο να παρουμε μια ωραια αμμωνια εντος του ενυδρειου.... |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Στην περίπτωση που το φίλτρο έσταζε, τότε ναι, θα μιλούσαμε για μόνο αναερόβια διαδικασία μέσα σε αυτό. Όταν όμως σε κάποια σημεία βουλώσει, τότε εκεί δημιουργούνται αναερόβια. Κατά τη γνώμη μου, όπου το νερό είναι στάσιμο στα ενυδρεία π.χ άμμος για υπόστρωμα συνήθως σε Malawi, παρατηρείται ανάπτυξη αναερόβιων.
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλα η ποσοτητα αζωτου που θα παραγοταν ετσι εντος του φιλτρου ειναι πολυ μικρη για να δικαιολογει το φαινομενο του συγκεκριμενου thread.
Τα φιλτρα ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να μην υπαρχουν καταρχας περιοχες μηδενικης ροης... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ειμαστε στον αερα?? | Filou | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 42 | 30-11-06 12:06 |
γιατι? | GP250381 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 25-10-06 03:24 |
αλατι! | nhreas | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 3 | 22-03-04 16:52 |
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ , Ε!!!(ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ) | NTABOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-04-03 19:53 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |