|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα τα λεει ο netblues...
Αφου χρησιμοποιουμε το controller για προσθηκη co2, το κουμπακι lo, παυει να εχει σημασια. Οποτε (μιλωντας παντα για τον aqualight) επιλεγουμε τη ρυθμιση "set", οριζουμε την ανωτατη τιμη που θελουμε για το ph του νερου μας με το κουμπακι hi/lo να ειναι παντα στο hi...
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για δες τες καλυτερα Νικολακη...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξέρεις Γερμανικά ΟΚ, γιατί η Αγγλικη μετάφραση είναι αστα να πάνε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω μερικά πράγματάκια για να μην ανοίγω νεο thread....
Αν το επιθυμητώ αποτέλεσμα είναι ph 6.80 πρέπει να το ρυθμίσουμε 6.82 για να παιζεί εκεί περίπου? η στο 6.80? Επειδή έχω ενα πρόβλημα με το διοξείδιο, πολλές φορές μετα απο πολλά ανοιξε κλείσε της ηλεκτροβάνας οταν είναι ανοικτή δεν βγάζει φυσαλλίδες και με λιγο αγγιγμα της βελονοειδής βαλβίδας ξεκινάει κανονικά. Για αυτό το έχω βάλει περίπου στο 1.8 bar και φυσσαλίδες σχετικά πολλές το sec αν και λάθος γιατι εχω σκάλα για την διαχυση του CO2. Επειδή όμως θα φύγω για διακοπές λέω το αφήσω έτσι ωστε να μην υπάρχει περίπτωση να μην βγάζει φυσσαλίδες η μπουκάλα. Το πρόβλημα είναι οτι το Ph κατεβαίνει μέσα σε 7 λεπτά απο την στιγμή που ανοίγει η βαλβίδα απο τον κοντρόλλερ μέχρι να ξανασταματήσει. Είναι πολύ γρήγορη μεταβολή? |
|
||||
|
||||
![]()
6.8 και 6.82 ειναι το ιδιο.
Κατι δεν παει καλα με τη ρυθμιση. Μια βελονοειδης σωστα ρυθμισμενη δεν εχει τα προβληματα που λες. Και 7 λεπτα για να κατεβει ΠΟΣΟ το ph αν δεν μας πεις δεν μπορουμε να σου πουμε αν ειναι γρηγορη μεταβολή... |
|
|||
|
|||
![]()
απο 6.80 πέφτει στα 6.75 - 6.74 . Μετα κλείνει η ηλεκτροβάννα.
Αυτό που μεταβάλλονται ο αριθμός των φυσσαλιδών με απασχολεί πολύ καιρό και δεν ξέρω που οφείλεται. Μηπως φταίει η σειρά με την οποία τα έχω συνδέσει τα εξαρτήματα: Μπουκάλα >> Μανόμετρα >> Βελονοειδής >> Ηλεκτροβάννα>>βαλβίδα αντεπιστροφής |
|
||||
|
||||
![]()
Ο ρυθμιστης πιεσης που ειναι?
Απο 6.8 στο 6.75 δεν ειναι τεραστια μεταβολή, λιγο πολυ οι περισσοτεροι ph controllers αυτό κάνουν, ομως ειναι καλυτερο να βρεις τη ρυθμιση που το co2 να ειναι γενικα ανοιχτό την περισσοτερη ωρα που ειναι αναμενα τα φωτα. Ετσι αν κατι δεν παει καλα με τη μετρηση του ph (κατι βεβαιο σε βαθος χρονου) να αποφυγεις τα χειροτερα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ρύθμιση CO2 | gaslan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 19-04-07 14:55 |
Ρύθμιση PH, GH | nikolas87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 02-04-07 20:15 |
Καλιμπράρισμα sms-νέο ηλεκτρόδιο | nekcharis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 03-12-06 20:09 |
Ρύθμιση CO2 | namesis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 05-01-06 13:24 |
Πρόβλημα με καλιμπράρισμα | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-12-03 11:04 |