|
|
||||
|
||||
![]()
Ο μονομαχος δεν θελει αναταραξη της επιφανειας του νερου,ουτε δυνατη ροη.Εγω θα προτεινα το φιλτρο σου να το πας ακομα ποιο κατω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
bettas δεν είμαι .. αμα ξέρεις σίγουρα τότε πάσο .. απλά μου κάνει εντύπωση ... γιατί όχι αναταραξη = κακή οξυγόνοση ... |
|
||||
|
||||
![]()
Στα ενυδρεια για μονομαχους αφηνουμε τουλαχιστον 5cm κενο απο το καπακι του ενυδρειου για να μπορει να αναπνεει.Ο μονομαχος εχει ενα οργανο που λεγεται λαβυρινθος και αναπνεει απευθειας απο την επιφανεια του νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να τα ενοχλεί η ανατάραξη.
Αρκεί να μην ενοχλεί τον μονομάχο στην κολύμβηση. Και εκεί που ζούνε υπάρχει πολύ χαμηλή ροή νερού. Τα σφουγγάρια-ρι στο φίλτρο τα-το καθαρίζεις καθόλου??? Όσον αφορά τον λαβύρινθο (από http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm): Αυτό το όργανο βρίσκεται πάνω από τα βράγχια τους και είναι μόνιμα γεμάτο αέρα. Οι μονομάχοι μπορούν να αναπνέουν με τον λαβύρινθο και τα βράγχια, αλλά αν πρέπει να αναπνέουν μόνο με τα βράγχια σύντομα θα έχουν πρόβλημα ασφυξίας. Θα παρατηρήσουμε ότι ανεβαίνουν συχνά στην επιφάνεια του νερού για να πάρουν αέρα. Ο αέρας που αναπνέουν πρέπει να έχει την θερμοκρασία του νερού γιατί αλλιώς τους δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα σφουγγάρια-ρι στο φίλτρο τα-το καθαρίζεις καθόλου???
Η αλήθεια είναι οτι δεν το εχω καθαρίσει ποτέ απο τοτε που το έβαλα Λες να φταίει αυτό?? για να το καθαρισω τι πρέπει να κάνω Μπορώ να το καθαρίσω και ταυτόχρονα να κάνω ολική αλλαγή νερού?? Ή πρέπει να το καθαρίσω και μετα απο λίγες μέρες να αλλάξω και το νερό? Ρωτάω γιατι δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω καμια χαζομάρα!!! Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν αλλαζεις νερο καθαριζεις το σφουγγαρι στο ιδιο νερο που εβγαλες απο το ενυδρειο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όχι με νερό βρύσης..... ![]() ![]() Απλο "χαρχάλεμα" μέσα στο νερό να φύγει η πολύ μπίγλα .... βλέπεις πως πάει και μας λες... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μα έτσι δεν θα παραμείνουν όλες οι βρωμιές που είχε και πρίν??
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στάσιμο νερό... | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 17-02-06 16:53 |
Τι είναι το νερό RO ? | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 16-11-05 20:11 |
Πρόβλημα στο νερό? | dimitris | Malawi | 3 | 15-09-05 14:19 |
Εμφιαλομένο νερό | ksaderfos | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 10-09-04 15:29 |
Νερό από A/C | torto | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 07-08-04 21:33 |