|
|
||||
|
||||
![]()
Περα απο τα παραπανω, μιας και ειπες οτι θες φυτά, κατι πρεπει να γινει με το φωτισμο σου. Με 18w σε 200 λιτρα το μονο φυτό που θα διατηρηθει ειναι java moss και java fern. Για ολα τα αλλα χρειαζεται τουλαχιστον αλλη μια για να μην πω δυο λαμπες. Επισης, μιας και ερχεται καλοκαιρι, θα χρειαστεις πιθανοτατα ανεμιστηριακια για να διατηρηθει η θερμοκρασια του ενυδρειου σε ανεκτα επιπεδα. Οποτε πρεπει να ξεκινησεις με μελετη τροποποιησεων για το καπακι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να συμπληρώσω και εγώ,
Παράθεση:
Βγάζεις μια πέτρα και στάζεις πάνω της μερικές σταγόνες ακουαφόρτε. Αν αφρίσει τότε θα πρέπει να τις αφαιρέσεις όλες γιατί σου σκληραίνουν το νερό. Αν όχι την ξεπλένεις καλά και ξανά μπλούμ - μέσα. Παράθεση:
Έχεις κάνει μετρήσεις με υγρά τέστ; Δώσε προτεραιότητα σε όσα σου έγραψαν παραπάνω σε σχέση με τον αριθμό των ψαριών και τους συνδιασμούς. |
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλώριο βάζω πάντα της sera.Αλλάζω 30% καθε φορά. Μετρήσεις όχι δεν έχω κάνει, μόνο για το ph το οποίο χθες ήταν 7. Τι να πάρω για να κάνω αυτές τις μετρήσεις;Τις πέτρες τις έχω τεστάρει ήδη με ακουαφόρρτε όταν τις έβαλα πριν 2 χρόνια. Να τις ξαναδοκιμάσω;
Για τα ψάρια που μου προτίνατε να αφαιρέσω, ετοιμάζω καινούργιο ενυδρείο ήδη. Θα τα μεταφέρω σύντομα. Θέλω ενημέρωση για τα ανεμιστηράκια παιδια, τι πρέπει να κάνω;
|
||||
|
||||
![]()
Υγρά τεστ για μετρήσεις ΝΗ3/ΝΗ4 - ΝΟ2 - ΝΟ3
Κατα προτίμιση πολλών ΑΡΙ (www.aquariumpharm.com)
|
||||
|
||||
![]()
Όχι οι πέτρες δεν θέλουν ξανά έλεγχο.
Από τέστ το ΝΟ3 είναι το πιό απαραίτητο μιας και το ενυδρείο μετά 2 χρόνια θα είναι στρωμένο. Το νέο φίλτρο το μπόλιασες από το παλιό έτσι; Τα άλλα δύο τεστ μόνο στην αρχή για το νέο ενυδρείο που θα στήσεις. Για ότι τέστ αγοράσεις πρόσεξε την ημερομηνία λήξης... Για τα ανεμηστηράκια κάνε μια αναζήτηση και θα τα καταλάβεις όλα. Είναι απλή η διαδικασία. Βρές κανένα απο παλιό τροφοδοτικό υπολογιστή....πάρε και ένα μετασχηματιστή - τροφοδοτικό για 6-12Volt από μαγαζί με ηλεκτρονικά και είσαι ΟΚ. Για το 200λιτρο θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 ανεμηστήρες 12 εκατοστών. Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Μαζι με τα γκαμπι ποια αλλα θα βαλω στο νεο ενυδρειο;
Τα ανεμιστηράκια από που θα τα αγοράσω;
![]() ![]() ![]() Η φύση.... διδάσκει πολλά.....!!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 14-05-07 στις 16:30 |
|
||||
|
||||
![]()
απο μαγαζια με υπολογιστες....ειναι τα λεγομενα και φανακια...
ειναι πολυ φθηνα...... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|