Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-05-07, 19:26
Το avatar του χρήστη msigouros
msigouros Ο χρήστης msigouros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην msigouros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από steady Εμφάνιση μηνυμάτων
αντε κωστα καλοριζικο και αποτι ειδα με το σωτηρη στην τεχνολογια ετοιμαζεσαι να αναπαραστησεις την μαμα φυση πληρως!δεν μπορω να φανταστω τι θα λειπει στα ψαρια αυτα!
Η ελευθερία τους
Αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο στο χόμπυ μας.

Μπράβο Κώστα και μακάρι να πετύχουν οι αναπαραγωγές.Αυτό είναι το σημαντικότερο κατά την γνώμη μου.
Παλιά 14-05-07, 20:03
Το avatar του χρήστη steady
steady Ο χρήστης steady δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ(ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην steady
Προεπιλογή

ειναι πολυ σχετικο αν διεσθανονται το οτι δεν ειναι ελευθερα σε ενα τετοιο περιβαλλον με αφθονη τροφη και αψογες συνθηκες νομιζω οτι η ελευθερια ειναι συναισθημα που κατω απο καποιες συνθηκες δε νομιζω οτι τα ψαρια νοιωθουν!αλλωστε εχω δει σε ντοκιμαντερ ψαρια να εγκλωβιζονται σε μεγαλες λακουβες με νερο σε περιοδους ξηρασιας και να ζουν εκει για ορισμενο χρονο!
Παλιά 14-05-07, 23:59
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Προεπιλογή εγω να σου ευχηθω μεσα απο την ψυχη μου....

με το καλο να γινει η μινιατουρα του βιοτοπικου που ετοιμαζεις φιλε κωστα.....
ειμαι σιγουρος οτι θα γινει τελειο,κατω απο τις οδηγιες σου..!!!!
καλη συνεχεια καλε μου φιλε.......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-07, 07:45
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ και εσάς για τα σχόλια και τις ευχές σας

Προσπαθώ να κάνω μια όσο πιο πλήρη αναπαράσταση γίνεται...και να μην τους λείπει τίποτα άλλο από την ελευθερία τους που πιστεύω και αυτή δεν τα πολυ ενδιαφέρει μια και π.χ. το ένα έρχεται να το χαιδέψω,το άλλο έρχεται κοντά και με βλέπει όπου και αν είμαι και έτσι υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ μας θα έλεγα Αυτό πιστεύω την αναπληρώνει κάπως...
Σε ευχαριστώ για την ευχή σου msigouros Και εγώ το εύχομαι και θα το προσπαθήσω πολύ όταν έρθει η ώρα τους
Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο steady και εκεί οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες από των ενυδρείων μια και τα ψάρια παστώνονται εκει μέσα κάποια στιγμη όπως πέφτει η στάθμη και επίσης οι συνθήκες νερού είναι άθλιες...Γιαυτό και λίγα επιβιώνουν μέχρι να επανενωθούν οι λιμνούλες αυτές με το ποτάμι...
klaz,
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου
Μου αρέσει η σιγουριά σου...
Σε ευχαριστώ

jim,
Χαίρομαι που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη...
Παλιά 15-05-07, 12:42
Το avatar του χρήστη Access
Access Ο χρήστης Access δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Προεπιλογή

¶ντε Κώστα με το καλό. Να δούμε και καμιά φωτογραφία να……… κλέψουμε ιδέες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-07, 10:11
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Θα έρθουν και αυτές...πολύ σύντομα
Την Τρίτη πήγα στο εργαστήριο της Aquatech που θα κατασκευάσει το ενυδρείο να φτιάξουμε τα ακριβή σχέδια του ενυδρείου και να δούμε που θα γίνουν οι τρύπες...Τα γυαλιά ήταν ήδη έτοιμα και ρονταρισμένα και περίμεναν τις τρύπες Τελικά μετά από πολύ συζήτηση και πολλές διαφορετικές ιδέες για την υπερχείληση(που συζητούσαμε πάνω από μισή ώρα για αυτήν και μόνο) καταλήξαμε σε εσωτερικό αφαιρούμενο κουτί υπερχείλησης που θα πιάνει το μεγαλύτερο μήκος του ενυδρείου και θα έχεις τις εξής διαστάσεις:50-5-15εκ(Μ-Π-Υ).Το κουτί αυτό θα έχει 2 σειρές τρύπες στο συμπαγές μπροστινό μέρος του,μια στο πάνω πριν αρχίσουν οι γρίλιες και μια στο κάτω μπροστινό μέρος του...Από το κουτί, το νερό θα φεύγει μέσω δύο 80αρηδων τρυπών και από εκεί θα κατεβαίνει με εύκαμπτο στο sump.Κατέληξα σε αυτή τη λύση επειδή θέλω να κινώ πάρα πολλές χιλιάδες λίτρα μέσα από αυτήν(θα έχει δυνατότητα πάνω από 12000l/h) αλλά και κυρίως επειδή χρειάζομαι μια υπερχείληση που να μη μπορεί να βουλώσει καθώς θα βάλω επιπλέοντα φυτά που βουλώνουν τις περισσότερες υπερχειλήσεις με τις ρίζες και τα φύλλα τους...
Τώρα όσον αφορά το sump,τα 2 ακριανά χωρίσματα(αυτό της εισόδου και αυτό της εξόδου του νερού)θα είναι 15εκατοστών ενώ τα 2 μεσαία θα είναι 30εκατοστών...Στη μέση των μεσαίων χωρισμάτων θα υπάρχουν δυο γυάλινες φάσες πάνω στις οποίες θα μπορεί να στηριχτεί πλαστική γρίλια για να χωρίζει τα υλικά μεταξύ τους.Για το sump θα υπάρξει αργότερα πιο λεπτομερής περιγραφή μαζί με φωτό,όταν κατασκευαστεί...
Επίσης θα τοποθετηθούν 2 ανεμιστηράκια στις 2 γωνίες της δεξιάς πλευρά ανάμεσα στα διπλά καπάκια(στο χώρο των λαμπών,για να διώχνουν την θερμοκρασία από εκεί) και επίσης θα γίνουν και 2 αντίστοιχες τρύπες στην άλλη πλευρα ως πρόβλεψη για ανεμιστηράκια αν χρειαστούν και άλλα...
Το κενό ανάμεσα στα καπάκια θα είναι 8εκ τελικά και η στάθμη του νερού προβέπεται ανάμεσα στα 53-56εκ με 53εκ σε ηρεμία...
Τα γυαλιά προβλέπεται να έρθουν σπίτι μου αύριο και καταπάσα πιθανότητα θα φτιαχτεί και η βάση την ήδια μέρα(ούτε και αυτή χωράει ...Αλλιώς αν τους τύχει κάτι όλα αυτά θα μεταφερθούν την Δευτέρα...Οπότε οι πρώτες φωτό θα έρθουν πολύ σύντομα....
Παλιά 17-05-07, 10:43
Το avatar του χρήστη steady
steady Ο χρήστης steady δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ(ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην steady
Προεπιλογή

αντε κωστα με το καλο και βαλε κανα ματι μη στο ματιασουμε!η φαση της κατασκευης παντως και του σχεδιασμου ειναι η καλυτερη μου προσωπικα σε ενα τανκ
παντως ακουγεται πολυ εντυπωσιακο ποσα λιτρα βγαινει?αποτι καταλαβα θα εχεις τρελλη ροη μεσα κατι σαν γρηγορο ρυακι θες να αναπαραστησεις ετσι?
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές