|
|
|||
|
|||
![]()
Αν και λίγο φοβισμένη (δεν έχει δείξει όλα της τα χρώματα)... είναι όντως θηλυκό.
![]() Ανέβασε κι άλλες φωτογραφίες σε 2-3 μέρες όταν εγκλιματιστεί στο ενυδρείο για να την δούμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Γιώργο, εσένα περίμενα να απαντήσεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο μπορείς να μας εξηγήσεις ποια σημεία και σε ποια φωτογραφία κοίταξες για να μαθαίνουμε και εμείς?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ηθελα να το ρωτήσω και εγώ γιατι εγω την δικια μου την γνωριζω απο την κόκκινη κηλια και τη μαυρη γραμμη στο πανω πτερύγιο. Με μια λεξη ασχετος
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο καλύτερος τρόπος για να διαχωρίσει κανείς το φύλο των ramirezi είναι από τα ραχιαία και εδρικά πτερύγια. Στην ουσία είναι πολύ απλό.
Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι στα αρσενικά αυτά τα πτερύγια προεκτείνονται πάντα πέρα από τη βάση του ουραίου (δεν είναι ανάγκη να περνάει το ουραίο πτερύγιο) ενώ στα θηλυκά τα ραχιαία και εδρικά πτερύγια είναι πολύ κοντύτερα από αυτά των αρσενικών. Δηλαδή ποτέ δεν φτάνουν πέρα από τη βάση του ουραίου πτερυγίου. ![]() * Είναι πολύ δυσκολότερος ο σεξουαλικός διαχωρισμός στην μακρυπτέρυγη ποικιλία... η οποία πρέπει να αποφεύγεται! Αυτά που λένε περί μεγαλύτερες ακτίνες στο ραχιαίο πτερύγιο των αρσενικών (υπάρχουν και θηλυκά με μακρύτερες ακτίνες) και κόκκινο στην κοιλιά των θηλυκών είναι αλήθεια αλλά πρέπει να τα παρατηρήσει κανείς είτε όταν τα ψάρια είναι σε ώριμη ηλικία είτε όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας (που σπάνια συμβαίνει στα ενυδρεία καταστημάτων... ειδικά αφού μπει η απόχη στο νερό). |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ!!!!
¶ρα σωστα θεωρώ ότι έχω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα μικρα στεκει αυτο;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση φύλου !! | Lsourtzo | Malawi | 4 | 02-11-05 09:17 |
Αναγνώριση φύλου | koko | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 2 | 20-11-04 02:37 |
Αναγνώριση Φύλου | Fanis | Malawi | 3 | 07-10-04 18:35 |
Αναγνώριση φύλου | SaKreK | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 24-09-04 20:31 |