|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ασε αν είναι τόσο δύσκολα όχι. Δε μου άρεσαν και τα περισσότερα που είδα (πολύ μαυρίλα).
Απ ότι κατάλαβα ο συνδιασμός που προτείνει ο mmbuna (Labidochromis sp. “yellow” - Pseudotropheus sp. “Acei” - Iodotropheus Sprengerae ) είναι αρκετά ειρηνικός και βιώσιμος. Παρόλα αυτά δεν έχει καποια απο τα ειδη που μου άρεσαν παρα πολύ. Ο ακόλουθος συνδιασμός είναι εφικτός ? Socolofi (1 + 5) Labidochromis sp. “yellow” (1+4) ή/και Pseudotropheus sp. “Acei” (1+4) Μήπως αν έστηνα της πέτρες με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν σπηλιές στα 2 άκρα του ενυδρείου ? Ισως με αυτό τον τρόπο να μπορούσαν να βάλω demasoni με Labidochromis sp. “yellow” ή Pseudotropheus sp. “Acei" (ή θα γίνουν τα Labis μικρές κίτρινες μπουκίτσες ?)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οχι βεβαια οτι ειναι δυνατόν να πετύχεις με την πρώτη το 1+3 στα labidochronis και στα Αcei αλλά τουλάχιστο εκει τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα demasoni πρέπει να είναι 2 + 8-12 δηλαδή ? Είναι εύκολο να ξεχωρίσουν το φύλλο ή υπάρχει περίπτωση να βρεθώ με 10 αρσενικα και να γίνει αρένα μάχης το ενυδρείο ?
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι αδύνατο να ξεχωρίσεις τα φύλα , ειδικα οταν ειναι πολύ μικρά.
Εγω αυτο που λέω ειναι να παρεις 10-14 μικρά , στα οποια λογικα θα υπάρχουν και αρσενικα και θηλυκα. Καθως μεγαλώνουν και αρχισουν να ζευγαρώνουν θα αρχίσουν οι τσαμπουκάδες. Αν δεις οτι μεταξυ δύο πέφτει πολύ ξύλο βγάλε το ένα από τα δύο (εαν προλάβεις). Οταν θα μεινεις με ενα δύο κυρίαρχα αρσενικά τα πράγματα θα ηρεμήσουν κάπως. Πάντα θα υπάρχει κυνηγητό , μη ξεχνας ότι ειναι κιχλίδες, αλλά χωρις σκοτωμούς. Για να καταλαβεις , εγώ σε ίδιο ενυδρείο με το δικό σου έβαλα 14 demasoni, ένα το έχασα την επόμενη μερα μάλλον δεν προσαρμόστηκε και άλλα δύο τα έβγαλα γιατι απο το ανελέητο κυνηγητο ενος αρσενικού είχαν κρυφτεί πίσω απο τους σωλήνες του φίλτρου (μάλιστα δεν δυσκολεύτηκα καθόλου , σχεδόν πηδήξαν στην απόχη). Μου έμειναν 11 τα οποία δεν ειχαν κανενα σοβαρό πρόβλημα και είχα γέννες κάθε εβδομαδα σχεδόν. Τέλος , πριν πας σε μαγαζι και τα σκάσεις (τα demasoni ειναι και ακριβούτσικα ) , ρώτα στο forum μήπως έχει κάποιος να σου πουλήσει απο γέννες δικές του. Δυστυχώς εγώ τα δικα μου τα έχω δώσει όλα ... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ και πάλι Johnny !
Με τα labidos και τα acei πως τα πήγαν ?
|
||||
|
||||
![]()
Η επιθετικότητά τους συνήθως εκδηλώνεται μεταξύ τους η σε ψάρια με παρόμοιο χρωματισμό.
Με τα labidochromis και τα Acei δεν υπήρξε ποτε το παραμικρο. Βεβαια και τα labidos και τα Acei γίνονται αρκετά μεγαλύτερα απο τα demasoni - σχεδον διπλάσια - οπότε δεν ειναι και ευκολοι αντίπαλοι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
malawi με mbuna | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 5 | 16-03-07 00:38 |
100 new PHOTOS - Malawi cichlids (Haps & Mbuna) | iliovas | Malawi | 0 | 02-11-06 10:23 |
pleco σε ενυδρειο με malawi cichlids? | prodigy | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 10 | 08-09-06 17:44 |
Μalawi Mbuna cichlids??? | skorpion | Malawi | 35 | 25-06-03 23:46 |
malawi cichlids combinations | batza | Malawi | 22 | 30-01-03 00:05 |