|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν και άλλοι λάτρεις αυτών των ψαριών γιατί εγώ τα βρίσκω καταπληκτικά και από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα ψαρια γλυκού νερού.. Κατά την άποψη μου πάντα ! τα 120 λίτρα που τα κρατάς είναι παρα πολύ λίγα και θα ήταν καλο να τα μετακομίσεις σύντομα σε ένα μεγαλύτερο tank.. ![]() Τα 500 λίτρα που τα προορίζεις είναι σίγουρα καλύτερα εγώ θα πρότεινα ένα 700λίτρο και προσεκτική επιλογή συγκατοίκων.. Επίσης 2 μονο ψαρια αυτού του είδους είναι παρα πολύ λίγα και αυτό το γνωρίζεις φαντάζομαι..Για να δεις την πραγματική συμπεριφορά τους πρέπει να βάλεις αρκετά περισσότερα.. Εγώ έχω ένα group από 7 furcifer (2m + 5f) και τα είχα αρχικά σε 450 λίτρα για 8 μήνες μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν αρκετά γιατί ο δεύτερος αρσενικός δεν είχε χώρο για να κάνει και αυτός φωλια.. Για αυτόν τον λόγο τα μετακόμισα σε 700 λίτρα με συγκατοίκους ένα ζεύγος benthochromis tricoti + 8 cyprichromis και τώρα η συμπεριφορά τους είναι καταπληκτική..Ένα φανταστικό πράγμα που κάνουν είναι ότι τα αρσενικά "μεταμορφώνονται" σε θηλυκά και κλέβουν άμμο ο ένας από την φωλια του αλλου.. ![]() ![]() ![]() Μέχρι στιγμής έχουνε ζευγαρώσει 2 φορες δυστυχώς ![]() Αυτά τα λίγα από μένα άμα με το καλο τα μετακομίσεις σε μεγαλύτερο και πάρεις ακόμα μερικά θα μπορούσα να σε βοηθήσω και με το aquascape του ενυδρείου η ότι άλλο μπορώ.. Υγ: Πρόσεχε την διατροφή τους διότι έχουν πολύ ευαίσθητα στομάχια.. Φιλικά Λευτερης .. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οπα κυκλοφορούν και αυτά στην χώρα μας?
Πες εντυπώσεις για την συμπεριφορά τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια τα τρικοτι... Ποσο τα πηρες?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα B.tricoti τα εχω 8 μηνες περιπου..Τους πρωτους 2 μηνες με φοβοντουσταν αρκετα και μεχρι το 4μηνο δεν θα ελεγα οτι νιωθαν πολυ ανετα στο ενυδρειο μιας και τα ψαρια ειναι αγρια πιασμενα απο την λιμνη.. Μετα το 4μηνο με συνηθισανε και καθε φορα που με βλεπουν τρεχουν στα τζαμια για φαγητοΕπισης μετα το 5μηνο δεχονταν πιο ευκολα τροφες πραγμα που στην αρχη με ειχε προβληματισει και τελος ο αρσενικος αρχισε να βγαζει χρωμα. Τον τελευταιο μηνα εχουνε μεγαλωσει πολυ τα πτερυγια του και σε οριμσμενες περιπτωσεις οι χρωματισμοι που περνει ειναι απιστευτοι και κανει συνεχεια επιδειξη για ζευγαρωμα στην Θηλυκια..Ελπιζω με τις καταλληλες τροφες και αλλαγες νερου να ανταποκριθει και το θηλυκο και να εχουμε μωρακια.. ![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Χρυσά μωράκια θα έλεγα.
|
|
||||
|
||||
![]()
300 ευρα... κανουνε τα ατιμα... και παλι καλα να λες...
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έπεσα από τα σύνεφα,δεν ήξερα ότι μπορεί να υπάρχουν τόσο ακριβά ψάρια...ούτε από χρυσάφι να ήταν...
![]() Δηλαδή 7 ψαράκια από 300 = 2100 και μάλιστα φιλική τιμή... ![]() Δεν ξέρω ποιός από τους δύο είναι μεγαλύτερος πόνος...στην καρδιά ή στην τσέπη.... ![]()
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τέλος πάντων χαρά στο κουράγιο σας εσείς που έχετε δίσκους αλλά και άλλα ακριβά ψάρια...
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Τροφή για τροπικά ψάρια" Fishy της PET | DJK | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 11-01-06 14:56 |
Elephant nose fish me "cloudy eyes" (thola matia m | AlGOUR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 17-01-05 06:21 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |