|
|
||||
|
||||
![]()
Τι μπορω να κανω γι αυτο.Εχω ενα 10λιτρο και ενα 15λιτρο ενυδρειο.Βοηθανε σε κατι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγαζεις τους καρδιναλιους εγώ εβγαλα τα αυγα στο τελος μεγαλωσαν μονο 5 στην δευτερη τα αφησα και τα φαγαν στην τριτι παλι εβγαλα τα αυγα, εκανα βλακια (βρώμισε) το νερο έζησε ενα στην τεταρτη παλι τα φαγαν τωρα έστησα ενα 40 λτρα και τα εβαλα μονα τους παντως καθε 15 μερες περιπου γενναν αν δεν εχουν μικρα
Και μετα απο 4-5 μερες να εχεις αρτεμια ετοιμη |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν μπορεις να τα βαλεις σε ενα ξεχωριστο ενυδρειο αφηνε καποιο φως κοντα στο ενυδρειο ανοιχτο. Βοηθαει. Την μερα τα προστατευουνε αρκετα καλα οι γονεις, πολλες φορες αν καποιο παει να απομακρινθει θα δεις οτι θα το "φαει" (το αρσενικο συνηθως) και θα το φτυσει οταν το επαναφερει στο μερος του. Παντως ακομα και ετσι θα εχεις αρκετες απωλειες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
10 λιτρα και 15 λιτρα ειναι ακαταλληλα για αναπαραγωγες γιατι λογω μικρου ογκου δεν παρεχουν σταθερες συνθηκες, και ανεβαζουν με το παραμικρο αμμωνια. Επισης οι αλλαγες νερου ειναι πολυ δυσκολο να γινονται αργά σε τοσο μικρα ενυδρεια... Η επιτυχης αναπαραγωγη των περισσοτερων ειδων θελει ενυδρειο αφιερωμενο σε αυτό το σκοπο, ΧΩΡΙΣ αλλα ψαρια μεσα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αρα αν σκοπευω σε αναπαραγωγη στο συγκεκριμενο ενυδρειο η απομακρυνση των καρδιναλιων ειναι μονοδρομος...
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα σου έλεγα ότι για την αναπαραγωγή ραμιρέζι σε ενυδρείο με άλλα ψάρια θα χρειάζεσαι τα εξής:
1) Καλλιέργεια ζωντανής αρτέμιας (ναύπλιους) - δοκίμασε να ξεκινήσεις μια από τώρα για να μην πιαστείς στον ύπνο. 2) Ένα ενυδρείο 40 (τουλάχιστον) λίτρων για να μεταφέρεις εκεί και να μεγαλώσεις τα μικρά. Το ενυδρείο αυτό θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες των μικρών ψαριών (πχ. προστασία/σίτα στο φίλτρο, κλπ). |
|
||||
|
||||
![]()
Πανω στη αρτεμια ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εχω διαβασει περι καλλιεργιας της.Εχτες επισκευτηκα ενα πετ σοπ και βρηκα κατι σακουλακια της σερα που ειναι αυγα για καλλιεργια αρτεμια.Ειναι καλα?Να τα αγορασω η να παρω απο αλλου το πρωτο γονο αρτεμιας?
Φιλε Γιωργο μια ερωτηση:αυτα που μου ειπες τα χρειαζομαι σε ενυδρειο που υπαρχουν και αλλα ψαρια(στη δικη μου περιπτωση καρδιναλιοι) σωστα? Αν τελικα απομακρυνω τους καρδιναλιους απ το ενυδρειο δεν θα χρειστει να μεταφερω το γονο που θα προκυπτει απ τη γεννα ετσι δεν ειναι? Και μια τελευταια ερωτηση, σε περιπτωση που απ αυτη τη γεννα προκυψουν μικρα(πραγμα απιθανο αφου ημουν απροετοιμαστος) μηπως να τον μεταφερω στο 15 λιτρο?Μιλαω παντα μονο γι αυτη τη περιπτωση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χλωμο ramirezi | s-vitzi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 03-03-07 22:10 |
μπλε ramirezi | popay72 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 13-02-07 10:58 |
RAMIREZI | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΩΠΗΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 12-02-05 21:17 |
γεννα ramirezi | dim | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 8 | 28-12-04 18:49 |
RAMIREZI | ΙΧΘΥΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 5 | 11-03-04 01:14 |