|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία στην λιμνούλα σου.
Τα ποντίκια μισούνε το άρωμα του φρέσκου δυόσμου, ίσως αν βάλεις μερικές ρίζες στον κήπο σου να έχεις αποτέλεσμα. Να ξέρεις όμως ότι πολλαπλασιάζονται πολύ με τα ριζώματά τους. Για να μην γεμίσει ο κήπος δυόσμο καλύτερα να μπει σε γλάστρες. Αν έρχονται σκαρφαλόνοντας από κάπου, μια λωρίδα λαμαρίνα τα εμποδίζει, γιατί γλυστράνε. Οι κατσαρίδες είναι δύσκολο θέμα. Μόνο με παγίδες. Ένα κουτί που μέσα να έχει λίγο κρασί, το οποίο λατρεύουν, πάνε για μαμ πέφτουν μέσα και δεν μπορούν να βγουν. Αλλά αφου το άρωμα του κρασιού τις τραβάει θα μαζευτούν όλες οι κατσαρίδες της περιοχής. Καλύτερα να βάλεις μέσα λίγα νεκρά φύλλα και να υπάρχει υγρασία, και φρόντισε να μην υπάρχουν στον κήπο- κατα το δυνατό- μέρη όπου θα υπάρχει υγρασία με πεσμένα φύλλα, και γενικά μέρη που μπορούν να κρυφτούν. Τα κουνούπια δεν πρέπει να σε ανησυχούν. όσα πάνε στη λίμνη το τρώνε τα ψάρια. Για να μην έρχονται στον κήπο φύτεψε πολλά γεράνια, λιβάνι (μπλέ φυτό), αφρικανική καλέντουλα, και αν βρεις ένα εντομοαποθητικό είδος χρυσάνθεμου, εγώ δεν το βρήκα. Ελπίζω να σε βοήθησα. και πάλι καλή επιτυχία
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστω θερμα φιλη lucy
καλη επιτυχια και σε σενα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα. Αν και είπες πως δεν θες να βάλεις χημικά, το θειάφι το συζητάς; Αν περικυκλώσεις τον χώρο με μια γραμμή θειάφι, οι κατσαρίδες δεν θα περάσουν από πάνω του. Παλιά έμενα διπλα σε φούρνο και ξέρω
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι κατσαρίδες είναι επιθυμητές στον κήπο λόγω της διατροφής τους(νεκρά σάπια φύλλα,σάπιο ξύλο και γενικά νεκρή οργανική ύλη) και οπότε δεν βλέπω λόγω να μην τις θες...Το ίδιο και τα ποντίκια βέβαια(όσο είναι έξω από το σπίτι) δεν ενοχλούν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν θα συμφωνήσουμε
![]() ![]() Αν πάντως φροντίσεις να μην υπάρχουν μέρη να φωλιάσουν στον κήπο σου,τότε αν έχεις θα έχεις περαστικά από διπλανούς κήπους. Πρόβλημα κουνουπιών δεν θα έχεις...Τρώγωνται οι νύμφες από τα ψάρια...Βάτραχους(μικρά είδη) μπορείς να έχεις αν τα ψάρια που θα μπουν είναι 2φορές το μήκος του βατράχου,απλά θα κυκλοφορούν και στον κήπο σου γενικά,αν δεν σε πειράζει μια χαρά θα είναι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κουνοποψαρα!!Ειναι και ζωοτοκα!Εγω πιστευω ειναι το πρωτο ειδος που πρεπει να μπει σε λιμνουλα!!Σε ενα ριμηνο με 2-3ζευγαρια θα χουν γινει αμετρητα και δεν θα υπαρχει κουνουπι για δειγμα.Πολυ ανθεκτικα επισης!!
|
|||
|
|||
![]()
κατσαριδες και ποντικια ειναι οχι απλα ανεπιθυμητα αλλα απολυτως μισητα !!!
δεν θελω να τα ξαναδω ποτε ξανα στην αυλη.Αν ημουν επαρχια οκ θα τα δεχομουν σε λογικα πλαισια.Αλλα εδω η μονη οαση φυσικου περιβαλλοντος που μου εχει μεινη ειναι η αυλη και θελω να την απολαμβανω νυχτα μερα χωρις να κοιταζω ανυσηχα τριγυρω.Ασε που δεν θελω να σκεφτω καν την εκδοχη του να μπει κατι στο σπιτι.Διπλανοι κηποι δεν υπαρχουν,μονο μια ακατοικητη παραγκα (νο1 πηγη του κακου) που χωριζετε με μαντρα απο την αυλη και ενα σπιτι που ο πετρινος τοιχος βλεπει στην αυλη (πηγη νο 2).Οκ την πετρα θα την αρμολογησω και θα τελειωσουμε,η μαντρα με ανησηχει.Η λαμαρινα της lucy μου ακουγετε καλη ιδεα. Παμε αλλου τωρα ,κανενας χτιστης υπαρχει ? Τα παρτερια να χτιστουν με πετρα ή τουβλο με επενδυση πετρα?Και σε τι παχος για να αντεξει την πιεση του νερου? Το δαπεδο κατω εχει πλακες πεζοδρομιου.Να ριξω σεναζι κατω κατευθιαν ή να σπασω τις πλακες στο παχος του παρτεριου και να ξεκινησω απο εκει το χτισιμο? Μαλλον θα καταληξω στο παρακατω σχεδιο για να κερδισω λιτρα. αν το υψος ειναι 70 οι καθετες πλευρες 1χ1 και πλατος 60 στα ποσα λιτρα περιπου ειμαι?την "κουρμπα" δεν μπορω να υπολογισω. Κουνουποψαρα δεν νομιζω.Θα γεμισω και δεν θα εχω τι να τα κανω.Δεν θα γινουν μαμ απο τα βατραχια?Τα οποια δεν με χαλαει καθολου να κανουν τις βολταριες τους στην αυλη.Μην γινουν τροφη για κανενα αρουρεα φοβαμαι. Μετα θα αγορασω αεροβολο και θα στησω καραουλι |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλή μας επιτυχία Shadow! ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Μια και σκέφτεσαι την ιδέα της λαμαρίνας,θα μπορούσες να βάλεις και γυαλί αντί για αυτήν με το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά τα ποντίκια και πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα...
|
|||
|
|||
![]()
μαλλον plexi θα βαλω που δεν σπαει τοσο ευκολα οσο το τζαμι
η λαμαρινα ειναι λιγο ![]() τελικα απο χτιστες μαλλον δεν εχουμε τιποτα |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή ιδέα το plexi!!!
![]() Γι' αυτό πρέπει να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας, όχι μόνο για να βοηθήσουμε αλλά και για να γίνουν καλύτερες και έτσι να βοηθηθούμε κι εμείς. ![]() Παλιά είχα απορρίψει τη ιδέα της λαμαρίνας ακριβώς για λόγους αισθητικής. Τώρα όμως...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για αυτο ρε γαμωτο γεμισα κατσαριδες στο σπιτι??? εχω την <κακια> συνυθεια να κραταω τα αδεια μπουκαλια κρασι και να τα βαζω πανω απο τα ντουλαπια τις κουζινας
|
|