|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείτε πως η αυτόματη ταΐστρα δεν επείγει, καλό είναι όμως να υπάρχει
![]() Όσο για το ρεύμα άμα πέσεις στη περίπτωση σου προτείνω να μη ξαναπαίξεις ποτέ στη ζωή σου λότο... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το ups ειναι ενας καλος τροπος για να κοψεις το ρευμα μια και καλη...
Κοβεται 2 ωρες και την ωρα που ξαναρχεται πεφτει η ασφαλεια απο το αρχικο ρευμα εναρξης... Και αντε γεια ενυδρειο.. Ups σε απλα ενυδρεια χωρις ηλεκτρονικα η αλλα πολυπλοκα συστηματα ΔΕΝ χρειαζονται, αυξανουν την πολυπλοκοτητα και μειωνουν την αξιοπιστια του συστηματος. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα χειροτερα.
Βασικος κανονας. Δεν πειραζουμε τιποτε λιγο πρωτου φυγουμε για διακοπες. Και να σταματησει το φιλτρο 1 ωρα (που αντεχει το ups) δεν τρεχει τιποτε, ενω και να ξερυθμιστει ο χρονοδιακοπτης πολυ μικρο το κακό... Αντιθετα αν το ups αποφασισει να μην ξαναναψει, αντε γεια ενυδρειο. Γενικα τα κοινα ups ειναι μονο για να προλαβουμε να σωσουμε αρχεια και να κλεισουμε, και για να προστατευουν απο στιγμιαιες διακοπες. Απο κει και περα, το χαος.. Εκτος αν μιλαμε για κανα τριφασικο ups ανω των 3000 ευρω με ειδικη παροχή, ασφαλειες για κινητηρες στον πινακα κλπ κλπ ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να ξεκινήσω από εκείνο που είπες λίγο παραπάνω, σχετικά με τον κίνδυνο να πέσει η ασφάλεια σε περίπτωση που γίνει διακοπή, αδειάσει το UPS και επανέλθει το ρεύμα... Σε πληροφορώ ότι έχω σε λειτουργία ολόκληρο server με ρυθμισμένη την μητρική του έτσι ώστε αν αδειάσει το UPS και επανέλθει το ρεύμα να ξεκινά ο υπολογιστής μόνος του αυτόματα. Το σενάριο αυτό έχει συμβεί πολλές φορές χωρίς πρόβλημα. Ποτέ όμως δεν υπήρξε πρόβλημα με την ασφάλεια... Αν σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε έχεις πρόβλημα με την ασφάλεια ή το UPS δεν είναι ποιότητας και τραβά πολύ ρεύμα στην εκκίνηση, πράγμα που δεν πρέπει να κάνει... Τα δικά μου UPS είναι επώνυμα. Το να μην ξανανάψει το UPS γιατί? Τα δικά μου ξανανάβουν.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ειπα απλα ενα απο τα πιθανα σεναρια με τα οικιακα ups.
Το εργο το εχω δει σε επωνυμο και γνωστο ups παντως. Απλα ηταν λιγο μεγαλο (3KVA) με παροχη 16Α. Μερικες φορες εριχνε την ασφαλεια του πινακα και χρειαστηκε να αντικατασταθει με ασφάλεια για κινητηρες. Οπως και να χει, ελαχιστα κοινα ups θα αντεξουν να λειτουργουν με φορτιο ενα τυπικο ενυδρειο με φωτα, θερμαντηρες και φιλτρα για πανω απο 30 λεπτα. Μονο με τα φιλτρα με το ζορι θα φτασουν την 1 ωρα. Απο την αλλη αν το ενυδρειο μεινει χωρις ρευμα για 2-3 ωρες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Οποτε τελικα το ups δεν εχει κατι ουσιαστικο να προσφερει. Σαν συστημα ομως δικαιουται και αυτό να χαλασει καποια στιγμή, καταστρεφοντας και το ενυδρειο αν δεν ειμαστε εκει. Ο νομος του μερφυ θα φροντισει για αυτό. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω για ups και φαξ κτλ, το μόνο που ξέρω είναι ότι η ταϊστρα σώζει. Έφυγα για τριήμερο κι έριξα μια ταμπλέτα και όταν γύρισα το νερό ήταν χάλια, τα περισσότερα ψαράκια ψόφια και μετά βιας έσωσα τα τρία τελευταία. Χώρια η ταλαιπωρία να καθαρίσω τονερό και να κρτήσω στη ζωή τα υπόλοιπα ψάρια. Τώρα έχω μια ταϊστρα mixo κόστους περίπου 45 € κι από ότι έχω δει στην αγορά κυκλοφορούν και κάποιες φτηνότερες της τάξεως των 25 € για τις οποίες κυκλοφορεί η φήμη ότι "κολλάνε". Αυτή που έχω εγώ πάνβτως είναι εξαιρετική και τη συστήνω ανεπιφύλακτα για μεγάλα διαστήματα απουσίας.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι γίνεται με τις αλλαγές νερού κατά τις καλοκαιρινές διακοπές? | endymion | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 21-06-10 15:09 |
Διακοπές και τάισμα μέρα παρά μέρα | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 17-07-09 22:03 |
Καλοκαιρινές διακοπές | υδροχόος | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 23-06-08 17:45 |
Καλοκαιρινές διακοπές, αλλά αλλαγές νερού? | Makis M | Malawi | 2 | 05-05-04 20:07 |