|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλι θα σου ελεγα να δεις το ενδεχομενο να μην πας στα 12V το υβριδικο που ανεφερες θα ηταν το καλυτερο δυνατο αλλα και ακριβο!!απο κει και μετα ετσι οπως ειπες θελεις (πανελ ,ρυθμηστη τασης ,συσωρευτη 12V 200AH οπως ειπες ,inverter μετατροπης 12v-220v-500watt και εναν φορτηστη για το συσωρευτη εφοσον εχει και εφεδρεια απο την ΔΕΗ και μετα ολα τα αλλα ειναι ευκολα
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ το σκεφτομαι για 220 inverter αλλα οπως ειπα το ψάχνω υπομονή υπάρχει για να δούμε απο ακει που δεν το περιμένεις παντα κατι βγαίνει για αυτο και το έθεσα το θεμα για να ακούσω γνωμες και να παρω βοήθεια προς το παρον απο αυτο το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει το σκάψιμο θα σας ενημερώσω
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο αδερφός μου βάζει φωτοβολταϊκά στο σπίτι του (200 μέτρα μακριά από την λιμνούλα), λέτε να τραβήξω καλώδιο για να βάλω φίλτρο;
![]() Εγώ από αυτά έχω μαύρα μεσάνυχτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Αν περισσεύει ρεύμα να το κάνεις.
το καλη επιτυχία και σε σένα να δούμε τι θα καταφέρουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ψάχνοντας το θεμα ανακάλυψα και το έξεις καταπληκτικό.
Με τον νεο νομο περι εναλλακτικών πηγών ενεργείας οι εταιρίες επιδοτούνται οι ιδιώτες ομως απαλλάσσονται με το υπέρογκο ποσό των 700 ευρο απο την εφορία Αθάνατη Ελλάδα ΥΓ. σκέφτομαι και την υποστηριξη του συστηματος με ανεμογεννητρια ειναι σχετικα πολυ φθηνές γυρο στα 600 ευρο για 400 βατ οποτε σιγουρα παω στην λυση 220 βολτ και θα εχω παραγωγή ρεύματος και το βράδυ το ψάξιμο συνεχίζετε |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη, μπορεί όντως να γίνει αυτό που ζητάς. Το δύσκολο είναι το οικονομικό που είναι κάτι παραπάνω από τσουκτερό. Εγώ το ψάχνω το θέμα με φωτοβολταϊκό σύστημα και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ώστε η ροή και κύκλος του νερού να γίνεται σε συνεχόμνη βάση. Εξάλλου το φορτίο ηλεκτρισμού που ζητάει μια λίμνη είναι λιγότερο από ένα ενυδρείο. Έχω ρωτήσει στο παρελθόν για το κόστος αλλά το έχω υπόψην μου.
|
||||
|
||||
![]()
εκεί κόλλησα προσωρινά και εγώ στο κόστος Βασίλη αλλά ψάχνοντας κάτι θα βρούμε δεν μπορεί
προς το παρόν σχεδόν τελειώνει το σκάψιμο γιατί γίνετε στο χέρι το πλαστικό για στρώσιμο υπάρχει τι μέγεθος φίλτρο βλέπεις για 8000 λιτρα; |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό το θέμα το είχα ψάξει και εγώ για το ενυδρείο μου. Κάνοντας τους υπολογισμούς μου η απόσβεση θα ερχόταν μετά από 25 χρόνια. Τώρα για το θέμα της λίμνης σίγουρα τα πράγματα είναι ποιο εύκολα λόγο κατανάλωσης. Ας μας πουν οι ποιο ειδικοί κατά πόσον μπορούν τα ψάρια αυτά να ζήσουν όταν δεν υπάρχει φίλτρο και για πόσες ώρες.
Ακούγοντας για χρυσόψαρο το θεωρώ ως το ποιο ανθεκτικό ψάρι Αν δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα όλη την νύκτα και ορισμένες ώρες την ημέρα να ζουν όταν δεν υπάρχει φίλτρο τότε τα πράγματα είναι ευκολότερα. . Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πληροφοριες για νανοκιχλιδες της λιμνης ταγκανικα(help!!!) | chrysan8os(goldy) | Tanganyika | 20 | 20-12-06 15:17 |
Κατασκευη Καπακι | gleboukas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 08-08-06 08:50 |
Αρθρο για κιχλιδες λιμνης malawi | panos73 | Malawi | 10 | 26-05-06 23:11 |
Κατασκευη Ενυδρειου | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-04-06 15:11 |